maanantai 10. tammikuuta 2022

Koronoo ja paistiin piästyä

 Jaahas, täst on mäntkii jokune vuos jopa ku tän oon kirutelt. Va ei hättee, ku hiljoo pyssyy ni ei pahoi sanoi tuu suust. Se o viisaut, vissii. Köik ei sitä ällyy.

No sit asiast. Viime kerral ei olt koronast tietookaa vaa nyt tolokun verran enempi. Vasitenki jos lukkee iltapäivälehtii. Siel tietäjii riittää.


Koronast pois ja asjaa. Mie olin koko männä kesän ja syksynnii hommis Mehtähullutuksel nuapursuares. Luonnonvalavojana paitsi siellä mittää luontoo valavottu ku kannettii immeiste roskii ja "inhimillisii jätöksii" aka paskaa suomeks. Työmiehin ol mei suare mäen, elikkä leirin asukkaita aka vankeja. Mukavii tyyppejä melekei kaikki vaa ei iha. Sama kyl koskoo meit kaikkii immeisii. No just.

Olha välil mukavoo ku pomo ol lomal ja mie päivysti suares kuutee ast. Vähä jäläkee kolomen käin nakkoomassa työmyyrät Suokkii ja palasin takas Vallikkaa päivystämmää. Istua napeksin tallin terassil ja kahtelin vähäpukkeisii nuaraita. Ol siin eläkeukol homma. Ei sil kyl mie välil possakoinki kaikenmualiman pikkuhommii sil aikoo.

Just siel tul tehtyy jos jonniinnäkösii hommii. Millo pestii niit "IJ" pönttöi, millo hurrauteltii heinikoi nuri ja millo kiännettii sätkee (aika ussei). Tahikka iha mitä muuta vua mitä suaressa pittää tehä. Mielenkiintone jopi. Ja parast ol jos sai jollai tappoo tehtyvä reisun uamust Kunkkusuaren poukamaan ja kahtomaan siel soltsin nousuu säpäkkä huules. 


Taitaa tulla runo

Kävellen patterille viisi ylös

näet meren, ei kaukaista

patterilla viisi

näet ammusten radat

jotka kulkivat ylös.

Ei rakkautta ammuksissa

vihaa lähetettiin alas

saaren naapuriin.


Joo rakkautta pitäis olla aina ja enenevässä miärin. Jos selevennän tuota runnoo tälviisii. Viitospatter o Kuninkaansuares mäe piäl ja siel on olt semmossii mörssäriä eli tykkii mitkä viuhauttaa projektiilisa yläkantille sammaa tappaa ku nää nykyset rannaatiheittimet. Ja ampuu pöhhäyttelivät niitä viaporikapina aikaa tänne meil. Onneks en olt koton.


Se niist kesä kokemuksista, oisha nois viel jottai muutai. Purjehtimas ei käyty ku kerran. Hahahahahahaa tekosyitä löytyy sille ettei huvittanu. Tiiä sitten miksei huvittanu, outoo. Joo.

Vaa nyt on poro tai peura tai joku solokannu statis ja se on kyllä iha hirveetä et niinkii paha peto on tänne piäst. Mie kyl oottelen millo sus tulloo piipahtammaa mei pihoil. Tervetulloo Sus!

Että jaksaatkii pelätä sussii mutta moottorkelekkoi ei. Suet ei oo tappanu kettää mut kelekoil kuoloo immeisiii vuosittai ja haavakoi tulloo satamiärin, lehtitietoje mukkaa. Tapetaa kelekat ja pannaa yks näytil jonnee museoo.


Paistiin piästyä. Melekein tein burgundin pattoo mut sitten älysin jot punaveini puuttuu. Otin kehhiin juurekset elikkäs punajuure, porkkana ja palsternaka ja sit ol ekstrana salottisipulei ja valakkarei.

Näist sai sopivan kun ol paistii lihaks ja kaljoo liemeks. Mittää tarkempoo ohjetta että tarvii ku jokkaine täyelä järelä varustettu ossoo rakennella palapaisti juureksil.

Ohheen keitä potattia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti