sunnuntai 16. joulukuuta 2012

Lätkäkaveri ja korruptio

No oha sitä aikoi eletty ku lätkäpellaaja sannoo venäläistä pellaajaa kaveriks. "Kaveri" oli nyt tällä kertaa vahvempi. Voi hellanlettas mitä urpoja nämä urheilijat ovat. Mitäköhän pesäpallo Kaikkivaltias ja salamapallon Pimeyden prinssi Lauri "Tahko" Pihkala olisi ollut mieltä moisesta lallattelusta ja r****n ylistämisestä. Oho nythä siihe tulkii se paha sana mitä ei sua sannoo. Elekää arvistelko ees mitä se tarkottaa. Se on muuten tilattava se pötkö sinne Haminaa.
Ennesaikaa pelimiehet ol vernenäs ja räkävalluin jossai nurkis häppeemäs tappiottaa. Nyt nämä riähkälleet ovat suihkuraikkain keelit tukas ja korvakorut korvas selittämäs näit "kavereitaan". Ai, et minnuu nyt harmittaa.
Vielä pahempii ovat kyl hiihtäjät. Jos eivät oo vetäneet hemohessii ja ties mitä kokkoo nokkaasa ni viimessii ovat. Ja jos meinoovat tulla pallisijoile pittää katkasta suks tai sauva jot ei tuu ku on iha niis aineis. Jäis testisä kii.
Sitte selitellää eeskättee jot nyt on kyl reenit osunu hollillee, hyvä on viilinki, hyvvää "tekemistä" on ollu. Mitä helekkaria se tekeminen tarkottaa. Sitäkö, et on Osulan puarissa kaljjoo ja pihvvii vetämässä. Mitä, häh?
Jäläkikättee sit ku o suks katkennu ni selitettää, et suks katkes. Iha oikei, suks katkes ku sen katkasoo. Mie ku katkasi, vahingos lapsena, Joulupäivänä sukse ni pit pittee par päivee piilossa jottei suanu selekääsä Joulu aikaa, vast sitte Joulu jäläkee.
No sittehä se homma alakaa ku sinne mualii ollaa piästy, ei nää miu sukset luistan oikee hyäst. Morkensternil ol uuvemp puku. Jaa se tais olla mäkhyppeejä, va iha yks lystihä se siinäi lajis nykysi o ku ei Masa ennää hyppää muuta ku akkasa peräs imuri varres. Miul tul semmoin pistos tuos äsköses luisus, miu tekemine on ollu vähä huonoo ko miul o olt vähä nuha.
Voi perssien sutikka sanon mie. Oisko talavisovassa miehet sanonu jot, kyl kaveri ol nyt täl osa-alueel parempi tai ei tekemine ollu maitillaa ku ol nuha. Äijät kylymässä pahviteltassa makkailemassa sen mitä "kaveri" kehtas antoo. Muun aikoo vintouhka ittää päi.
Kyllä suivauttaa tämmöset väpelö urheilijat, sanosvat sitte suoraan jot pärssiillen män. Käytänne pittää jatkosa olla et, ens vuona hakataa sitte kunnola mailala tai sauvoila takareisile, ei yhtää mahollisuutta jätetä vällii. Ja sitte sanotaa suoraa ketä meinataa muksia. Svetlaana, sie et sitte yritäkkää männä ohi tai keppi viuhuu.

No ei lyyvä näitäkää lyötyi tää enempiä. Sen vielä sano, et jos mie jiäkiekkomatsii erreyin jostahi kumma syyst ni liput osta ihe alaritsile. Viimeks ol jottii M:n hommaamat uiton kolhhoosi liput. Näkkee ees työtä tekevii immeisii niinku näit kolatyttöi joist jo aikasemmi ollii puhet.

Ja sit immeiste aiheisii. Ku öilispänä tul piparkakku resetti ni on vissii sit julukasta joulutorttureseptikkii.
Tortut:
Mää lähimpää kauppaa ja osta paketti torttutaikinalevvyi sekä luumu- tahikkas ounahilloo. Tie tortut ohjee mukkaa.
Eiks ollukkii joutusa ohje, yht joutusaha niit o tehäkkii. Aika vähälä järelä o se varustettu joka valamiin tortu ostaa. Joissai tiukkapiposis kahvilois eivät tykkee jos omine torttuinee sinne mänö kahvistelemmaa. Makkosen puaris Savonlinnas siit ei varmast ois kukkaa olt millää. Vua ei oo Makkose puaria ennää. Se mikä siel o on Sirkka Makkosen kahvio ynnä muut ravitsemusliikkeet ja niillä ei kyllä sit oo mittää tekova Makkosen puarhuoneen kansa. Oikee Makkone olkii näjetsen Makkose autokorjaamo piäs Viuhonkavul.
Kysseinen puarhuone, niinku paikkakunna aporikinaalit sanno, on hyvästikkii suanu arvostelui M.A. Nummisen kirjas Baarien mies. Kysseine opus o tietennii jokkaise puarien mieste lukemistoo.
Makkosesta on sen verta omakohtasta kokemusta jot nuoren miehen ku ei viel oikei ollu ikähommat hollillaa kaljanjuonnin ja lain suhtee ni käytii sit Makkoses. Hyvä palavelu, halavat hinnat, mukava siit sitte lähtee lavoje mieheks tyttöjä väistelemmää.
Nii ja enoha siin asu tien toisel puolel ja hää sano jot telekkarin ois voint hävittee kokonaa jos Makkosest uutiset ois tult. Tul vissii senverra jännittävvää ohjelmoo jottei Ponantsoo tarvinnu kahella.

Sitä täs viel pittää sannoo jot kyl tuo mei M o sit hyväsyämmine immeine. Anto miule karvahattusa minkä viime Jouluna yheltä virmalta sai korruptiona. Toivottavast nyt ei syyttäjät ja muut valtaviranommaiset sua tätä tietoosa tai totistusaineistot o hävitettävä sillä yhelä ja ainoola tavala, pötikälä taivaalta.
Iha ko se myssy ois miu piätä parantant muutessii. Ei oo sitä hurjuutta nii mahottomast ku joskus.
Korruptiost o hyvveeki sanomista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti