perjantai 13. kesäkuuta 2014

Me, Myself and I and Ken Wood, pottui, chorizoo ja tietty sillii ja härpäkkeit

Terve!
Joo myö ollaan nyt oltu Kennukkee kans hommis ja pyöritelty sen kyytii taikinoi jotten kirjottammaa oo kerent. Piäkii o iha pyörällää. Oon tehnt puahtoleipee Jan Hedhi ohjeijje mukkaa. On tult levvainii kokojauhost tännää tulloo valakosest. Öile tul lisäks ruisleipee joka ollii oikei suumakust. Ensi haisteli ja maisteli taikinata ja uatteli jot ei täst kyl mittää tuu. Siasankkoo heitettävä, vua tulpas. Ähä sika et suantkaa leipyä. Tosi ei meil sikkoo ookkaa, vaa mukava ois jos olis. Suattas Hoitamatonkunta panna hanttii sian piosta. Oha tiäl varmast kyl sikkoi olt mualimasuatos. Oltas vähä semmossii museaalisii arvoi ylläpitäjii. Kannoi tänne varmaa suattas ottoo mut nää mei perree hyväkkäät ei vissii tykkäjäis jos mie kok ö väänit tekasisin M:n suosikki karvajalakakanasta.

Makkaroo tehtii öile ku vihosta viimeseks Herku poika löys suolta. Mie pyhäst lähtii kyselin jot onko ja onko. Eeeeei tulloo vissii huomena tai keskiviikkona tai joskus kuormas. Eivät toljakkeet löytänneet niit. Öilise päivä poika vähä aikoo käi tonkimas varastoo ja tul pötköi kans ja sano jot otat sie kummankii vai mite kauppa tehhää. Siit mie arvasi jot oha ne lörtsäkkeet ollu siel mut eivät toiset löytäny. Tälle pojale pisteet ja joku riipus killumaan takkii. Näist killukkeist myöhemmin.
Siit sitte lihat matkaa ja makkara teollee. Ol kyökis vähä ahast ku ol leipii ja niit konnee osasii ja kaikemaalima kippoi ja kappoi. Mahuttii, ens meit ol koko konkkaronkka mut sitte A väsähti massiinamiehe hommast ja myö rallateltii kahestaa loput. Yksi sitä ei kyl kehtoo ruveta tekemmää. Ja kaike paras aika o laupäi uamust jot jaksaa tehä ja kerkiää osa syömää vereksiltää. Mie en täs teil ruppee kuvvailemmaa mite se homma käyp vua anna linki mite homma sujahtaa. Myö tehtii täst ohjeest tätä Tshoritshomakkarua. Tiijä mite se sanotaa, tuollee mie sen rihvelöin. Muutettiiha myö sitä tietyst. Ikinä mittää ruokoo oo tehny iha resetillee. Leipomukset kyl. Panna pässäytettii yrttilöi ku niit just nyt sattuu olemaa. Täs vähä vinkkii niist mitä mie nyt ennää muista. Lipstikkoo, persiljoi molempii, valakosipulivvartta, ruohosiplaa ja voitha sinne sie ihekkii laittoo mitä halluut. Mie mikkää mestar oo. Vaa sen sanon jot piene maistelu jäläkee siit jäi hyvä maku suukkosee. Mut seuraaval kerral en tie kyl semmost töhnee mitä täl resetil tulloo. Pistä aineet semmosen hienon jauhelihan enkä veivoo emulsioks, mikä sannai vielä. No se siit myllyttelyst.

Miule tul postii KEVAst. Tulkii semmoin juttu et mie oon olt humppatanssimiehenä lokakuun alust. Tollot eivät oo keksinneet het kättelys, miult o män monet päivätanssit iha haaskiol. Nyt tulloo kesä ja joutuu uottelemmaa mont kuut. Nii no se post olkii semmoin jot se eläkepaper ol kahottu uuvvemma kerra ja hyö oikasiit piätöksesä ja miust tul eläkemies eli:


Issihä sen tietää

Punane kortti o siis taskus ja siihe loppu se pönttöily valtio virois. Miut suapi napeksia aika monnee palasee jot valtiole mään töihi.

Mut siihe killukkeesee. Mei M sai mitalli, oikei ristilöi kans. Mie törräytän kuvan olokoot hää mitä mielt vaa, kahtokee ku o hieno. Onnee vaa M:lle.


Killuke

Mieki aikonaa sain jonnii tuommose. Ol tuommone ympyrjäine ni miu järel siit ei suanu viiloomala hyvvee pilikkiä ni nakkasi yksis juhlis sen mäjelle. Samas män muitkii mitallei. Uimamerki jäti ku se ol kerra oikei ansaittu eikä annettu hyväntekijäiseks palaka sijjaa. Kuningas alkoholilla oli ehdottomasti vaikutusta asiaan. Eikä mania ja äkkipikainen luonnekkaan sitä tekoa estänyt. Hullunpaperit.

Muutennii täs o mänt iha mukavast, oon alotelt uamupuuro syömise normiuamuin millo ei tarvii lähtiä jos jonnei kaapuntreisule. Nyttii ol kolome tappaamist. Ensi ol psyykkar, sitte tsykolooki ja tännää viel se mukava Pohjos-Karjalain psyykkarhoitsu. O mukava immeine läppeesä, ainaki töissä. Tiiä vaik mikä riihpiru ois kotonaa, vaa ei kuulu miul mitenkää.
Mie mään elokuu alust semmossee päiväsairaalaa mis notkutaa päivät ja tehhää kaikemualima harjotteit. Mitehä mie maha viihtyy ku en oo kuiteskaa mitenkää ertyise sosjaaline enkä ainakkaa pätkävvertoo empuattine. Kymmene viikkoo siel pittäis sitte käyvvä.

Huomen myö lähetää ensiks Itä-Savvoo ja sit Kuakokulumale elikkäs Hepiksel. Suaha nähä mis viihytää minkäi aikoo. Hepiksel ei ainakaa hommist tuu aika pitkäks. Kato korjuut ja puupisnestä konkeloi merkeis. Pittää teijjännii laittoo näppinne ristii jot konkelo laukasemine onnistuu.
Itä-Savos voiskii ottoo vähä rennommi ku ei siel oikee oo mittää hommii ja Ukinmummo tekköö ne ihe sit kummissii. Voiha siel käyvvä onkimas niit särkii ja ahvenii mille ei koukku ees mahu suuhu joten perattavaa on vähäseltään ja onkiis voi pössytel pötköö.
Miul onnii muute pakattun jo pötkylät tiiviölootaan, viel ku pehmustan hänet ni siin kulukeet. Jos muute mahu mukkaa ni sit vähennä liäkkeit ja puhtait kalsonkia. Sikarloit ku ei, hommoo kokkeilleena, sua Nyslotist ku kapakoist ja siel hyö onnii tuplahintassii sikkaarkauppaa verrattun. Ja tietessii neljäkertoo kalliimpia ku Tallinnases. Mie hänest tuas otinnii jokuse ku käytii A:n ja Pahatädin kans hakemassa Velpeskolle jaa ehä mie kerrokkaa ku häähä suattaa lukija tätä. Noh käytii kummissii. Pithä miu sit käyvvä Havanna-Aitas hakasemas yks oikei hyä sikkaar Jussiks. On miul M kulta sikkaarloita hyvviikii mut tää o semmone spesiaali ku tais olla viimene tilipäivä, lomarahat ja Juhannus.
Pottui, chorizoo ja tietty sillii ja härpäkkeit

Mie tälleen tähä perrää kuvvii näist miu tekemisist, elekee kahtoo jos ei huvita.


Levvainliepuska


Makkaroi


Kyl nuo parivviiko reisuu pitäs riittee


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti