keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Nyt o kissu, oisko tänään jäännösruuat

Koton meinoon. O ketale vähä aran puoleine, tietyst ku uutee kämppää raijjataa taksil ja lautal ja sit viel viimas kopas kantae. Vaa ei huolt kyl hää tänne asettuu. Ruoka maistuu ja huusikii o olt käytös ni hyätappaine hää o. Illal ja aamul annettii semmost purkkisapuskoo mitä lie von veisenstein aatolf ryytelii lieneekää. Joku hieno saksalain merkki hää joka tappaukses ol. Kissu syöpäs hyväl halul. Miekö läksi asioit hoitelemmaa (joist myöhemmi) ni laitoinkii sia syäntä eineeks. Ei olt syönt ku tultii kotsaa. Vaa annaha olla ku jonnii aikoo män ni semmone pien rouskutus kuulu ja melekee sata rammoo syäntä ol mahas. Ja muute tuuppasin sit isona palana enkä pilipunnu atomiks. Ei tarvii kissale piliputa, iha niinku karjalapaisti teoskii on jot ei pilikota atomiks niit lihoi.
Nythä hää onkii sit vettäytynt jonnei lepiasentoon.
Nonnii siinhä se män tuassiisa yö vällii tään homma kans. Kisu ol vissii jottai tääl puuhastelt sano M. Ei nyt sentää mittää hirmu rallii olt pitäny, vissii ol nukkunt olkkari sohval vilti pääl. No hyvä ku sijasa löytää. Ruuat ol eellee maistunu ja minnuuki tul vähä ihmettelemmää ku mie kohvii kuateli, aattel vissii jot mie jottai palukkoo anna. Yritinnii namia antoo mut se ol liikoo, häippäs olkkarii. No se täst, tuutte varmast kuulemmaa lissee häne tekemisiää.

Nyt niist asjoist mitä lupasi myöhemmäst kertoo. Miehä se käpäsi öile nuapur suarela sielä piällikköliäkäri pakeil. Hää ollii se iha oikee lekur joka sinne kuuluu. Niimpä jututtii ol vähäseltää viisaampii. Tosi ei häänkää oikei tähä tilanteesee mittää kummempoo osant sannoo. Kysäsi jot onks täl uitol joku miäräys jot tämmöne varttihullu ei kelepoo tekemää niit vähäsii hommii mitä valtio virkamiehil kuuluup. Ei osant sannoo. Siin sitte töristii kaikellaist ja puhuttii täst miu mönkää männeest työkyvyttömmyyseläkehakemuksest. Sielt ku laitokselt tul semmost viestii jot pittäis valittoo siit het pikasest. Antasvat kuulema appuuki valitukse tekemises. Mie kyl sanoi jot ehä mie mittää ruppee seleväst asjast valittammaa. Se siit parane, jonnii lekuri pitäs keksii uus kovempi lausunto. Eikä niit vissii voi tuost vaa keksii. Sitä mielt hääkii ol.
Sit mie sanosi jot jos myö näit verkostopalaverrei pietää ni miepä en otakkaa sinne mittää henkilöstöplanttuja mukkaa vaa siel pittääki ol kunno esmiehet. Hää lääkär ol vähä ihmeissää mut miepä läppäsinnii uito papru ettee mis nii sanotaa. Joo tutkitaa asjaa sano. Perskules ku meil o pikku kärpäsii, mist lie M:n viljelyksist vissii tult. Joo, kahotaan nyt mite tää juttu männöö. Työkyvyarviointii ei kuulema voi männä jos o jossai hoioss. Mitähä jos mie katkasenkii hoitosuhtee Kivelää ni piäsisköhä sitte. Vaa ei taijja kannattoo ku sinne ei sit kyl piäse takasi varmast muute ku Aurora lenki kaut. Ja Aurora lenkki o semmone jot sinne ei kyl huvita männä vaik nätit hoitsut ja hyvä ruoka onnii. Pittääpä kiikata viel kuis täs eetää. Ois kyl mukava piästä jo tält saikkuselt johonnii toisee olomuotoo. Pittäisköhä nyt alakaa oikee tosissaa ruveta lyömää sitä mehtä suunnittelija hommoo etiäppäin. Harjotel Motti ja MELA-ohjelmii mitkä suapkii Metla sivuilt iha ilimaseks. Oiskoha nuit kiinnostunneit tiäl lähistöl vai onko ne kaik antan mehtäsä Umpi ja Kutseti hoittevaks. Suattaa ol ainakii raharikkaammat ja köyhemmät eivät kehtoo ku ei sit kummiskaa oo sitä mehtee nii paljoo. Pittää vissii oikee kokkeilla Hepikse mehil mitä sielt irtois, sais vaik nää yhet hyväkkäät kuatamaa mehtäsä ni piäsis Lantsaroottele. Niihä ne kaik muutkii tekköö, mehtee nuri ja etelää. Noo, ei sielt vissii mittää kuaveta, suap olla sienmehtänä ja hyä semmoin onkii. Suppist iha tolokuttomast, ne pitäs käyä ain vaine korjalemas pois ja myyvvä tiäl etelämiehil ja -naisil. Vaikka kyl se mehtä alakaa männä ihe eestää ku o nii vanhoo puustoo. Pikkase pitäs harventoo isompii pois ja antoo välispuil tilloo. Sillee niinku tää Erkki Lähe o mielt, semmost jatkuvoo kasvatust. Ei kuavetakkaa aukoks, miust se ois aika viisast jos ei oo mittää muannousemmii elikkäs uuvvemmalta nimeltää kuusentyvilaho. Se onnii hirvee taut, koko mehtikkö suattaa männä silivoo. Kahtokee mitä jäläkee tää Heteropasitiumi tekköö puul. Eiks oo ällöö, puul ei oo oikee mittää käyttöö häne jäläkee. Jottai enerhhiaa ja semmost siit suap, tukist o turha uneksii, latvast ehkä jonnii ropsipuun.

No joha tul suunnitelmii ja sit viel mehtätietookii, onnii tupaki aika. Kissuki o täs hiippaillu kahtelemas jot mitä tuo sälli tuos naputtaa. Häippäs kumminnii pois, pittää samal kahtoo mis on misu. Hhahahahhah, kisu olkii mänt miu tyyny vieree peito alle. Kyl ol kiire lähtö ku mie vähä raoti peittoo. Ei ois pitänt, ois pitän antoo olla rauhas. No ku en ollu iha varma ni kurkistin. Kohta sit kahotaa mite hälle loh kelepoo, leikkasi öilisest ruokakalast piene siivu maisteluks. Mie meinoo jot jos hää vaik oppis syömää tava ruokii ni ei ain niit purkkimössöi ku eihä myö ihekkää mittää eineksii massuteta. En sitte muista millo viimeks, tais ol joku rokkapäivä ku en muuta keksiny.

Joo, no ei täs oikee muuta. Paitsi se loh ol aika hyvvee ku voiteli hänet rosmariinil ja suolal, laitoi pippurrii ja sitruunakuort, paprikkaa ynnä piäle viel vuohejuustoo. Ohhee tekasi sallaati punasest kualist, omenast ja sellerist. Ja sit viel ranskalaise soosi. Punakual pittää olla ohutta suikalet, muute se o iha pahhoo. Juustuhövelil tulloo hyvä.
Oisko tänään jäännösruuat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti