perjantai 11. huhtikuuta 2014

Aiai, le magret de canard

Huomenta! Nii sentään aiai. Miu o pakko laittoo het kärkee kuva ku M sommittel öile suitsukalasallaati. Oha nätti.


M:n näkemys sallaatist

Mie vähäseltää Votoskapes hänt retusoi, mut en tehnt sitä hyäs neuvostohenkes. Elikkä jättäny jottai persoona non kraattoo pois. Kyl sallaatist suap hyvä syötävä ku sitä kehtoo vähä virittee. Miekii vähäselä taitelijasilimälä ain asettele. Ei semmone sallaatti oo kiva mis o öyheet vua lötkästy johonnii epämiärässee kippoo.
Ainua tuos o huonopuol tuo vati ku meil ei oo oikei kunno vattii. Mie halluisi semmose vanha-aikase soikia teräsvain mitä restoranteiski o. Ainaki vanha-aikasis kunno restorankeis eikä missää semmosis mis ruuvvat tuuvvaa millo millekki pärreele tai rantakivel aseteltun ja kahest kikkareest maksetaa melekei neljäkymppii. Siis tarkota näit kurmanti paikkoja.
Taustal o muute miu levvainii, sevverra pittää ihteinkii kehast.

Juu ja hulluil päivil se ajjaa tännäänki. Että ku minnuu himottaa se espressomakkiina. 189 e hintoo o tietyst aika paljo. Siin makkiinas ois kummiskii se hyä puol jot hää o semmone kapia malli jot suattas mahtuu tava keittime vieree. Nii ja vois siästee ku se maksaa normist 269 e. Semmosta yhellaist siästöö. Sennii raha vois tunkasta siihe Pösö etupyörä luakerii. Sekkii pelekkee siästöö. Autoo jol o käyttöö kolome kertoo vuotee. Kyl mie ruppeen kahtelemmaa mil siit piäsis erroo ja ruppeis käyttämmää vaik vuokrapiilii. Niil osamaksuil kyl vuokrailis aika mont kertoo jonnii rakkinee eikä ois muuta huolt ku lyyvvä oikiata ainetta tankkii. Nii ja vakkuutusmaksut viel, voi koristus sentää mikä hinta.

Joo, nyt pitkii tehä Lintta Liinile reklamaatiota ku perskuleet jättiit miu ja Navaluksii reisu ajamata ja hetsillää joku hei emoyhtiö o ajjautunu konkkaa. Ja miu rahat jäi sinne pessää ja pesä selevittämine o nyt kestän puol vuotta. Nyt hyö rupesiit ajjoo törryyttämmä tuost mei akkuna ohi mont kertoo päiväs. Mie taijjankii yhe kerra ottoo Ilipo vennee lainaa ja pyssäyttee sen laiva ja käyvvä hakasemas kipparilt rahat. Ottakoo vaik kaupa kassast, se miul mittää kuulu. Siis jos niit rahhoi ei ala muut kaut kuulummaa. Toine vaihtoehtoha onnii käyvvä hakemas terminaalikassast, se onnii helepomp ihe asias. Ois se kuitessii joteskii kommeempoo vähäks aikoo pyssäyttee se kalikka tuoho salamee. Toimii iha ku ne tyypit siel Aateni lahel. Tää laiva ei vissii oo älynt varustautuu palakkamosureil ja isoil kookoil.

Enkä mie täs muuta ala solokuttammaa ku jot ostettiiha myö sielt vuatteitai. Tai ne ei kyl olt oikeestaa hullust päiväst vua siit sity outletist, mitä hää sit tarkottaakaa. A:lle ostettii kevät-kesä-syyslyyssi ja molemmil inttermilani pelpaijjat. Kumpikaa kyl ei oo mänttikuulast justkaa kiinnostunu mut voipha nuit käyttee salipaitan ku ovat sitä sammoo matskuu (typerä sana) ku muuttii salpaijjat. Ja takapihal vaik rillates millo siihe tietyst pallaa kipinäst reikä.

Tännää mie sommitteli ruuvvaks ankarintoo (tarjoukses), ankarasvas paistettuu pottuu ja parsoo. Pittäis olla meleko varma resetti onnistumise kannalt ku o tult tehtyy jo usseemma kerra. Rintai kans pittää ol varuillaa jot ei kypsennä niit liikoo. Jotku pölövästit sannoo, et ne pittää kypsyttee iha läp ast jot pakuteerit häipyy. Nii häipyyki mut maust tulloo paha, iha ku huonoo maksoo söis. Mie tien ainai rosseeks ja ota riski pakuteerii, kyl se salamonella jollai liäkkeelä lähtöö. Mistä tullii tuas mielee jot se o kyökkikeikka iha sama tie. Muute unohtuup. Unohtukkii, ol viärä hällyytys, napit ol syöty tai ainai rasiast hävint. Käin hyyskäs ja tupakil tietyst ku sinneppäin mänin. Kuka tuota nyt iha turhoo reissuu.
Mut justjoo niinku sanotaa täs mitä muuta.
Le magret de canard.

3 kommenttia:

  1. Ja autosta ei nyt luovuta, ku sellainen on hommattu viime kevään villityksenä ja PISTE. Volvo joutaa... Hah kaiken maailman kaffekeitinvirityksii...pannukahvii sanon mie.
    Tai paha sanoa, kun en juos istä missään muodossa. -M

    VastaaPoista
  2. No mihin tää yhteys nielas osan kirjaimista!
    -M

    VastaaPoista
  3. Jaaha vai niin. Anonyymi -M (?!) aikoo ohjata toimintaa.
    En mie aja ku en oo ajanu pitkää aikaan talavela, aja sie.
    Ei juo tsufeeta ja antaa ohjeit siitäkii.
    Eikä ossoo kiruttoo.
    Mitähä tähä nyt sit ennee sanos?

    VastaaPoista