torstai 27. joulukuuta 2012

Myrkkyä ja sokeria

Joha se sitte myrky lykkäs. Tääl onkii kolome astet lämmint ja justiisa ol melekee kymmene pakkast. Ja tietenkää maltilline siipi ei suanu jiävytettyy pennuile ja muillekkaa jiäkenttee. On ne aika maltillissii noie hommiisa kans. Kuulema mukkaa hommanneet jonniimoise peräkärri rakvaattori perrää jol se homma käyp ku luomise työ.
No nythä sit hommoo ei tarvihekkaa tehä, siästyy monelta vaivalt, ei jiävytyst, ei lumeluontii, ei pukukopi raijaamist, ei uuellee jiävyttämist. Ol kuulemma viel semmoin tiili jot konnat oiskii hoitant osa puuhist. Mut ei jiäkenttee. Ku sit maaliskuus ku luisteluaikaa o tasa yks ilta.
Voe noeta riettaita.

No sitte o toine myrkky. Mehtähallitus nimittäin o hakant, ommoo mehteesä tietyst, Teijost just silt alueelt mihi suunnitellaa kansallispuistoo. Sehä antaaki hyvä kuva siit minkämoine iteolokia tääl Suomes vallihtee mehtee kohtaa. Kansallispuistos sitä on ketterä esitellä valtio omistamil mail, jot tällee myö sit pietää mei luonnost hyyää huolt. O hyvä patikkamiehe kulukia ja saap siin viel lisä kuntoiluu ku hyppelehtii ajokonnee urrain yli.
Tosi eihä se mehtä ennää mikkää luonnotillain oltkaa jos siel artikkeli mukkaa kovast miiluhautoi löytyy. Sielhä ne puut o miiluttu enklanttilaissii tahikka ruotsalaissii laivoii tervaks. Tasasta mehteehä siit o syntyn. Ja vasite ku ne o uuellee käsitelty jot niis nyt o tehty ensharvennus.
Voip kyl ajatella oiskoha tuo harvennukse tekemättä jättämine aiheuttanu valtio kassaa minkälaise love. Oisko yhtä iso ku Reika lainat. Ei vissii.
Ja tämmöst jäläkee tää samain virma elikkäs valtio uitttopuulaaki tek sitte pohjosempan Suomussalamela. Saakel, oiskoha sinne Raatteetiel jäänt joku vartiomies unohuksii ni vois männä vähä kopsauttammaa moisia savottaherroja vaikka pystykorva peräl ohtimoo. Loppus se tulevii kansallispuistoije rissoomine pilale.

Että sitte sapettaa nuo yllämainitut hommat. Tähä hollii otan jottai suuta makkeempata, Mette Blomsterbergin nimittäin. Voe tokkiisa ku hää o ihana, iha on kui Nigella ja Kirstie. Mette se onkii oikia sokurleipur, joka onkii jo sinällää joka poja mielee. Mut hää, hää o esmerkillisest pest hampaasa töije jäläkee ja tietyst muullonnii ku on nii kiiltävä valakoset. On kyl muutenkii aika epel.
Äskö kahottii häne ohjelmaasa Sokurleipuri herkut, kyl tekkii sit maukkaa näköse riisjäläkkäri, nii et oksa pois.
Typerä YLEhä se ei tietyst netissää älyvä näitä näyttee, sehä ois oltkii liikoo vuajittu, et jottai tolokullista. Samat uutiset kymmenee kertaa viielä kielelä ja viel huitomal kyl näytettää. Aika paska laitos, muuttuu vielä maksullisekskii.
Vaa annaha olla, Mettee piäset kahtelemmaa täst DR:n linkistä. Tanskalaiset on kyl paljosti joviaalimpaa porukkoo ku tiälä ollaa, tässäkii suhteesa eikä vainen siinä errää kasvi  käyttöjutus. Siit ei enempätä ku amerikkalaiset suattaavat kuapata tään miu jatustelu ja laittoo siiaiein kehhii. No mie kyl piäse toistusaineistost erroo mut Hamina kaupunk ja kommeet Maria os.Vehkalahe ja Johannekse os. Hamina kirkot ynnä Reservinupssierkoulu männööt säpäleiks ku miu kaverit sen pökälee sinne osottaat. On muutes erikoissii tuo Hamina puole seurainkunnat noije kirko nimmiisä kans, vaihteloot ko akat vuatteitaa.
Sit tul viel toine Mete ohjelma, hääko näjetse o tuuttera immeine töillesä.
Täs kohtoo myö sannailtii M:n kans Mete vaateparsist ja ihme ynnä kumma oltiikii sammaa mielt. M ehotti jot Metel o samat vaatteet ja häne pitäs ne vaihtaa ni miu mielest hää o just oikees, pitäskii vaihettaa ne siin ohjelmaa tehessää niinko se helekkari kotkotin Kortonikkii jossai tek akkai "iloks". Oisha se soma kahtoo ku hää näppäräst kakkutaikinata vatkata hurruuttas, tietyst ilima konetta ja liivijä.
Kyllä nahkahousuja ei aina tarvita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti