tiistai 1. huhtikuuta 2014

Tuas lekuris, mittää ei kerkii tekemää

Joo, sielhä tul käytyy työpaikan liäkäris. Ol se vähä viisaamp liäkär tuas. Hää ol kovi ihmeissää ku mie oli pyörtän piätökse sen valitukse suhtee vaik hää mont kertoo sitä eriksee miult kysy. No mie siihe tarkempoo kantoo ottanu viel jot miks mie sen valitukse sit kummissii tein. Miepä annannii häne vähäse muhittoo asioo. Nimittäi hääkii tek miust melekose kartinaalvirhee ku miult kysy jot mimmose lausunno hää siihe valituksee kiruttaa. Sillee jot halluunks mie eläkkeel vai enks mie halluu. Ensi mie sanoi jot kiruta mitä kirutat siehä se doktor oot. Mut ko oikei tivas ni sanoin jot paa semmone lausunto jot se eläke tulloo.
Vaa mie teenkii täs koko sakil källii, kahon mihi kaikkee työantaja o valamis miust erroo piästäksee. Mite paljo niit virheit hei säkkii kerräytyy. Mie vaa esitä nyt täsvaihees iha tyhmee ja nöyree. Vaa kuha aika o valamis ni rykäse semmose täyslaiallise niinko ennesaikaa sotalaivoil sanottii. Kassellaa ja kuunnellaa kevät, eiköhä tää rupia valamistummaa.

Se siit jällee. Postipoika toi veroehotukse. Ehottaat jot partonttuu ku maksat ni hyvi ollaa tasois. Aika outoo ku kesäl tarkasti rosenttii ni ei sit vielkää mänt tasoihi lähelkää. Ei siinä oha ne maksettava, kaippa sitä sit pittää ajatel nii jot o suant ilmast lainoo valtiolt. Ei se kyl mukavata oo. Lähellekkää.

Öile sit kipasi sen liäkärkeika ohes Herkus hakemas silakkavilleitä. Ai ku ol maistuvii, Pinuksel ruakana ja miul M:n tekemin pihvein. A ei syönt yhtää, ei kuulema tykkee. En miekää häne ikäsennää tykänt. Ku en sen ikäsen olt ees höit maistant. Eihä meil mittää silakoit syöty joskus harvo kultakalloi elikkäs savustettuin. Meilhä syötii tietyst muikkui ja niithä syöp jokkaine. Ja jos ei syö ni o iha höperömäe henkilö. Pottumuusihi ol hyä ja sennii tek M. Hää joutu ruualaittoo ku miu pit toimii äikä opettajan A:lle. Olha sekkii hommoo ku ei ihekkää ossoo. Onneks kirjast ol vähä appuu. Omituine kirja muute höil, mie en tajunt sen alakuluvuist oikei mittää. Sit takkaa löyty ne taulukot mis käsitellää preesensii ja luskvapervektii ja mitä kaikkii niit nyt o. A osas iha kohtuullisest ku hänt vähä potki etiäppäi. Hakusallaa viel, suap päntätä lissee. Onneks koulus järjesty lisäopetust. Semmoset o hyvvii juttui jot suap niit onkelmakohtii appuu vähä pienemmäsä ryhmäsä. A o kaike aikoo valitellu jot koulus pietää liikoo metelii jot hää ei pysty keskittymmää. Miust o kyl ihmeellist tää tämmöne porina ja sorinaopetus, toiset häiriintyy siit ja onko se muijjenkaa kannalt iha järkevee. Onkoha sitä iha varmast tutkittu oikei kunnola mitä se vaikuttaa oppimissee. Eppäillä soppii.

Tähä vällii mie lähe käymää salil, jos tekasis oikee kunno voika ku öile tul tehtyy semmone kevyt polku-, soutu- ja kävelyjuttu. Vähä tein keskvartalokohennust ohhee.

Nojjoo, nyt tul salikeikka heitettyy. Elekää ihmetelkö jos o vähä kirutusvirheit, näpit näjetse tärisöö jonniivverra. Eikä oo täl kertoo liittiiumi syytä niinku normaalist. Mie ku en oo kehant ennee syyä sitä propraalii ku se o peettasalapaaja ja pulssi ei oikein taho nousta häne kanssaa. Mikä onnii luonnollist ku siihe se on tarkotettu. Nyt sitt alako viestittely M:n kaa siit mitä syötäs. Mie en keksi mittää vaihtoehtoo, muuta ku jonnii puuro tai semmose. Hää lupas kehitel jottai. Tullooki tuos kohtpuolee, mie taija sipast kupi kahvii ja käyvvä pötköllee. A:n kans joutuu kummiskii koht sitte lähtemää salil. Äääh, tämmöst tää mittää tekemättömä päivä o.
Mittää ei kerkii tekemää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti