tiistai 3. kesäkuuta 2014

Koti Arnoldit, lihapullii a`la A

Joo, oma kotsal on sit nykästy käyntii. Meil o nyt puntit ja penkki ku nuapur muuttaa pois eikä halluu ruahata kaikemualima värkkejä matkassaa. Järkmies, oikee tohtor ja kaikkee. Mitä höil kaikemualima kamoil tekköö, suapha nuit uusii jos silt tuntuu ja rahhoo piisoo (täst myöhemmi lissee).
Kyl sil tangol, rautalätkil ja penkil jottai suatii aikaseks. Hik tul ja miu näpit tärisöö entist enemmä jote jos o kirutusvirheit ni se johtuu siit. Pit kyl vähä sompail mite niil mittäi tekköö. Mie polokasi levvyi kankaskassiloi ja sit viänsi haupperrii. Hyväst toimi. Ol Sex Pistols ja Boot Factory kassit ni ol jottai katu-uskottavuuttai elikkäs tätä street credii. Sit ekana tietyst tehtii mahhoi ja selekii ja viel niit lankkuloi. Muistakee työkii hyvät lukijat jot köik pahimmat vammat syntyyt punttihommis sillee jos keskiroppa o kehitetty vua kaljala. Siel pittää olla jytylihasta ja sitte viel järk piäsä. Miulha se ei joskus oo olt ku Manneesila oon olt. Viimekskii ol takajalat viikon nii kippeet jot ei vällii.

No siit myöhemmäst sit täs. Mie suivaannuin öile siihe M:n joskus suamaa Pilipsin (jo nimiki sannoo) pa^^^^aan ylleiskonneen kuvatukseen silviisii jot M kiikutti sen roskii. Nyt sit ku ei oo ylleiskonet ni olkii perusteltuu ostoo uus. Sen tein, hommasin semmosen Kenukan 1400 W koneela. Ruppee liepuskataikina pyörähtelemmää. Vaa ei olt just sijottoo siihe iha koko rahhoo ni ostoo pässäyti jollai osarila, en tiiä olko siin mittää järkee vua sit näkköö. M pist het kommentiks jot miu pittää sen ympäril kehittee joku pisnis. Nii, jos ruppeis myymää nuapurloile leipee, iha sillee pienmuotosest. Vois kokkeila ensi jonkui parempii tuttui kaa mite ois mänekkii. Sit tietyst jos enempi rupiaa mänemää ni pitäs olla paremp uuni. Olkkariinko vai makkariin? Siin vast kysymykse aihe. Vois tulla jottai sanomist jos alakas kovast mättämää halakoo uunii petikä vieres. Siel vissii jottai muit halakoi...
Nii siit Kenukast viel jot hänes tulloo sit koko kattaus härpäkkei mukan, lihamyllyy, vuakoo, jos jonniimoist vatkutint ja sotkun tekijöö.
Makkaroi mie sil kyl meinoon tehä. Niit voiskii myyä leivä ohel. Tursottas semmossii naka moritsii niinku M yhten valpurin osti. Ol kyl jonniiverra tulissii, mie en suant ko piene palase alas. Nykysihä näyttää jot köik pittää olla helevetin tulist ja paholaise panemoo. Pöllöt eivät tajjuu jot maku se o joka ratkasoo ja läski täs tappaukses. Kaupastkii suap semmosii makkaroi mis o 90 rosenttii tai jottai siihe suuntaa kovvoo lihhoo. Iha kovvii o makkarattii eikä maistu millee. Läskii siel pittää ol joukos, oikee kunno spekkii. Ja sit maustei, neilikkata, pippurloita, kuminoo (mut vähä), suap olla yrttilöikii. Joo miuha olkii pakko täs välis kahtoo mitä netti pittää sisällää tält osi. Pittää se. Suomalaisiikii ohjei ol vai kui. Mie kyl kaho kuha nyt kerkiä sakemannii sivuilt, hyö ossaat tään homman, niinku muitkii hommii. Rovanieme polto ja sillee. Sissos siit.

Meil onnii entine apukokki ottant valla kyökis, kovast uhkailoo jot hää tekköö lihapullii ja makaroonii. Mie yriti jot jos jottai soosii kans. Ei tarvii, mummoilkii syyää ketsupi kans vaa. Ukimummolki, mie vähä ihmetteli kyl. Jo hää sit laiskaks heittäytynt. Siit tul mielee jot ol sutkauttant lapse kuulle autoo ajjaissaa Mertala liikenneympyräst jot "prkleen Mertalan paskarinki", on siin mummol sit jutut. Koton yritettää jot voimasannoi ei käytettäis ni tää hyväkäs yl kaheksakympin ei ku murisoo vua. Antaat ylleesä viel ajjoo. No hyväst hää kyl ajjaa, yhtää ei oo semmoin hijastelija niinku vanhemmat ylleesä o.
Lihapullii a`la A.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti