lauantai 7. maaliskuuta 2015

Vähän tokenee, vähän virtaa

Joo. Tokenoo kyl ku sai hamppari Eltsu Nestee Heses. Olpas tarkka miärittely. Ol pakko lähtii syömää jonnei muuvvale ku tiäl luvattii punajuursosekeittoo. Miul mittää semmost soppoo vastaa oo, ihekkii muistaaksein tehnt. Muistikuvat o kyl nyt aika hatarii, vielkii. Mänt läh-, taka- ja etumuistikkii. Jos semmost o. Oha sitä ku pitäs muistoo asjat mitkä pittää vaik nyt niinko huomen tehä. Eiks hää oo sitä etumuistii.
Nii, näist ruuvvist. Öile pit olla roilerpattoo, mie jo arvelin etumuistingaa jot mitähä lienöö. Ja arvasiha mie oikei, soppooha se ol. Viisaat hoitsukkeet olvat laittanneet oikeet aterimet eikä pataruuvvan kahveleit ja tasasii tassei. Tännää ol sit marjakiissellii ja se ol kyl hyäl mielkuvituksel jos varustettu ni marjasoppoo. Sitä mitä ennesaikaa Hämäläise Marja-Liisa vetel viijjenkympi hiihol. Enne sitä ku sortu touppinkii ja muihi huummeissii. Jaa, ei se taint hää olkaa joka niit toupparei käytti. Oisko olt joku toine samanimine Marja-Liisa. Eikäkö miehä sekota nyt puurot ja vellit ku Palmia ainai. Tarkota sitä maustet mil hyö olliit keitetyt porkkanat maustanneet, oikee helekkari paljo rosmarriinii. Vissii tult jollei virhe ku oikia mauste alakaa kans er-kirjaimela, tarkota tietty rakkuunoo. Kerran rakuuna - aina rakuuna, hakkaa päälle Mustat Husaarit! Nii sehä se touppitero ollii häne entine äijjä kutvaleesa Harska Kirveenniem vai mikä toljake.

Ja kappalejako ois ain asjaa näis miunnii tekstlöis. Ääääähh ko tuppoo unohtummaa köikes kiiruukses. Muutahii ajateltavvoo ku jottii kappaleet. Niiku sehhii jot mil tää miu piäkoppa tai oikiastaa sen sisukset suahaa siihe kontiksee jot kottii kärsii männä. Nytkii semmoin olo jot itkiä tekköö miel. Ja niihä mie täs vähä itkenkii. Ottasi teil selvie mut en kehtoo ku tuos vierpejil o semmone äijjänröpi mikä ei sannoo sano. Enkä kyllä miekää. Tiäl en toiste hoijjokkie kans vaihtant ku muutama lausee. Jaa valehtele, nuore pitkätuka kans jonka kans oltii muutama päivä samas huonees ni häne kans oikee keskusteltii. Niinku siit kuuluuks rosmarriin porkkannaa vai Hakkaa Päälle Mustat Husaarit - mauste. Eikä miul kyl tosasjas oo olt tiäl kellee mittää juteltavvoo niinku aikasemmil kerroil o olt suorastaa hauskoo. Nyt tää o tämmöst lusimist.
Oha tietyst M ja A käyny tiäl kyläs (kyyneleet valluu) mut se o ain nii lyhve aika mitä hyö tiäl ovat. Jot sitku lähtööt ni itkuu suap pijätellä, nii se vua o. Jot kottii tekis miel mut ehä mie tiijjä onks se viel mite järkevöö. Mie ku en oo järk immeine, enemmi tunteel etteeppäi potkiva.
Jos se kottii mänö mänis sitte iha ku vappaussota joihenkii mielest. Nyt tulloo nii hyvä piisi jot mie laita tähä linki siihe. Siis pelekkä Lou Reed Perfect Day. Voi perkele nyt se itku pillahtaa just, kahtokee näit sanoi:

Oh, it's such a perfect day
I'm glad I spent it with you
Oh, such a perfect day
You just keep me hanging on
You just keep me hanging on

Eihä täst tuu mittää ku vähänkää kuuloo tai näkköö jottai ni jo o jonnii sorti volloomine männeillää. Vai oisko tää sitä paranemista. Ei varmasti oo ku mielala heiluu ku tukkikuorma ilima liinoi.

Tätähii mie tuli tähä käytäväl kiruttelemmaa jot ei tarvii iha pimmees ruumis ol ku se äijjänköriläs makkoo välist kahtoo joltai kolome intsi täpilt urheilluu. Voisha sitä lyyvvä lamput piäle mutku ei huvita sannoo sille mittää. Mitenkähä tää nyt liitty tuas mihinkää, ei mitenkää. Mie käin äskö juomas puolkuppii saikkoo, tiälä o jottai pomppo hoitajjii, eivät ryökynät kehanneet laittoo valamiiks. Ves ol termaris ota siit ja pussi matkaa. Näkyleipä ei huvittanu sillä:
Ei ollu näläkä ku käin siel Heses.
JA M ja A toi miul lohleipii joit oli vähä kinunnukkii samoin toivat Tukkimiehest nättipaketti-irtomyyntikonvehtija. Oi siks nuo Lou Reedi sanat tuos onnii. A ol kuulema valakkaillu konvehtii, hyvvii. Semmossii älymakkeihyvviikokteilpartikonvehtii joit ei syyvvä ku yks ja suikataa suuta ja sampuskii. Yks meinas valahtoo tähä näpyttelimistöle, ois loppunt tääkii älyttömmyys tähä, va ei. Ei ku jatkuu ja uuvvela kappaleela.

Miul ol siin saikkoo juuvves mieles jot jos mie semmose runotynkäse tähä loihtisi. Iha vitun terapiaks niiko Issi laulaa siin kipalees minkä työ hyvät uskolliset lukijat tiijjättä.

neliö lattia
kaareva aukko laseineen
laseissa tarrahiutaleet joululta
jääneet

neliö pöytä
pöytä kaarevin päädyin
päässä arabian sininen kuppi
vieressä mies.
-HemmoS

Joo tuassiisa mittää selevee ota mut siin hää sit o. Köik 1,7676767 minsoo tarkkoo harkintoo runo kerronnas. Va mie oon kyl iha varppi jot ei kyl ois Kalevalakkaa tult loihittuu jos sitä ois semmosela hartauvvela kiruteltu ku Suarkoske Pena kiruttel kirutuksijjaa. Hää se vissii käi harkihtemas ja punnihtemas sanojaa hyvinnii tarko siel Hansas, siis ravintelis mitä ei oo olt vuuvvest -68 ku kamat kannettii pihal.

Tuas tul käytyy röpökkeel, niit männöö enempi kons lak sallii. Sormettii iha keltaruskiat, yök. Vaa eiköhä se sekkii joskus tassaannu. Tiijjä. Mites hää katkas hea jutu juure iha melekei tyysti. Kumma aine. Pittäis olla vissii semmossii ainei jot pysys jutu juures ku punikkitatti männy. Ois se sommoo ku koko aijja vua kiruttas sammoo ränksätyst, näpykkeet punasin. Niihä se tää kyl taitaa ollahhii.
Ai ku ol hyä konveht, semmone mustaviinmarjahillokesisustain. Siin o kyl kans semmoin liitto tää tumma sukkel ja mustviinmari, ai et o magiata. Ja täs semmoist pehmiit niinku kiissellii ei mittää armolaakii. Mikä ei oo kiva näis piireis.

Kyl nyt o iha varma et lopeta. Enkä lopetakkaa ku ei tuo kloku viisaa viel oikei mittää. Iltaset suamatta ja tarvittavat kans. Rouskuta heit yhel tiel köik. Pitäskö ottoo lepolassetsiinii oikei triplamiärä. Kyl nukuttas, nyt oon nassauttan kakkosannokse ja sehhii viep unjussilaa iha mukavast. Suoraa sanottuna sillälailla tässä vähän harmittaa (Suom. huom. vituttaa).
Sit luuristkii loppuu akku (Suom. huom. uusi jonka Elisa korvasi) ja konnee tää mikä tää tää levy o mil hiirt liikutettaa. Ruppee suurentelemmaa ja pienentelemmää sivvui iha mite ihtijää huvittaa.

Joo lopetettaa ku pittää sit viel puhhuukki oikei luuril immeistegaa.
Vähän virtaa.

Ps. Semmoin homma jot nyt tää ruumi o iha pimmee ko yökköset ei oo laittan valloi. Ol tunnelmallist syyä niit lohleipii. Olliitkii hyäsuolasii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti