lauantai 7. joulukuuta 2013

Viaplay ei toimi, ja nyt herkkuu

Voi helekkari se saakeli palavelu ei suostu näyttämmää mittää elokuvvii. Mie vasite oisin sielt semmose mahtiauto tokkari kahtoo ni hää ei muuta ku vähä aikoo ranksättää sitä ympyröösä lehva kohal ja sit ei tapahu mittää. Mikkää ei auta, ei lehva vaihto ei uloskirjautumine. Jo perkule kokkeili jos lopeta koko tili mut ehä mie löytänt ees semmost nappulata. Oonkoha mie loppuikkäin toimimattoma palavelu orja? Suap ruotsi pojat uskoo etten oo. Tiältä nyt nii mahoto reissu Tukholmaa oo. Pitäkee varanna siel Skeppsbro 18:ssa jos miu vehkeet ei ala toiminaa.
Onneks hää o tämmöin lähelt toimiva virma ni ei tarvii muapallo toisel puole kovistelemmaa. Nykysihä nää kaik melekee o ameriikas tai sitte kiinas. Rahojaa pittäät varmuueks Permuutal. Mie en hännee kyl senttejäin laittais vaikka ottasivatkii.

Joo mie oon vähä paljo unohtanu kertoo jot mie ostoo pammauti ihellein semmose sykemittari. Meil ol yks minkä M ol suant aikonaa Merenkulukulaitokselt jonnai henkilöstö korruptiolahjan. Kest vissii siihe ast ku ko. laitossii. Nyttemmi hää ei toimint niinku ei tää uus virastokkaa kuulemma. LIIK ENNE VIRA STO uuelta nimeltää, omituine nimi miust, varsinkii kirjotusasu heittää suomenkielest kyl pahast. Joka tappaukses kahtelin netist vähä er malliloi ja sit kuningaskuluttajas ol testattu näit mittareit. Siit paikast mie Tukkimiehee ja mittari ostoo. Kuuellakympillä ois suanu semmose halavimma Polari vehkee mut mie en ottant ku ei ol sopivaa värrii (?!? oonko vähä). Kaheksalkympil sai sit semmoise vähä tehokkaamma ja oikee värise elikkäs kirkkaa vihree. Punast ei ollu, suhap, ois tuas joutun muutama kympi maksamaa lissää. En maksanu. Otin konneeks Polarin FT4 malli. Ei oo iha samalaine mitä tää mei joka paikas höntyilevä oirooppa mininister Tuppi rantees. Sil vissii ossaa männä vaik kuuhu (minne tää hra vissii halluiskii).
Hyvän puolen täs on jot Polaril o semmoin sivusto mihi voip näit urheiluitaa naputel ja kahella sielt sitä mitä tul tehtyy. Justiisa näpytteli uue tulokse hännee. Yhtiesä ol kulunt 4159 kilokaloriota vai mitä koloria ne o niinku Lahtine sano.

Justiisa, tuas jäi tää homma kese ja monta päivee vällii. Tuntematonki tul nähtyy öilisiltan. Elikkä siis ihtenäisyyspäivä ol ja män.
Juhla kunniaks pit paistoo kinkku, vähä niinku pikkujoului merkeis. Vaa ei olt Reinil kinkkui eikä Herkus senpuolee. Wotkinilt sit kehannu lähtee kahtomaa vaik se Äsä-marketti siin ois assal olt. Hää män anka syönniks, ei ois pitänt ostoo moista tipityytä. En mie sitä osant oikee tehä, tul semmoin kuivakka vaik pussis paistoin. Panin vielä hölömöyksissäin sen rinnukset alaspäi. Tyhmä. Ohhee tein uun juureksii, ne nyt onnistu ku ei niis oo mittää mahollisuutta epäonnistuu. Muuta ku ei polta heit ja kypsyttää. Kastikkees onnistuin kyl hyvi. Tekasi vanha punaviinsoosi pääl semmose appelsiinsoosi. Heivasi appelsiinikuort, -mehhuu ja cointreauta mauks ja viel vähä timjammii. Voip olla jot laitoi muutai, ainahii voita jykyrän saostukseks. Se punkkusoosiha jäi niist eellisist pikkujouluist jälel ku Tukkimies pakkoo soosisa nykysi vua issoo pakettii. Hää ol siis semmost mitä ei olt viel olleskaa lämmitetty.
Nii ja jäläkiruokaha se pit tietyst kassauttoo. Mie tekasin ikihana Leila Lintholmi resettil mousse au chocolatin. Kahtokee minkä näköin hänest tul. Nii ja hyvvee tietyst ol. Semmost ei nii rasvast ku normaalist mut ei sitä paljoo kummiskaa tohi syyä ku o aika vahvast suklaa ja appelsiini makust. Käyti vähä vahvempata suklaata ku ohjees ol.


Viritetty mousse

Nooh, niinku ain ni pittäähä miu vähä jottai virityst tehä. Tähä mie tei viritykse konjaamil, appelsiinikuorel ja -mehul. Hyö ku soppiit miust hyvi sukkelii. Koriste manssit ol kyl sensorti pettymys jot Herkku suap kuulla kunniasa. Hollantilaisset manssit 2,5 ekee 250 g, 16 marjaa joist 6 hommees tai muute pilal. Ja vasite kahoin ku otin jot olliit hyvvii. Yhes yös mätäniit. Voi helekkari. Sen takkii tuo koristelu o vähä ontuva. Paitsi lippu o hieno, sen värkkäs A iha iteksee ilima käskemissii. Ol muute muuteskii apurin sen minkä maltto.
Nii ja täs hommas jouvui kokkeilemmaa keltuaise erottelus pulloniksii ku yks hulahti valakuaiste joukkoo. Miepäs laita tähä yhen monist viiteoist malliks ni niätte mite se o laste leikkii.



Plups vaa lähti keltuaine

Myö käytii oikee sakil kahtomas elokuvis semmoin ruohtalain nuorte lehva ku Me ollaan parhaita. Iha kiva vilikka, kerto kolomesta tytöstä 80-luvu alun Tukholmases. Hyö keksi jot punkkipänti pittää suaha kassaa. Saivatha hyö ku kaks ensmäist otti kolomanneks uskova tytö jok osas soitelkii. Sillee sitä pittää, ottoo muuttii mukkaa. Tuost ajast miekii muista jot sillo ol näit tämmössii päntilöit jotka ei just paljoo osant soittoo, jos osasiit ni se ol sit yks kipale. Esmes tämä.


Nii Hurriganesha se

Ei hyö kyl tämmössii alakuvirityksii tehnt. Tää kuvvaus ol siis miu tuttui jätkii päntist. Voiha niit ol joitai jotka jottai muutai osasiit. Punkkii sillo soiteltii jonnii verra vaik se aika alako olla jo ohite.

Öile ol ja tännää o vappaapäivät salilt ku hää o kii. Mie tajjuu minkätakkee se laupäiväl ja viel illallai pittää olla kii. Onks siel jottai yksityistillaisuuksii nii mahottomast vai mikä. Nooh toisaalt, saapiha miunkii ruppa vähä pitemmä lepotauvo. Torstakin tuntukii jot ei oikei jaksa mittää. Ei tietyst jaksa ku syke ei nouse ollenkaa vaik kui hullun yrittää polokee ja rautoo kiskoo. Oiskoha jottai ylkuntoo vai mitä. Suattaa hyvinnii olla.
Ja nyt Herkkuu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti