sunnuntai 2. joulukuuta 2012

Taas Pena, rautaa ja sit ihana Nigella kiirastulessa

Voiha alakerra vaihtoehto Herra (&&&). Ehän mie jaksanu aamust sinne punttihömppään lähtee, M män yksinää. On se sit kova ihmine ihellee. Mie kahtele jos mie sit illast, hohhoijaa väsyttää jo valamiiks, jos mie huomenis aamul?

M män kahtelemmaa taas niit tiernoi esityksii kons hälle annettikkii käsky, jot tuuha kuvvaamaa oikei viiteoo.Pöh, oisha siel koulul vissii olt jonniilaiset viteovehkeetki, nyt M kuvvailee omal näppärillää. Oisiit palakanneet ilmasiks yhe oppilaa tai se opskuha se ois voint kuvata kunno pelil. Sit vaa koko kommeus juutuupii tai jotesakkii muute esil. Penskat viel tekemää siihe nohevat uuet sanotukset. Näithä ne pusaavat muuteskii kaik illat. Näitkii Hilleri pätkii o vissii miljoona ja kaks pääl.
Nop , jätetääs tää koko tierna- ja rienaushomma kuitessii häneksee.

Tännäähä se olkii sitte juttu toisest Pentist jost mie tykkää. Nimittäi Linkola Pentist. Onkoha tuos Pena nimes jottai ennettä?
Jutus haasteltii taas niit samoi juttui mitä useestikkii o haastelt paitsi Penaha ei näit haastattelui iha hirveest oo antant viimeaikoin. On tykänt vissii ku kukkaa ei oikei ällyy niit juttui ni antaapaha olla. Iha hyväst ajateltha se o, pitäskö sitä männä kaike maalima eukkoilehtii tai nykysi äijämystenkiilehtii sanomaa sammaa juttuu mikä jokkaise ihekkii pitäs huomata jos o vähäkää tolokkua piäs. Ja minkä o sanont jo monta kertaa.
Luonto tuhhoutuu ja kiirusta tahtii ja myö männää kans ko myöhä ollaakii osa siit. Hää haastaa siit mite mehtät o hävint ja sen myötä tietyst mehtä karja, linnut etupiäs. Pena selevittää lentelevvii ku hää o olt ain lintumies. Kalaveetkii tuntoo ku o ammatiksee kalastant Päijänteel ja Vanajal. Kalastaa vielkii, kaheksakymppin äijä. Hevost ei ennää käytä ku hevoset o muuttunt huonoiks iha ku jiä lämpenemise takkii. Polle ei ennää pysy avannol paikallaa. Kalat myyää naapuri autost kiertokaupal. Ostajat vaa tupaat olemaa talavisi kuka missäi Maletiivil ja muuval Hinku-Vintias. Mitä hyö siel tekemää, parraa keli aikaa.
Mie kerra käin Pennoo kuuntelemas Kotkasa ku hää puhu siel. Kyl ol miehel hiljain ja surullin iän. Hää keskitty puhumaa väestöräjähyksest mikä täl pallol o tapahtunt ja lissää tulloo väkkee mahotont tahtii. Ei riitä ruoka ei riitä löpö, ei riitä mikkää. Ei riitä.
Tata se olla pittää jokkaisel intialaisel, vähentääp saasteit. En uso. Lissää liikennet kummiskii ja mahollistaa tehokkaamman tuotannon ja tietyst sitäkautta kulutukse. Nii siin se oravapyörä sit onkii. Ja meil tääl sama. Osta tikitelevisio, osta HT tikitv, osta tvkanavapoksi, osta kortti,osta kamera saat tapi ohhee, osta sitä, osta tuot, osta tätä, siin kylkiäin, täs tuommoin, pakko saaha, nyt tarjoukses, koht et saa, onks siul jo, mää sinne, meil paras ja en mie jaksa enempää. Jos että ymmärrä, ni en sano mitä.

Ruua käytös miekii oon iha toistaitone, lihoja ei piä mättee koko aja suuhusa. Eikä kyl vissii oikee ekolookist oo syyä italjalaist turum spakettii vaik se onkii ekomerkil varustettu. Ei sen tänne kyöräämine mittää ekolookist oo.
Kotmaine pottu, porkkana ja punajuur o paljo ekolookisempaa. Niit sipuleit mie vaa ihmettele ku niie kasvattamine ei tääl onnaa, sakemannii pittää syyä.
Kalojaha sitä mielellää söis, va annaha olla. Syöhä sitte vaik kuhhaa, yl kolomekymppii kilo villeenä ja kokonaisen et sua. Maholisuuten syyä sit norja lohta, silaka pyyntihä se sit kiellettiiki kesäks jot syksyl ois mitä pyytää kiintiöst. Onkos muile kaloil kieltoo, lahnale, hauele, ahvenel, särel? Ei oo. Onks niit Herkus? Ei oo. Nii miks, no kukkaa ossaa puukkoo ottaa näppeihisä kaupungis. Kyl maaseuvul ossaat mut hyö pyytäätkii ihe kalasa.
Het pakolline puukon käyttökurssi Luumanni Teuska johol joka akal ja köriläi vois opettaa vaikka Wahlströmmi Ieva, tömmäyttäs äijä ain kanveesii jos ei ruppee oppi mänemää peril tai muute toikkaroi.
Ja lahnoi syötäs sitte loppuu asti pällinä. Särist ohjeit antas tietyst Kolomosen Jaska.
Jos sitä lihhaa o sit pakko pätkyttee ni kahoha jot se o kotmaist. Sais olla viel vappaast kasvanut jot ei oo väkirehul ruokittuu. Semmoin lähilammas voip olla hyvä vaihtoehto. Tiijä sit.
Siit ruhost pittää syyä kaik osat eikä niit mauttommi villeitä vaa. Maksa ja muut semmoset o hyvvii ja luulliset iha erinommaisii.

Vaa annappas olla mitä mie sainkii täs iltapäiväst aikaseks. Miehä sainkii vietyy miu vyysise ruuminkii sinne punttisalile nii tai se mikkää punttisali oo. Hää onkii semmoin moterni Kym-tyyppine urheiluhuone. Yläkerras ilimapaineel toimivii härvelei ja kuntopyörii sun muita soutu- ja hiihtovehkei. Pikkuse on kyl joutava aikast hiihtoverme sisälä ku tul luntakii. Veskii o viel auki Gulagi ympäril jot vois venneel souel, tuuletkii män. Nooh oha se mukava souella ja polokee ku raatio rosk jyristää sen semmosta jyttee ja poppia.
Sitä mie vaa sit tulinkii arvelleeks jot mite ekolookine tää härvel o. Kuntoaparaatist johtaa miust virtaa ihaa väärää suuntaa. Jumppar ko näetse tuottaa sitä enerkijjaa ni eikös se voitaskii laitella vaikka kunno rokkii. Hää viep kyl virrat kenest vaa kons viel tarpeeks moshaileepi. Nii ne nää apparaatukset tarvii virtoja jot niis toimmii mittarit sun muut.
Alakerta onkii sit enempi mieste paikka, pelekkää rautaa. Ja tietysti M:n pit siel käyä, on hää huima. Miekii lähteissäin erehyin johonkii jalakarässii. Tiiän, et huomen on jalat kippeet.
Ol kyl mukava männä saunomaa reilu tunnin ihtesä kiusoomise jäläkee. Va sauna, hää toimiikii sähvölä. Ois puu toimin ja jokkaine käyttäjä vetelis halot alakulämmittelyks kolomen metrin rungon kappaleesta. Paksuutta sen verta jot ei mää Kutseti sahast läpi elikkäs näppäset kuuskytä senttiä. Olis siin kirjastotätikii vähäseltää ihmeissää, vissii. Vehkein pokasaha ja Pillnäässi kirves. Siin ois vähäseltää semmost henkee ko Pena o ajatelt. Puutha pitäs ehottomast olla näit Gulagin mättii runkoi tai sitte telaka jämmii jos helepola halluu piästä.
Ei sillää, mukava paikka. Vaaka näytti kuus killoo elopainoo vähemmä ku Harjutoril. Kymmene liikoo.

Sitte tulee taas ihana Nigella ohje, joka o kuulemma hyvä hangoverii eli meikäläisittäi kolera oireisii. Täst hää lähtöö:

  • teeloshka oliiviöljyy
  • valakosipulikyns (ii) kuorittuin ja viipalein tai jotekii
  • kuivattui sili hiutalei 1/4 teeloshkaa tai mite ite halluut (halluja?)
  • 400 g purnukka tomaattimurskoo
  • 1/2 teeloshkoo suoloo, hiutalei tai mitä o
  • 1 tai 2 munnoo, nälä mukkaa
  • par teeloshkoo parmesaanii, jonka raastat ihe. Ollu jo puhetta aiemminkii. Voit laitella enemmänkkii.
  • sili öljyy jos halluut tarjoiluu
  • par hyvvää leipäpalast, IHQ esittää vehnäst. Nyt piäsöö Pulli pojat kuitessii etuoikeutettuu asemaa. Tällääppä heiä rieskoo. Sehä o sitä hyyää otrast.
Sit aletaa paistelemmaa:

  1. Öljy pannuu samt valakosipuli ja silihötäleet. Sillee mukaval tulel heit vähä aikaa lämmittelet
  2. Sit laitakkii tomaatit ja suolat pannuu ja kuumenna heijät napaka kuumaks. Pittää olla semmone kuumuus jot munat hyytyy mukavaiseks.
  3. Munat pannuu! Pääl parmessaanii. Hyyvytä munaskuukkerit.
  4. An hei kiehuu semmoin viis minuuttii jot valkoin o hyytynt mut keltain o viel pehmie. Ravista pääl viel parmessaanii jos halluut. Ja sitä siliöljyy.
  5. Sit vaa upottele leipyä höteröö ja syö. Nigella sannoo jot dunk iha ko Dunkin`Donuts. Josta lissää jatkos. Ja joka ei oo terveelline.
Kons tul amerikkalaisii mainostettuu ni laitoi tuoho resettii tuo loshkan mitaks. Hää o tietyst lusikka meikäläisittäi, eiks oo mukavast lainattu sana.

No ku täs o sit mainosteltu niit lihapullija ni mie anna toisilekkii sanasija, niinku hyvvii tapoloihi kuuluup. Täs o tammösest Kotikokki.netist ohje. Kaho siit mallii ni näjet, et niit voip tehä usseel tyylil. Kuha ei paista.

Noh tulha se mäntyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti