tiistai 11. tammikuuta 2022

Tuas haittii ja silakoist rullii

 Joo, miul oikei tällättii linkki työpaikahakkuu esmiespiällikön taholt. Ja mie häntä hain kysseessä olevoo paikkoo. Joka sattuu olemaa sama Vallika mesto ku männä kesän. Suaha nähä suanko vai onko joku nohevampi hakija. Mää tiijjä vaikka oliskii. Oisha tuo vähä elotulloo lompsaa, vaik vähä. Ei ois kuitenkaa sen kaheksa tai yheksä tunni aikan kullui mitä tuppoo olemaa. No kalijaröpöttellyy tietyst tarkota.


Sessiitä, tiälä on talavi mikä uhkoo muuttuva kevvääks. Sen verra nuo ilimat heittelöö. Ensi uamust pakkast 16 raatia ja illast 2 lämmint. Mikä tammikuu tää tämmöin on? No en kyllä oo seurant hirmu tarkkaa näit säit. Turus ol semmoin ihmine joka laitto joka uamu graahviin lämmöt ja pit kirjoo säist. Vähä ku ilimatieteelaitos. Mie en oo kehant moisee ryhtyvä ku mainittu laitos tekköö sitä töiksee ja tarkast. Turha mualliko o ryhtyy höi kans kilipailemmaa.

Meil o pihal varsinaine lintupörräys menneillää. Ei oo ku linnulauta ja talpalloi mut kyl siipiveikkoi piisoo. Jaa ja o meil aknolaual viel semmoin tassi jos höil o myös ruokii. Mukavii elukoi. Joku tiäl Pirusuarel o sitä mielt jot lintui ei pittäis ruokkii olleskaa ku tulloo rottii. Mie ku en oo yhtää rottoo nähnt tiäl ainakaa kahteekymmenää vuotee. Vissii muisteloot sitä ku tiälä ol avokuatopaikka mihi mätettii köik roinat mitä sattu olemaa.

Tännää syyää silakkarullii mitkä mie tien tommaatti-creme fraiche soosin kera. Mausteeks pippurloi ja vähä valakosipulii ku unohin ostoo kaupast lissee. Eli villeet levällee, maustei, tillii ja suoloo sisäpintaa, rullal vattii ja soosi pintaa ja ovenii johonnii 182 tikarii tai sillee. Potattia keität ohhee tai ähmäpäissäs jyrräytät muussin. Heleppoa kun ossoo ja vähä vaikiampoo jos ei, mut ei mahotonta. Silakka o hyä kala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti