sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Se Kortoni paremp puol ja taikasauvaki

Joha se öiline teksti muuttuki ajankohtaseks. Tul kiruteltuu siit avvoimest kirjast jost mie sanoi jot semmost immeist ookkaa jot vois lukkee ko avvoint kirjoo.
Va nyttenpä joku hyväkäs, Kimmo Oksane, kiruttiki Hesaris jot Saarikoske Penaa voip lukija ku avvointa kirjoo. Tämä Oksain se muutes assuu tiäl Gulagis kans.
Mie en oo sammaa mieltä. Mie oon sitä mielt, et kukkaa ei oo iha nii avvoi ku sit luulis. Piste.

Miul ol jo täs kirutukses pitemmästkii kirja asiata va se sai nyt jiähä jonnei tulevaisuutee ku tulkii töllöst uus Kortonki ohjelma jos hää laittaa Ritannia kippolat järestyksee. Täl kertoo taitaaki olla iha asjaluoka ruokalat, tännää ol toisel oikee Miseliini täht. Italjalaissii molemmat.
Huvittavint kyl ohjelmas ol M:n käyttäytymin. Hää ku oikei innostu ihekkii esittelemmää mite Kortoni pullistel ihtiää. Tsäk, tsuk, tsiuh. Ja Kortoni ol värjänt hiuksesa va M ties jot ei oo. Vaikka iha selevästi ol. Tais olla viel sinise piilolinssitki, eikä M uskont sitäkää. Oottel vaa kovast sitä ku Pekhami ja Kortoni avvaat yhteise puarhuonee ja ruppeet siel häsleemää.
Voip olla, et Pekhami ei pitki kestä Kortoni komennos ku ruppee se Vuk, Vuk VUK,VUK epistola raikamaa kyöki puolel. Pekhami o siel patatiskis ku ressukka ei muuta ossoo ja tuski sittää.
Tännäähä se K olkii iha rauhallisest, oisko vetässy oikee tuelt Temestoo tai jottai muuta pimpampomia. Yhtää ei hihkunt sitä V sannaa. Vähä vaa neuvo ja sillee mukavast arvostel toisii kokkija ja tarikoit sun muit hovija. Tarikat enimmät sapiskat saitkii, kyökkiherrat osas hommaisa vaik keitteliit tammukat kylymäs vees semmosel sous vite systeemil. En mie kyl oikee uso jot kalast hyä sillee tulo, kalal pittää olla rapsakka lämpö, voit ja nopiahko paisto.
Toise kapaki kokki ol kyl nii murhahimose näköin sisiljaano jot mie en siihe köksää sit kyl ois mänt ollenkaa. Toises kapakis ol taas kokit just piässeet lastetarhast, va sen tähe kuitennii napanneet Miseliinilt.
Hyvännäkösii ruokii olliit kehittänneet kumpainennii.
Oikei mukava oloin ohjelma ol vaik ollii niit pahast kirroomiain kilipailui. Täs ei olt ollenkaa semmost älytönt kohkaamist.

No nythä sielt tullooki tämä juopompi kaver telekkarist, tämä Pourtaini Anttu. Se jäpikkä ei kyl justiisa ruokii tie eikä hää kyl näytä syövänkää. Hyvä vasikka ellää juomalkii niinku tää Anttu. Mukavat jutut, tuntuup iha kotmaisilt. Ensi juuaa viinoo sit männää kapakkaa sit nakkiputkal ja sit juuaa vähä lissää. Tää ei vaa tunnu siel putkal saava nennääsä niinku Suomes usseesti käy. Nakkarila saattaapi saaja nennääsä vaik ois yksinääki, kompastuu johonnii. Niinku nakkipaperii vaik.
Jaa nii, eihä Suomeskaa nakkaril syyä iltapaloi. Mäkkäril sitä pittää piästä vähintää, tai sitte Apsile niinku pojat Kotkas ain halusiit. Keskel yöt syömää lehtpihvii ranskalaisil. Kummallist, pit miu kans kerra kokkeil ja entist kummallisemmal se tuntu. Vaik laival kuitenkii yöpaloiks apinakeuhkoi mättäny mies.

Mikäs nyt reseptiks. Apinakeuhko keskel yötä keskel ei mittää merel. Ei käy. Eläkä helekkarissa ruppee niilä sous vite kotkotuksila hyvvii aineitas pillaamaa. Ei meinoo tulla minkää veroin reseti mielee paitsi yks kokkeilu mitä tien nyt Joulun.
Puolukkavaahto:

  • kylmää rasvatonta maitoa
  • survottua puolukkaa
  • sokeria
Maito ja puolukka laitetaan sauvasekoittimen kulhoon, siihen korkeaan ja kapeaan. Sekoitetaan niin, että vaahto alkaa muodostua ja maustetaan sokerilla. Huomioitavaa on, että maito on oltava kylmää eikä vaahto säily kauan vaahtona. Tee vaahto vasta sitten kun aiot tarjoilla sitä.

Tästä o melekose pitkä aika ku oon tätä viimeks lappanu kituusiin, se ol sillo ku ukinmummo osti Pamixi josta esittelystä. Oikee taikasauva, nykysi maksaa melekee puoltoistsattaa ekkeroossii.
On taikasauvalla hintoo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti