perjantai 21. joulukuuta 2012

Saunas ja Sus scrofa domestica

No nyt tul tuassiisa se paikka ku pittää tällätä tähä semmone valokuva. Onkii oikee potretti ja tietyst miust ihestäin. Eihä niit toisist otettui kuvvii oikei vissii saiskaa julukasta, ainakaa ilima luppii. Ja kons mie en oo tottunt lupia kyselemmää ni näi se sit männöö. Kuvaha o tietyst otettu saunas mis o muka kaik suomalaise syntynt. Mie en ainakaa, vua iha rehellisest Savonlinna keskussairaalas, va ehä mie kyl sitä muista. Jos lieneet huijannu, siel Kalmistontiel saunas ja pesseet ruumiipesuveel mitä mei saunas ain käytettii. Ilimankos miul onkii hyä iho. Mittää vinnii ja näppylää olt. No se kuva sit tuloki täs.

Mie ja lämmityspuu

Kiuvvas

Häps kukkuu, mie huijasi teit, mie laitoinki kaks pönttöö allekkai. Toine oon mie, toine kiuvas, aika jyhkeitä epeleitä kumpainenkii. Mie tietyst tarkota lämmityspuuta ja kiuvasta. Näkkööhä tuon minkälaine riuku mie oon, paitsi maha kohalt. Ei oo ruuast olt pula.

Tähä juttuu se pittääki laittoo joku pula-aja ruoka. Siit kämppä-emännä käskirjast ei taija nyt täl kertoo kehata kahtoo. Intterneettihä se pitäs senkii sannoo. Ja sannooha se, jos ei ois sanont ni arvatkeepa vua minkä oisi Haminaa ja Piiluaksoo tilant. Sen ihtesä justiin nii. Va ku löyty ni hyä silviisii. Ja o viel ajakohtain.
Omenapiirakka, elä hättäile, lue loppuu ast ni niät mite se o ajakohtain.
Eli piirakka:
  • 200 g keitettyjä perunoita
  • 4 tl etikkaa
  • 1/2 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta tai 1 tl soodaa
  • jauhoja
  • omenasosetta tai omenaviipaleita
Perunat hienonnetaan ja muut aineet sekoitetaan joukkoon (kuivat ensin keskenään), jauhoja tulee sen verran, että taikinan voi kaulita levyksi. Ohut taikinalevy levitetään rasvatulle pannulle tai pellille, voitelemiseen käytetään rasvaisia papereita. Päälle sose tai omenaviipaleet. Päälle voi ripotella kanelia, paistetaan vaalean ruskeaksi.
Taikinasta voi tehdä myös joulutorttuja!!!!
Miepä laitannii tähä linki Marttaliito sivuil, jost tääki resepti o. Siel o muutamaine muuki iha toloku resept sekä viite tähä Marttoi kirjasee numero 22. Hää onkii kämppäemännä lisäks semmoin joka kyöki aapine jot ei mittää vällii. Ja löysin ku löysinkii paika jost hänet saap tilata, eikä maksa paljoo kahoppa tätä Martanpuoti. Löytyyp paljo muutahhii tavarata

Tuota ku söis ni ei vissii ois iha näi hyväs lihas. Ku porsas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti