maanantai 16. maaliskuuta 2015

Ei nukuta, jo pöhisee

Eipä ei. Oon ottant par kaljoo ja aattelin, et jos en ruppeis sekakäyttäjäks kummiskaa. Vaik nyt oha sekkii sekokäyttämist jot yks kalja ol tumma laaker ja toine vehnäne. Josta tullii mielee jot leipasi sit tos hyät hampparsämpylit ja ohhee tein kasvispihveliköt. Tuas tulloo kysymys MIVI. Oisinko kehant huonoi tehä pylöist ja mitä hiikkarrii mie kasvispihvilöi ku rotuaarkarja lihua myyvvää Herku tiskis iha ilima muut korttii ku jonotsetti (en. viit. selv. pim. pom.). Noku ol pyhän se paistumattoma paisti pvä ja tiistakina sammoo. Ei lihhoo joka ainua taaki. Ni sen takkii. Kumpaine resetti löytyyp Valio sivuilt. Työ tään kummempii ohjei tarvii, muuta ku netiksii tönkimaa ku solokkutörppöö.
Nii tiisdaginA SEN TAHHII SAMMOO ku M mänö tuas vaihteeks Aaaaapooon. Mikäs ihmeen reissulassi hänestäkkii tult. No pittäähä se vissii männä jos työantaja käsköö ja maksaa matkattii, jos häntä muistaa ja kehtoo.
Isot kirjaimet tulliit sen takkii ku vahinkos jäi se näppylä alas enkä kehannu korjata. Iha pirruuttaa jätin ne siihe. Luuletta jot nyt se on kännisä, jäithä äijjä kiinni. Näppäimistö ääres ja romillei. Elekee kehatko mokomat, en oo.

Sisko perkule pölläht yhe äkkii kyllää. Hää ol viel tää siso kuka assuu siel itäsil mail ja o melekei tervejalakane. Siis ei tää joka assuu kans tääl Helzinkis itäsil mail ja on huonojalakane. Nii ei siin mitä, mie annoi taikina noust vähä enempi ja laitoi pihvii enempi voita ni tulloo täyteläin olo. Oha siin semmoin ku syöp paljo ilimoo ni tullooha se jostai pois, jo pakostakkii. Ja se tulloo sit sielt toisest piäst mist se männöö. Ja rasvaha o tunnetust liukaste. Laskekee yhtee onko kakkoskolomose ratikas olt hauskoo. Hää nimittäi lossi jäläkee män niil. Semmost matkoo.
Nii iha jonnijoutavii haasteltii ja iha assiitakkii mut niit mie en täs selevitä. Ensmainitut o joutavii ja jäläkimmäiset ei sit kyl kuulu ollenkaa ees teil miu rakkail noi saaletuhannele lukijale.
Hitsi siin tul tuas mielee jot miu pitäs männä käymää kummaskii itäses paikas. Oiskoha sitä semmoin eteläise muan tietäjä jos niihi huudeihi pöllähtäs?

Ja pannaas tää homma vähäx aikoo jäihi ku tännää tul jo par julukastuu. Ei makkeeta miungaa maha täyvvelt.

Eipäs ku miehä huomoonkii nyt jot mie oon hypomanniis. Sillo o lupa hilluu ja hyppii ku o vähä kippii. Elikkäs hoppa på bord och fira och festa tai jotahii siihe suuntaa niinko se mei ruotsi maikka Kotkas jos ei päähä potkas sano. Hää kyl sano muutai. Ja tyttäret ol kauhussaa ku höit vähä vanhempi naaras siis oikia naaras pit semmost ohut paitoo piällää. Mitäs sitä nyt muutakaa ku luokas ol kuuma ku Kuupas ja Setä H samas tilas. Ja se paitapusakka ol kyl ohut, miekii näin vaik siihe aikaa lähnäkö ol 1,25 tosi sillo mie istui ain etupulupetis. Ilimankos mie sain nii hyän ruotsi lumero.
Welcome to Tijuana. Miul ain tuottaa vaikeut ummartaa mikx tuo kirutettaa yhel älläl ku ois luontevoo kiruttoo wellcome. Siin het sanottas hyvin tulla tai vaikka jaha tulla. Nii ainai ransleittöri ehottellee. Tiijjä näist, hyvi sotkusii kielii. Saksa on paska maa ja enklantii kukkaa oikei ymmärrä loppuu ast. Toista o suomi, piä äijjä turpas kii tai vetäsen kirveelä kallos halaki. Kyl sen ymmärtää vähemp järkinennii. Sitäpaihti nää tollot ei ällyy kirjaimii yläpilikkuja. Niksmannit kyl taitaa ne mut hyö ovattii niis asiois varsinaisii Herr/Frau Doktorei.

Oha pien mannii. Jottai kutvaletta pittää keksii. Ja keksihä mie, mään nappoomaan nyt niit sekokäyttäjä pastillei. Tunnusta sit huomenis miu oma hoitajal. Suata vaik itkee pirrauttoo jot kyl tää on tuas tätä. Niinku onnii. Mie niit kaljoi join, jos nyt oikei tällee loppupiäs tunnusta ku ne o latastu nuamaan, ni oisko makkoomaan käynti niil onnistunt. EI ONNAA KÖYHÄÄ. Nooh, nyt on sitte napit nassussa. Noinkoha pyörryn tähä näppikse iäree.

Tämän kappaleen ajattelinkin kirjoittaa kirjakielellä. Saa nähdä kuinka onnistun ja kuinka pitkä kappaleesta tulee.

Tul aika helekkari lyhyt ku tää miu piä ei oo kirjakielele suunniteltu. Oisko siin jonniimoine häikkä, sillee ku kovalevys korruptoitunu sektori. Paihti, et miu kovalevys ei oo sektorei ku se o SSD niinku täs tietsikaskii. Ai mist sen tietää. No oikee heleveti noppee, ei hajjoo helepost ja jos hajjoo ni hajjoo sit lopullisest. Ja tää tautikkii vähä ennustelloo sitä ku tiijjo haku o järestelty sillee 3 tee mallil. Oha teinkii piät kolomiulotteiset. Miul vua ain välil nää ajatukset männöö sinne viijjentee ja joskus heikkon hetken yheksäntee. Kyl sillo männää kovvoo.

Ei saater pittää vissii männä sohvale ku täs pöyvvä iäres tulloo selekä kippiiks. Uottakeeha...
No jo tul paremp, oha se mukavamp istuu mukaval sohval ku kököttee tavallisel tuolil sinällää hyäl (IKEA) pöyvä äärel. Pöyvväthä hankittii niijje a) värin ja b) kallistettavuvve takkii. Hyö ovat ns. piirtäjä pöytii. Se on muute mei A joka suap miu pöyvvä kämpillee jos kehittyy piirtäjän sitä tahtii mitä nyt. Ällyis vua ruveta rohkeest tekemää ommii juttui. Toisaalt hyvi oppii siitkii ku piirtää malli mukkaa. Harjaantuu käs. Harjoomist miulkii sanottii. Mie en kyl ossoo sit ollenkaa piirtee toise kuva mukkaa ja väritkii mie suunnittele ome mau mukkaa mittää värkarttoja ruppee kahtelemmaa. L. en oppinu mittää moisist opetuksist. Sama homma näis ns. runois. Voisiha mie tonkii jonnii runnousopi mut siit mittää hyötyy. Tien omala mallila.
Jo pöhisee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti