perjantai 21. joulukuuta 2012

Cannabis sativa, Clupea harengus membras sekä maalimaloppu

Öile jäikii sit kirutukset kiruttelemat. Nooh ei kai tuost mittää kummempii paineit tarvii ottaa, kyl teil näiskii o iha tarpeeks vissii tavvailemist, kons ei sit sanakirjaakaa oo vaa jouvvutte arvailemmaa meininkit. Ol vähä semmoin väsy ja retkula olo jot pit ottoo niit tarvittavvii namiloita ja sithä mie nukahinkii. Se ol vasite tarkotuskii. Semmoin lepo o toisinaa miu pääl hyvi tarpeellist, ei oikei taho polla pittee toisinaa. Se siitä ja epistollaa.

Mie kirutteli tuos siit tupaki kasvattamisest kehitysmais ja omast kasvatuksest. Mielee tulkii semmoin ajatus, et jos kasvattaskii sitä ihteesä elikkäs hamppuva. Minkähä takkee semmone muka pittää ol rikollist ku sitä kummiskii immeiset lommuuttaat ja kiinnijiätyää suavat iha pienet sakot. Eikä niistä isommistakkaa miäristä sitte ihan tolokuttumaks aikoo linnaan kyörätä. Onkoha tuo aineenakkaa nii vaarallist ko viina ja tupakki. Miul o muotostunt vähä semmoin kuva jot eipä taija ollakkaa. Ei ne hamppuheikit heilu tuol riehumas eikä niil vissii niit keuhkotautijakkaa nii paljo taija tulla. Eiköhä hää ookkii aineen semmost joka laittaap semmosee rauhallissee tillaa, eikä sitä koko aja röyhytä.
Mithä jos sais ihe kasvatella ommaa käyttöö tai sit jos on nii tollo, ettei ossoo ni kävis kaupast ostamas. Valtioha vois nyhtästä siit verotulloi. Tietys alaikkäisile sitä ei annettas ja ne jotka sitä sit antas ni pantas  linnaa sit iha tosissaa.
Täl keinoiha sit loppus tää mankelie ja muijje kuulie rokaamine jos o niit omia piirteitää jota väkvallaks kuhutaan. Jäis niile tietyst se a:n rokaamine mut kons linnahuoneist saatas tillaa ni nää rokarit voitas pittää sillee rapsakast pitempii aikoi, vaikka 30 vuotta noi alakuu. Ruppeis se rokaamise halu vähenemmää.
Tää jutu aihe tul kyl vähä siitäi mielee ku kesäl käytii siel kukkaloistossa Amstertamin M:n kaa. Sielhä olkii semmoin kukkatori mis myytii nii kaikemaalima kasvitaimet jot. Siel ne ol hampu siemenettii lajikkeittai hyllys ja sit ol semmossii starter kittejä, jos ol kaik mitä kasvatukse alakuu tarvitaa.
Sithä siel o tietyst niit kahvihuoneit mis myyää sitä tavaraa valamiin vissii sätkän ja muute irtotavaran. Ei käyty täl kertaa, mie kyl oon nuoren ja hurjan käynt semmoses paikas. Luvallista toimintoo, eikä kukkaa riehunt millää keino. Jos ois alakant ni ois oltkii se nakkikoppijysäykse, mitä se Mikko Leppilampi ei ossoo, paikka.

Mänpäs tää sitte huummeihannoivaks jutuks, pittää vissii vähä rauhottoo ihteesä. Mut nyt ei oteta namija eikä pamija.
Kahotaankos joku hyvä resepti vaik tähä vällii ja sit kirutellaa jottai viel sen perrää. Näi tehhää.
Silakoi o hyä syyä ja tällee Joulun ne onkii pöyäs semmossii jaarlei sen kunku ohel.
Täst valakosipulsilakoi iha ko apajalt:

  • 1/2 kg silakkafileitä, tuoreina. Mielummin ei pakastettuja.
Liotusliemi, jossa fileitä liotetaan yön yli

  • 5 dl vettä
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl suolaa
Liotuksen jälkeen kuivaa fileet ja poista halutetessasi nahka vetämällä. Seuraavaksi kastike johon silakat laitetaan.

  • 2 prk smetanaa
  • 0,25 dl etikkaa
  • 3/4 tl rouhittua mustaa pippuria
  • 1/4 tl valkopippuria jauhettuna
  • 1 tl suolaa
  • 4 - 5 kynttä valkosipulia
  • tilliä
Vuorokauve maustumise jäläkee hyö ovattii valamiita ja hyvvii. Ei noist aineist huonoi voi saahakkaa muute ko jos hirvees tisuris ruppee tekemää. Nää o hyvii tietyst kesälläkkii uusii pottuje kans. Ei tarvii männä mittää matjeesia sun muuta appaa ostamaa Saiwatsust.

No vot siin tul tän päivä ricetta. Lupasi viel jonnii aihee. Eiköhä se ookkii se maalimaloppu, ei sitä nyt näyttäny ainakaa tähä hättää tullee. Vua jos sattuu tähä mei pakanai juhla talavipäivä seisaukse tarkempaa aikaa 21.12.2012 kello 1312. En tiijä va sen nyt varsi tiijän jot tännää o ukinmummon syntymäpäivä, täyttää 81 v. Noinkoha tää hakker ois illasta skypes vai pitäskö sil soitel puhelimel. Taitaa ol varmint hoiella tämä yhteyve otto puhelimel, hääkö o ain nii myöhää siel skypes.

Täst seisauksest voiskii jonnii verra kirutel kons mie se vähäpaljo enempi tykkeenki näist luonnollisist tapahtumist. Just niinkos nää seisaukset ja tassaukset. Tietyst kekrikii riiviikkoinee o hyä, hää ei kyl sillee mikkää luonno merkkii perustuva taija olla mut ompaha kummissii. Juhannusha o kans hyä jos sitä älyttäs pittee oikeela paikallaa 24.6. Mut ei, se o pitänt riivata sinne sun tänne. Ihme tyyppejä, samat pöllöt harrastaat näitä ystäväin päivii ja halloviinijä. Minnuu oikee puistattaa tuommoset hapatukset

Kehtaaks tähä viel jottai kirutel enne maalimaloppuu, taija kehata. Kukkaa kerkee lukemaa kummiskaa järe kans.
Näis jutuis tarvitaa järkee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti