tiistai 25. maaliskuuta 2014

Itä-Suomeen, evväänä pitshoo, julumettu unohus

Nyt onkin semmonen ikävämpi matka Savonlinnaan. Ukki on taas sairaalassa ja ei hyvält näytä. On vissiin jos jonniinmoista tiaknoosia. En täs sen kummemmi ruppee niit selevittelemmää muuta ku sanon jot hyvält ei kuulosta. Ukinmummoki ol jo vähä hätäse olone ja hää ei kyl iha vähäst oo. Hää soittel tilanteest toissapäivän ja kysel josko mäntäs käymää. Mie en justisa tuuminu ku sanoin jot tullaa. Koko porukal ei nyt tietyst piästä ku o se kissu. Paha kurki ku hää tul vähä vika aikaa. Vaik hää onnii jo kottiutunt varsi mukavast ja sen takkii just ei ruvetakkaa kuskailemmaa eestaas. Männää kokkoonpanol, Mie, A ja Pahatäti. Oha meit siinkii. M käsk viijjä kukkassii Ukimummol, tulppaanit pittää ostoo Tukkimiehelt semmossii kaksvärissii ku niit o vähä vähemmis, kuulemma.

Suattaa olla jot tää kiruttelu o vähä aikoo jäis ku o vähä semmoin olo jot ei oikee juttuloi keksi, aineskaa semmossii mukavii. Niinku työantaja haukkumist ja muuta solvoomist.
Kissast nyt tietyst on ain asjaa, hää onnii vissii semmoin mukava venkula. Kamala kinuammaa ruokoo, vaa julumana pittää olla. Ruuvvat syyää ruoka-aikan ja siin köik. Uusi kuvvii tulo tähä.

Mie oon vähä huuhkaime näköne täs kuvas

Täs mie oon ku raukee pantter

Kahtokees ku hänel o tuommoin raita selässää ja täplitys ku oikeel pantteril. Vär ei oo täs kuvas oikeellain. Hää o enemmä semmone vaalee pohjaväriltää ku tuommone ruskee. Samsunki kamera ei oikee jaksa toistoo kaikkee sillee ku pittäis. Tuo huuhkain ilime on kyl hälle aika tyypilline, mitä lie mahtaa tarkottoo, oisko jotta tarkaavaisuut vai mitä. Pittää jostai kissakirjast kahtoo. Kyl se vissii sitä o. Kuitessii aika rauhallisi mieli ollaa. Hää antaa jo silitelkii ja puskoo kättä kummast.
Illal käi melekone romina ku hää innostu leikkiä vehtoomaan semmose lelun kaa minkä A toi hälle lahjaks. Eiks ollu kiva poika ku het kissua muisti. Taassii sielt kuuluu joku MIU, mitä hää pittää iänenää. Semmost lyhyttä iäntä. Tiskapöyält mie nappasi hänet syllii ku M ei meinannu suaha ruokoo laitetuks, meinas olla apurin siin puuhas. Mie muute heräsi joskus vähä jäläkee kuuvven. Mikähä nyt oikei o, onkoha jottai kevät hulluutta. Ruppee kuulemaa ku ruoho kasvaa.

Jaaha, mitenkähän se matka sitte männöö ku siin junas ei sua poltellakkaa nykysi, Paska siäntö sanon mie. Pittää asemil kuppelehtii pihal ja törmäil sissää tulijoihi. Voi armo. Jo kahtelin jos tultasii konneela takas, vaa taitaa ol vähä kallist ku maksaa melekee 180 ekkee. Ja lähtö muanantaiehtosel. A ois tietty iha otettu ku konneesee piäsis. Vaa hölömö lento, semmone ylös alas mänö. Harjotellu joskus, sillo hää män viel Varkauvve elikkäs Jorroiste kaut. Jo ol lyhvet etapit, just kerkes kaks kaljatölökkii ja par tupakkii vetäsemmää. Nii, luitte oikei, sillo sai konneessakkii pössyttee siel takan sikaosastos. Joo on se halavempata, varsinnii ku männäänni vua Vilmanstrantii ja hypätää siel Tätsky kyytii ku hää o meil tuas tulos huppailemmaa. Piikana suap olla. Oho, nyt pit tuas ylviivata jot ei tuu mittää sanomist miu sanomisist. Kolomela kymppöselä piästää Lapuserantaa ja sit jos sille Tätskyle vähä tankkois pensoo. Oha siin jo hyvä siästö. Vaa melekei jos oisi huomant tuo lentämise lipu ni ois suattant käyvvä nii, et ois mänty konneen kans sinneppäi. Tai tiijjä sitte, kallista puuhoo tuo taitaa olla.

Nojjoo, pittää vissii lopetel tää kiruttelu tähä ku lähtö lähestyy ja kisul pittää antoo sapuskoo. Ei muuta ko syäntä käkättimmee.
Evväänä pitshoo.

Voi hiikkari mite käi.
Tää tekst jäi julukasemata siin lähö hötäkäs ja nyt o reisu heitetty. Mummolkaa hokannu kahtoo vaik häne Kromepookkia nii näpylöin. Oon mie sit kans yks unnouttelija. A huomauttelloo jatkuvast jot miult jiäp huussiin valot, niinku jiäpkii. Ooh sentää.

No reisu män iha hyäst muute paitsi, et Ukki ol huonos kunnos. Eppäiliit kummiski jot suattaa piästä vielä sielt kottii. Hyvä oisko ko Ukimummoki sitä nii toivoo ku hää o luvant hoitoo Ukkii eikä laittoo mihinkää arvauskeskukse petosastol. Kyl se nii viksumpoo onki, kaikkii kannalt ja ertyisest tietyst Uki.

Kissu o tiäl tuas kottiutunt ain vaa paremmi. Hää ol M:n apurin leipomuksis lukemas resettii. Kahtokees mite vakavoo se o.

Tuima ilime

Semmost se sitte o. Kyl hää miunkii jaloksis öile päiväl makkail ko mie päiväleppoo oti raskaa matka jäläkee. Ja illast hää ol iha sylkissan. Ja viel myöhemmäst ois pitänt suaha joku kirja luettavaks. Niitähä sit romaht sielt hyllyst enemmänkii. Muittemuas Norman Maileri Porton haamu. Eppäile jot ei ois pikku kisu käpälis kestänt, o sevverra jykevä oopus.

Nythä meil onkii sit Tätsky vieraan ku hää tul tänne lomallaa huppailemmaa ja yllätys käymää kampaajal. Ei kuulema tarvii keksii ruokoo hälle tännää sen kummemmi ku tietyst pittää männä syömää kaupungi puarhuoneisii ja tietyst muutama sampuski siin ohes suattaa luiskahtoo.
Mitähä myö syötäs? Öile mie tein tuorepastoo ja semmost kasvistommaattisoossii ohhee. M huhhuil jostai piiraast jot semmost jos tekis. Mie oon kyl nii huono niis et en oikee tiijjä mite niit tehhää. Jaa, mut teihä mie sin entisel työpaikal synttärikohveil semmose hevospiiraa ja hyvi tek kauppasa. Nyt ei kyl hevospiiras käy jos Tätsky halluu jottai iltapalloo. Sattuu vaik huikasemmaa sampuski piäl. Oiskoha joku parsa-tommaatti-vuohejuusto-ruukkolapiiras kohillaa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti