keskiviikko 12. joulukuuta 2012

Hieman helpottuneempi olo nekkuillessa

Niin nyt alkaa lääkkeet vaikuttamaan kaiken kaaoksen keskellä. Enpä oikein jaksa kirjoittaa kuitenkaan aiempien kirjoitusten sekamurteella, menköön tällätavoin. Pari päivää meni siinä kunnossa etten jaksanut sängystä nousta. Peli taitaa olla nyt: Lääkkeet 2 - Bipo 1. Paitsi eihän bipoa kukaan nujerra. Tulos onkin vasta ensimmäisen erän jälkeinen.

Eilen sain raahauduttua työpaikalle kuuntelemaan kuinka hienosti työnantaja on järjestänyt ihmisten siirtoja ja irtisanomisia. On tukipaketteja, tukihenkilöitä ja koordinaatoreita huolehtimassa. No sehän on tietysti mukavaa, mutta varmasti useammasta henkilöstä olisi jäädä omalle työpaikalleen.
Mielenkiintoiseksi asian tekee se, että työnantaja järjesti pikkujoulut henkilöstölleen. Sinällään pikkujouluissa ei ole mitään uutta. Niiden hinta on Iltalehden tietojen mukaan 30 000 €. Etusivun otsikossa mainitaan hinnan olleen 300 € henkilöä kohden. Kyseessä on siis varsin mittavat kemut. Aamulehti tuntuu tietävän myös kulujen kohteet, esimerkiksi 17 000 € ohjelmatoimiston kuluihin.
Ei oikein tunnu kohtuulliselta, että minun lähes puolen vuoden palkka sivukuluineen käytetään ohjelmatoimiston palveluksiin. Tässä rahatilanteessa olisi ollut syytä Puolustusministeriönkin kaivaa tonttulakit kätköistään. Puuron olisi sentään voinut tilata henkilökuntahintaan joltain ulkoistetulta palveluntuottajalta. Juomat omista pulloista ja ministeriä nurkan takana nekkuun.

Edellisestä pääsemmekin tämänkertaiseen ruokaohjeeseen, nekkuihin.
Ainekset ovat seuraavat:

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl siirappia, joko vaalea tai tumma, maun mukaan
  • 1 dl mantelirouhetta
Valmistusohje:
Sekoita muut ainekset kattilassa ja keittele matalahkolla lämmöllä noin 35 - 40 minuuttia. Kokeile oikeaa jähmeyttä tipauttamalla massaa kylmään veteen. Mikäli  massa sekoittuu veteen keittele edelleeen. Kun pisara jähmettyy melkein kivikovaksi, on keitos valmis. Sekoita mantelirouhe joukkoon. Nekkutötteröt voi valmistaa vaikkapa leivinpaperista. Tai voit myös käyttää valmiita karkkivuokia.

Seuraavaksi nekku suuhun ja sitä yhtä nekkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti