keskiviikko 14. marraskuuta 2012

No ekana tulee sit kakku

Nonnii!

Kaksisuuntaisen onki hyvä alotella bloginsa pitäminen kakulla. Ei varmaan paljon tarvita päättelykykyä, että se on keikauskakku. Niinku se sitten onkin. Ja kaiken hyvän lisäksi Nigella Lawsonin kokoelmista.

Ohje menee näin:



Pikkusen voita (!) vuoan voiteluun
2 ruokalusikallista sokeria
6 viipaletta ananasta purkista (säästä 3 ruokalusikallista myöhemmäksi)
11 säilöttyä kirsikkaa (punaisia!!!)
100 grammaa jauhoja
1 teelusikallinen leivinjauhetta
1/4 teelusikallinen soodaa
100 grammaa pehmeää voita
2 munaa

Kakun valmistaminen:

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Voitele normi kakkuvuoka halkaisijaltaan 23 cm. Ja insinöörit ei sitten keksi käyttää irtopohjavuokaa, tuleepi sokrut pihalle!


Ripottele 2 ruokalusikallista sokeria vuoan pohjalle ja laittele ananasrinkulat pohjalle myös. Kirsikat tulee ananasten reikiin luonnollisestikin. Niin ja sithän niit jäi laskujen mukaan 5 ylimäärästä, ei saa napostella vaan laita ne renkaiden väleihin. Napostele sieltä purkista.


Laita jauhot, leivinjauhe ja sooda kulhoon ja sekoita ne. Lisää voi, sokeri, ja munat. Vatkaa sen verran, että taikina on sileä (ei liikaa, ettei tule sitkoa). Kaada 3 ruokalusikallista anananasmehua joukkoon ohentamaan taikinaa.


Kaada taikina varovasti vuokaan ja levittele myös varovasti renkaiden päälle.


Paista 30 minuuttia, kokeile hammastikulla jos tarttuu tikkuun, paista vielä vähän aikaa.


Ja sitten kohokohta - kakun kääntäminen. Odota vähän aikaa, että kakku asettuu ja jäähtyy pikkuisen. Kierrä, vaikkapa veitsellä tai lastalla, kakun ympäri vuoan reunaa pitkin. Edellinen helpottaa kakun irtoamista. Ota vuokaa suurempi lautanen ja laita se väärinpäin vuoan päälle, ota patalapuilla vuoasta ja lautasesta ja kiepsauta ympäri. Nyt on pakko laittaa englanniksi Nigellan oma kommentti, on se senverran hauska :"place a plate on top and, with one deft - ha! - move, turn it upside-down."

Siinäpä se kakku onkin, kuva ja englanninkielinen ohje löytyy tietysti ihanan Nigellan omilta nettisivuilta Nigella.com

Noo, tämähän on tietysti jokaisessa kotimaisessa keittokirjassakin aivan perusreseptinä mutta ajattelin, että tällä on kiva aloitella niin lukija saa pikkuisen hahmotusta kirjoittajasta ja kirjoittaja mieliteoista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti