lauantai 16. helmikuuta 2013

Johnny ja Tuure töissään

Tänään väki alkaakin olla jo paremmin voivaa. Itse kävin vaihteenvuoksi apteekissa ostamassa satasella nameja. Matkalla tuli sapuskat, tällä kertaa S-marketista. Ihan tolkun kauppa onkin perustuotteille mutta ei lihatiskiä. Onko sen pitäminen niin kallista? Varsinkin kun kauppahalli häipyi ties miksi aikaa Hietsuun. Kauppaan oikeestaan menin Tipin johdattamana, on niin mutkatonta ja suorasanaista juttuseuraa.

Torilta pisti kuhan piikit kylkeen, se oli pakko ottaa mukaan. Komea puolentoista kilon gösse, tiesin painonkin 80 g:n tarkkuudella. Ei ole vielä pelisilmä menny niissä jutuissa. Hintakin oli sopiva alle 14 ekee kilo, edullista ja lähivesiltä pyydettyä, kuulemma.

Kotona odottikin pyykki. M on vieläkin siinä kuosissa, ettei pyykkilauta pysy näpeissä. Näpäkästi pyykkäilinkin 2,5 h Spotikkaa kuunnellen. Eikös sieltä pitäny iskostua päähän Johnny Cash. Mikä ihme ja kuma siinä on kun joskus country repäsee vallan ihmisestä. Tähän liittyy vielä semmoinen episodi, että kuvittelee ymmärtävänsä kaiken. Taitaa olla jotain sisäistä happoo veressä. Siis sitä happoo.

Tästä saat laulella mukana. Hienoo, paatosta.

I was a sailor.

Pyykkiä seuras sopan keitto, vatsatautisille tietysti oli ohjelmoituna kanasoppaa. Ei muuta kun Tuuren ohjeeseen kiinni. Ohje löytyy Kodin kuvalehdestä pannaan tähän linkki. Turha näitä on uudestaan kirjoitella. Sen verran muokkasin, että laitoin liikaa chipotle jauhetta. Sitähän ei orkkis reseptissä ollu ollenkaan. Alkanu sitä purkkia tietenkään insinööripäällä kattelemaan, että siinä luki hot. Onkin muuten hyvänmakuista pulveria kun laittaa puolet vähemmän kun nyt laitoin. Jouduin sitten kikkailemaan laittamalla makeaa eli mustaherukkahyytelöä ja vähän sokrua. Sokrua ei kannata laittaa liikaa taittamaan polttavuutta muuten tulee tulista, makeaa ja sitten tietysti vielä suolaista.Yök, joka on meillä ollut viikon epistola. Silleen hivuttamalla.
Hyvä soppa tuli. Kiitos Tuure!


Valon pisaroita. Tulis joskus sitten ihan vaikka vaan joskus tännekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti