keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Tätsky kylässä, Ja sit "urheilemmaa".

Jees, Tätsky tuli kylään Eeroksen konserttia varten ja mie lähen eskorteeraamaan. Eihän hieno neiti yksin semmoseen kaaokseen voi mennä (taitaa ite olla kaaoksen vallassa?). Sielläpä voipi olla näitä naisihmisiä enempikin arvelen mie.
No mie lupasin lähtee mukaan mutta ukaasina oli, et hää lyhentää ja kaventaa miun uuet työpöksyt. Miten lienee se ulkoistettu Popperi vai mikä topperi hää on lähettäny liian isot. Mie tääl paikallisel riepuvarastol kokeilin yksii ja tilasin saman kokoset mut ei, ei ollu ne semmoset mitkä tul. Hoohhoijaa niit aikoja kun Kasarmikadulta vastapääten viinakauppaa sai byysat heti mukaansa. Samalla sai asioituu siin toisessa mainitussa kaupassa jos tarvetta oli.
Maanantaina pitäs pöksyt olla jalas ku on joku hieno kahvitteluhomma jonne on pakko mennä. Kunniamerkitkin pitäs olla mut ku niille kävi niinku kävi. Eli heitin ne Yliksen terassilt pusikkoon. Rupes talonmiehen mitalit ärsyttämmään. Annetaan kiiltävää kun on kiltisti jonnii aikaa töis vaikkei oikee mittää tekiskää. Semmosii joist ei oikee pilikkiäkää ois saant viilattuu. Ihan joutavii, raha ois ain raha.
Sainha mie kyl kerran palkinnoks rahaaki ja se olkii hyvä juttu, siit mie arvostan ihanaa Jukka K P:tä

Matkoi on nyt tillailtu ja hyväst mennee Köpiksee asti. Laivaliput on maksettu sillee, et niis on kaks viikkoo välis ja Köpikses varattu kaks yötä. Missäs loppuaika, puukenkämaata sitä ollaan haaveiltu ja jos rahotustekniset järjestelyt onnistuu niin ku mie halluun ni sit männää sinne melkkeesti pariks viikkoo.
Se on hyvä maa ku on nii surkean pieni ni kerkee katella vähä eri kolkilta häntä. Nätävyyksii sieltä ei puutu, riettaat sillä orja- ja huummekaupalla rikastunneet porvarit rakentanneet vaikka mitä pytinkiä. Eiku ne olkii nämä enklantilaiset jotka niitä em. juttuja harrasti. Hollannikkaat vähä muita mutta sortohommii kummiski.
Ajatus ol männä rannikon tuntumaan jot pääsee rannallekki uimaan älyttömän kylymässä veessä. Toivottavasti ei saja samalla tapaa ku viime kesänä Amsterdamis, eli ihan koko ajan.

No nyt sitä sitten ollaankii loppuviikko kasvis- ja kaladieetillä kun Tätsky ei lihoja popsi. Eipi tuo vähän paljon haittaa syyä itekkii muuta ku ainasta entrekööttiä. Eeeei, ei olla vähään aikaan, mutta muita lihoja kummiski.

Tänään tehään munukasta herkkusienist ja pinaatist. Kyl tekis mieli tehä nokulaisist mut ku en tiiä mikä on Tätskyn suhtautuminen asiaan ni on vissiin syytä ottaa pakka pinaattia Saiwast.
Ohje on niin yksinkertanen ja kun se on suoraan netist pöllitty ni nasautan sen tähän linkkinä, huvita yhtään naputella uusiks huviksensa. Ku ruuti on keksitty ni ei sitä uuestaan kannata keksii.
Hänes se nyt pönöttää. Sen mie kyl teen jot vähä veivaan jotai kikkaa siihe. Tehkää työkii silviisii. Hyvä tullee.

Jaa tulikii keskeytys tähä hommaa kun tuli varmistus siit Hollannin möksäst. Hyvä, on joku majapaikka sitten pään päällä. Väijyin jo sitäkii mite sielt pääsee vähä isommil vesil. Hänesthä kulukeeki rata iha vierest, tarvii mihinkää issoin kaupunkiin lähtee pyörämiesten ja -naisten alle autolla jäämää. On ne nii hurjaa porukkaa, et Pösö pellit on köykäsii. Tunnin posauttaa junal Dammii ni siin o iha huummeheikkii markkinoil. No ei vaa.
Sama juttu Haarlemmii ja Rotterdammii kaks.
Ja sit "urheilemmaa".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti