maanantai 14. huhtikuuta 2014

DeLonghi, mut ei leikepaikkoihi

Terve!
Se pit sitte ostoo kummissii se keitin. Eihä siin piätelly mikkää. M sano Herkus jot onks siul sitä kohvii siihe konneesee. No olha miul mut sit mie oti niit ESE-nappiloi siit ku hyö olliit kantistarjoukses (halavala sai!?!) ja sit vua hakemaa sitä konet. Elikkäs ehä mie meinant sitä ostoo mut ku M muistutti siit ni sit mie sen hain. Hullu, vaa hyvvee kohvii sil tekköö. Mie tei näis kotkonneis semmose jao jot mie en hommoo ylleiskonet leipomuksii varte vua tien ne vatkaime ja kässii kaa. Semmone ylleiskone meil mihinkää mahukkaa. Kohvikkimassiina mahtuu ku o semmoin kapia malli. Siin hää pököttää Russeli vieres.

Että semmone. Muuteha täs o mänt mukavast, öile vaa tää kone alako jottai juntturehtammaa ni en suant kiruteltuu. Kehannu pyhäpäivän ihmetel sen kummemmi tätä vehet.

Nonnii tuas tul kaikemualima hommii tähä vällii. Pit paistoo leipee olla kissu makkuualustan ja semmost puuhoo. Sikkaari polttoo takapihal mihi paisto soltsi mut ei olt mahti lämmin ku vähä tuul. Sain kummissii poltettuu ku älysi ottoo semmose pitkä mut hoika pössy matkaa. Oisko olt joku panatella tai semmone. Tiijjä niist. Hyä ol, hollannikkaie ihe tekemä De Huifkar panatella se ol, tarkisti netist. Tietyst, sielthä se köik varma tieto tulloo.

Nii leiväst tul tuas semmone levvaini, täl kertoo pijin tolokun piässä sen nostatuksen kans. Ei piässy ryöhähtämmää kupist pihal. Siinhä miu virhe o oltkii, sitko o lähtent huus helekkarii ja leipä o olt semmost murreeta mut hyä makust. Jos hää nyt tulis sitvakka. Täänkii tarkasti netist mikä o varma paikka täyvvellisele tiijjole.

M siivoiloo, laupäiväl siivos viimeks. Pittää ol siistii ku Pahatäti tulloo piijjaks vahtimaa A:ta. Myöhä näjetse lähetää M:n kaa kahestaa semmosele romantiseerauslomale jossa vaa pussaillaa niinku A sannoo. Nii iha Tallinnaa ast ja oikei kaheks päivee. Nyt ei männä semmosee sviittihuoneesee ku aateltii pienempee putjettii ni suattas, siis suattas, piästä kesälläi jonnehii. Mie oisi mänt mielellää Ratissonnii mut M sano jot etullisempikkii käy. No ei muuta ku MyCittyy, tiiä hänest minnone mahtaa ol. Ulukopuolelt oon sen möki nähnt ku se o sitä sviittihotloo vastapäi.
Sikkaariaha sitä pittää tupruutel tietyst, oispa hyä kel ni suattas oikei ulukoilimas pössyyttöö. Siinhä niit restonoomii o sen ruathuoneetori reunal. Siin samas paikkoo sijjaihtoo sikkaarkauppaki. Vähä oon miittiny jos kävis jossai muusa sikkaarlounkesa mut suattaa olla pyssyy iha samas, mitä sitä rumppoomaa niinku Ukinmummo sanos.

Karnaluksii minnuu o käsketty lähtemää seuramieheks. Kyllä vistottaa jos sinne joutuu. Yhe kerra oon siel käynt ja sillo ol kyl semmost mennoo jot. Täähä o se kankas- ja muu ompelustarvikeputtiikki. Mie siit kiruttelinnii teil mite ol hölömöjä eläkelläisäijjii siel, oisvat pysyneet Viru hotelli paaris horimas kossukolloo ni kaik ois mänt sievemmi. Eikä suomimiehe maine ois uponnu iha kokonaa. Mie siit enempee ku oon jo kirutelt aikasemmi, lukekee sielt jos kiinnostaa.
Mie mään kyl kauppahallii kahtelemmaa lihoi, se onnii paljo kiintosompoo ku jonku verhokankaijje ihmetteley, mittää niist ymmärrä. Kunno paistist ja muist kyljyksist kyl ymmärrä sentää jottai.

Nii että nää kiruttelut voipi sitte ol täs suuree reedee ast vähä vähemmis. Konnile tiijjoks jot tiäl o meijjä pantter ja Pahatäti talo vahtin jottei tän kannata suunnata murtoiskujaa. Tulloo ruapimissii ja pulikala piähä. Täs ku o sossumeetijas varoteltu ilimottelemast näit matkojaa rosmoi takkii. Ni siin ol nyt rosmoil varotukset. Sitäpaitsi tiält pirusuarelt o vähä hankala ja kallis kyörätä mei vehkeet mantereel. Ei vissii sen vertoo oo kammai arvo mitä lauttapiletti maksaa. On nimittäi hävyttömät nostelleet iha päntijönnää. Ei aporikinaalile mittää alennust.
Nii se suur reede o tietyst Pitkäperjantai. Suur neljäpäev o sitte se Kiirustorstaki.

Ois niit kaikemualima tapahtummii kirkois ja muis laitoksis mut paha kurki ku tul erottuu siit laitoksest ni ei kehtoo niihinkää männä. Ainua ois se Via Crucis ku se o enempi semmone ilimaiskontserti tai muun semmose tapahtuma olone. Niihä se vissii ol se alakuperänenkii tappaus. Kyl  ihmiset o pönttöi, männööt kahtomaa toise tai toiste kärsimyksii. Tää homma o sit täs ihmiskunnas vallal kyl mones asjas. Rallis ja muus autourheilus männää kahtomaa josko tulloo jottai rommuu ja ruatoo. Lätkäs männää kahtomaa mite toist telotaa seinee päi tai muute huijjotaa. Mänttikuulas ei männä ees kahtomaa koko pellii vaa huijjotaa toisiaa jos joillai astaloila. Vaa nyrkkeily onkii miust semmost selekeetä mieste hommoo. Siin yritettää tiettyi siäntöje puitteis pistee toine nutullee. Tietää jo kehhää männessää jot suattaa tulla turpaa. Sentakkii ei ookkaa suosittu ylleisölaji ku siin tehhää ylleesä vähemmä källii ja konnakoukkui ku eellämainituis ja muis semmosis.

Ukraina tilantee mie ennusti jo hyvis ajoi ni mie en tarviikkaa siit sen kummempata inhvoo antoo. Tiijjoantajin näkkyy toimiva jos jonniinnäköst sotaväe vuatetta kantavoo ja kantanutta veijjarii. Ihme ratekikkoja. Kikkailoot iha omijaa.

Hullui ruokii ollaa syöty, öile imuroitii paistii ja tännää jämät. Yritettää virittäytyy jollai tavala siihe Tallinna restonoomie ruokavalintaa. Sininelintu se vissii o ainaki yks ja Lusikast mie piä kans hyän vaihtoehton. Passooha se jossai muualkii käyvvä.
Mut ei leikepaikkoihi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti