torstai 13. joulukuuta 2012

Johan nyt sentään, Perluskooni

Helepottihan se tuon kirjakiele jäläkee immeise ouvoile murteile. Suattavat tulla vielä ouvvompina. Suapikoha ihekkää ennää selevää.

Jutun juur ei meinant lähtee millää käyntii vaik kaikenlaista netistä kahtelin ja ulukoilimaakin tihrustin. Tihrustaa kyllä, lunta.
Ei oikee lähteny sit alkoholin käytön vaaroistakaan, vaikka aihe pikkase lähelt liippaaki. Eikä iha vähä. Kyl tää linkin Shane suattaa olla vähä viel enempi kosteeko mie. Ei sil kyl sua puolustautuu, et joku toine o huonomp ku ihe. Semmone homma on näihe paskaohjelmiin niinku jonku Talenttin, Top Sehvvin, Leijjoniin luola, Heleveti kyökki ja Äks Vaktoriin juttuva. Ei hyvä, paljon huono. Ja sammoo pökälettä viel monnee kertaa ja viel suat kahtoo netist.
Sitä varteko tää netti perustettii. Ei. Kyllä amerikan poijjaat perusti sen ylevämmälle tarkotuksele, sille parraalle, sotahommale. Sil hommale mie sanon jees, et puotetaan vuan niitä issoi pommija vähä sinne sun tänne ni väk vähenöö ja piot paranoo. Just silviisi ku Linkola Pena sannoo.

No viina sun muut ei sitte käynt aiheeks, mikäs? Talipalloist pittää ottaa se muoviverkko pois ku viepi tipityyle. Suattaa tarttuva varpaistaa kii ja sit onkii häl henge lähtö lähel. Linkola Penakaa joka kolokkaan kerkiä tämmösilä pohrukelilä tötterehtimään (kiitos Laura P!). Mei M kyl näyttäs ottava sen pois, pittää viel illal kuulustel mite siin meil menetellää. Miehä niit en sinne just kuskaile.
No kyl miu ol pakko aknosta tarkastoo tilanne. Ei olt muovi riekaleit. Hyvä judanssi, ei tarittukkaa pakkokeinoja asjan selevittämiseks.

Hynysele meinasin alakaa v^^^^^^lemaa mut ku se on nii alaarvone jätkä, joka tuola mänölä joutuu Suomiviinan juojaks ni en kehannu ruveta lyömää lyötyy. Enks oltkii reilu? Oisi sanonu sillee vaa, et sen musiikki o kotosi lantamakist ja muut jutut löytyyp sen vierest. Oho, nythä mie ne sanoinkii, niinku pääosin. Ja sit pahalain ku kaik minkä tänne kirjuttaapi on Joken entiselä työpaikala Haminas. Jokke ei oo sukuva, opiskelukaveri.
Eikä pois sua muuta ku sillä isola taivaasta tulevala pökäleelä. Eläkä sie amerikanpoika naureskele, sehä hurruuttaa vaikka teijä länsrannikkoo asti. Mut Retvootsii jos sohottaavat ni suavattii miust vihamiehe. Sit mie oonkii tos vihain ku se on nii hieno luonnonpuisto ja muuteskii erikoin paikka. Puuttii kasvoo jötköttää mahottomiks iha ku Hiski lauleloo.
Oikeestaa rakentoo törräytätte vähä isomma, länsranta onnii näköjää pitkäst kansallispuistoo sun semmost aluetta. Pammauttatta mänemää sit vaik huut helekkarrii mut ei näihi kansallispuistoihi. Katotta tarkemmat osotteet siitä tapista minkä osasitta iha ihe, vissii, rakenella. Nohevii poikii.

Vuan sittehä mie teinkii minnuu suurest huvittava löyvvö ja tietys juutuupist. Ja het  laitoi sen M:lle arvosteltavaks. IHQ tai jottai sinnepäi hää vastas. Ja täs tää nyt tulloo: Kortonki vuonna nakit ja makkara apukokkina. Hahhhahhhaaaaa aikaslail huvittava ku näpit täris taikinalevvyy leikelles ja sitte ku mesu käski pojat ojennuksee ja asentoo. hahahha.
Eipä irvistelly pahemmin toisille niinku nyt näyttäs tekevä tässä iha jonnin joutavas Heleveti kyökki eellä mainitus p-ohjelmas. Ei hälle kirroiltu vuan mesu hienost näytti jot mite ohut pittää taikina olla ku ravioolii tekköö. Ei sanottu jot v^^^^n viiriäisenmunat, vuk ohvi (mitä tarkottannee), tulukee apinat kahtomaa, v^^^^^n valmis, vuk you, ryhmä v^^^^n henkeä, vukvukvukvukvuk ja pääl lopettakaa v^^^^n valehtelemin miul. Sit välis semmosii isompii kohtauksii joist pääsee remmeihin joist ei ihe piäse kokonaan pois. Toisen käin suattaa suaha jos on noheva.Hhrrrmmhhh.

No arvailkaas mitä tiette ruuvvaks. Ei ollu vaikee arvaus, sehä o tietty se ravijjoouli, nii ko ameriikkalaiset sen sannoo.
Tehhäänpäs iliman toiste apuja, nyt pärähtää omasta piästä. Sisälmyksen mittoja ei tuu ku se pittää kahtoo sen mukkaa mitä o syöjii ja montako tekkee. Elä sorru siihe jot tiet näit piäruuvaks. Täm on semmoin väliruoka.
Ravioli alla Aegopodium:
Taikina:

  • 1 muna / 100 g durumvehnäjauhoja = 2 syömämiestä täs reseptis, pääruuas 1
  • tippanen öljyy, vähäsen suolaa
  1. laita taikina tulivuoreksi tasolle, pöydälle tms.
  2. riko muna keon syvennykseen , hölvää öljy ja suola perrään, riko rakenteet
  3. alota sekottaminen nostelemalla jauhoja munaan ja aloita vaivaaminen
  4. kun saat tehtyy ees jonniinmoisen palleron lisäile jauhoja ettei tartu tasoon, tarpeen mukaan
  5. nyt sitten kiusoot sitä taikinaa vähintään 10 minsaa. Taikina on oltava suorastaan kiiltävää ja tarttumatonta
  6. Heivaa taikinamötikkä vaikka elmukelmuun hyvin jauhotettuna jottei sit tartu kii. Mötsky syylariin leppäilemmään.
Sisälmys:
Nyt olis vitsinä keksii semmottine sisällys joka kypsyy samas ajas ku taikina. Elikkäs noppeesti. Mut sehä voi olla esikypsytettyy niinku täs.

  • vuohenputkenlehtiä kunnon kimppu, menee ryöpsäytykses pienee kasaa
  • ricotta / tms tuorejuustoa
  • parmesaania
  • pippurii, suolaa, muskottia (!?)
  1. ryöpsäytä lehdet pannul ilman vettä
  2. heitä mausteet samaan aikaan ku vuohet joukkoo, tehostuu maku
  3. pannulta kulhoon ja juustot joukkoon.
Nyt sitte kaivat sen Köpiksestä vuonna -90 ostamas pastakoneen esil (voi olla uudempikin vm.) ja kauliit sillä ohuimmal paksuuvel levyn. Levystä otat muotil, iha sama mil, isohkoja lätkiä. Polkaset täytet sopivan määrän lätkäl ja sit toine lätkä pääl ja liimana vesi. Paa sivuun.

Soosi:
Yksinkertanen ohuehko tomaattisoosi, voisha sitä jotai muutaki koklata.

  • paseerattua tomaattia, EI murskaa
  • vähäsen tomaattipyrettä
  • hyvää oliiviöljyy
  • valkosipulii
  • sipulii hyvin pienenä
  • basilika, timjami, zilii, zuolaa, mustapippurii.
  1. Mausteet lämpimään pannuun sit pyre, öljy ja sipulit. Freesaa.
  2. Tomaattijutska pannuun, keittele pikkuhiljaa
Kokoaminen:
Vieraat ovatkin  jo pöydässä alkupaloilla sipertelemässä.
  1. iso vesikattila piti olla jo tulilla. Hyvässä keittiössä se on 24/7/maailmantappi
  2. suolaa veteen armotta siis paljon
  3. heitä raviolit veteen ja rukoile et ne pysyy kasassa
  4. keitä siks kun pullahtavat pintaan, maks 5 minsaa
  5. pois veestä ja äkkii soosiin. Saavat imasta pikkasen soosii itteesä.
  6. lautasel ravioleit sen mukaan mitä aattelit. Jos teit onnettomii väpelöit, mitä ei pitäny tehä ni sit usseempi. Ylleensä niitä vois olla 2 - 3 kpl. Ja sit soosia vaan senverran jot eivät lillu siinä mut sitä kuiteskii pitää olla jot sen sit saapi kaapasta leiväl siit suihisa. Koristeeks tippa kaks öljyy, ei hörselöitä.
  7. tarjolla, parmesaani (attenzione! ei sitä sahanpuruakin pahempaa) mustapippuri, pane & vino.
Saatha sie vähä katella mite muut sitä hommaa hoiteleet vaik täst linkist. Ompaha muute sama olone ricetta ku miul. Pirulaiset  ennättänneet kopioija enne ku mie ees julukasin tään.
Perskuleen Perluskoonin vakkoilukonneisto.
Iskurit iskevät takaisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti