maanantai 24. joulukuuta 2012

Neroutta, tuhlaamista ja Patis

Jesh, öile tul ihmeteltyy sitä soussi vite kokkaamist. Nyt kyl näyttääp silt jot mei kinkku taitaa tul sil viisii. O nimittäi olt jo 12 tuntii uunis eikä oo ku 4,5 kilo kikkare. Tosi lämpö o alhaine sillee 110 - 125 astetta. Paisto hommeli tapahtuup Reini liha ohjeil ku hyö se kinku miul möikii. Tällee siin o käynt aikasemminkii mut hyvvee o tult. Jot pitäskö miu perruu vähä puhheitain. Ei pitäs ku se soussiliha on mukama hyvvee jo kylymänäkkii ja se ei kyl kinkul sovi, ei ollenkaa.

Lahjoiki tul vähä pakkailtuu, siin hommas mie oonkii varsinaine nero. Miu ja lahjapaperi väline suhe o olt ain vähä sillee riittisel tasol. Ei meinoo paper asettuu ei sit millää tai sitte ne teipit tarttuu sormii. Naruja mie en ennää ees yritä viritel, siit mittää tuu, varsinkaa ku käis o tää aikasemmi mainittu pinne.
Miust koko pakkailu o vähä semmost höpöhommoo ku kaik tietää kummissii kelt mikä paketti o ja ne paperit revitää sit het pois ja nakataa roskii. Pahimmas tappaukses paperit mänö ylleisjätteisii. Joka tappaukses hyvi vähis o se porukka joka kerräilee ne taltee seuraaval Joulul. Ounaileet tietyst seuraavoo mualimaloppuu jot millää ei ookkaa mittää vällii. Silviist hyö miettiit.
Oha se kyl aika höpöläist tää lahjoi hankkimin, niithä vois antoo pisi vuotta. Miekii ain sillo tällö muutama karraati timanki korvakorut ja ruppiinise rintarossi M:lle. Pojal paukkasisi pleikkapellii ja mikroautoo sun muuta moppoo. Ihellein tietyst jottai pient vaik semmoin AMG farmari Mese mitä kahtelin jo silimät kiiluin Saksalaisest autoliikkeest. Ol vähä ajettu ja halapa, Kaakattime hinnal ois saant. Toisen vaihtoehtonha ois tietyst mei Volvo viemin Mattias Vöcksil Ruotsii vähä laitettavaks. Hää se onkii laitelt yhe farmar Ama siihe kuntoo jot sil jättää jonniillaise Verrari kahtelemaa takavalloi. Näppärä kaveri näppilöistää.

Loppu nää lahjarallattelut, palataa oikeesee asjaa. Taantummaa. Mikä ihmee taantuma se semmoin o mis ihmise ostaat enempi ku enne. Ei miu vähäl laskuopil kyl käy järkee. Sannoot jot Joulukaupas o siirrytty luksuksest vähä niinku vaatimattomampaa tavaraa, mut isompaa määrää. Ei helekkari, yhtälö o mahoto. Mie laita tähä oikei matemaattisen kaavan tään assiin:

X = X+3, ei ole tosi. Vaan X+3 > X

Tuolt se tilanne miust näyttää, näi äkkiseltää katottun. Voiha se ekonomist kiäntee tämännii asja jollai paremmal taval. Iha sama ku Reika lainois. Hyvvii takasimaksajjii ovat, jos halluut, joutaat ja kehtaat muute vaa. 
Täs oon kyl niije kannal ketkä sannoo jot vakkuuveks otetaannii joku suar, vaikka nyt Rohtos tai mikä se o Lepsos. Suapi sit siel köllötel kylä ukot ja akat mahasa vierel vähä niinku kotrannas.

Pirkale, viel o kiukuteltava Linkola Pena kans täst maalima menost ku kukkaa ei sit millää uso jot tää männöö persiellee ku jatkosota. Katoha nyt tästä mite järe kans ajatellaa siit kehityksest mitä  pietää hyvänä asjana. O vähäseltää toise lain ajatelma.

No pittäähä sitä kuiteskii jottai hyvvää Joulust sannoo, ihmisil o vappaat ja viettäät aikoo toistesa kans mikäl eivät oo tolokuttomas humalas, pelloo tietokonepellii, kaho elokuvvoo iheksee tai muute vua rapaja keskennää.
Sit o kyl niit joillei oo kettää, osal heist onkii suru puseros kons ei oo yhtää kettää vaik toisil o kaik. Ei semmone oo kivvaa, ei ollenkaa. Miekii oon viettän yhe Joulu sillee, et ei olt siippaa enkä olt koton. Mut meil olkii kaveriin kans semmoset Joulupilleet ja sit mie oli viel Joulupäivä töis, laival vahis. Ei kyl olt mukava päivä ei. Sitä en kyl sano miks, mie en oo mikkää avvoin kirja. Tapanin humputtelu jatku ja tais männä vähä väl päiviiki kons ol vappaat siit päivystyksest. Tais siin Tapanin löytyy jottai seuralaistkii sitte, en oo avvoin kirja.

Ai et resepti, mie annankii kaikil yksinäisil hyä resepti.
Anna ihelleis lahja, sie suat site semmose lahja ku halluut. Tulo just semmoin partapalsami mikä o hyä, semmoset kalsonkit mitkä mahtuu, tissiliivit mitkä ei purista mut kohottaa somast ja oikeeta värrii, siihe parempaa leninkii.
Käy ulukon syömäs, syö mitä huvittaa, kyl sie oot niit laatikoit ja kinkkui jo syönt ikkääs nähe iha riittämmii. Tilloo pihvi, kalaruokoo, kasvista, kiinalaista, mää Mäkkärii tai Apsile jos silt tuntuu. Iha mitä ihe halluut, ei sinnuu siit kukkaa soimoo ja soimoo ni o kyl aika hölömö ja siit ei kannata piitata.
Mää johonki laulu- ja tanssiravintollaa, istu puartiskil, vilikuttele vähä tonttumyssyl jos on, jos ei ni silimät käy. Elä örvellä. Mää rohkeest tanssimmaa, eläkä helekkarissa hai siä ruminta ollenkaa.
Voipiha sitä pöytäänni istahtoo varsinnii jos toine yksi kans, mihinkää laumoihi kannata ihteesä tunkee, pittäät outon ja puhhuut keskenää kummiskii.
Mie tietyst pysty antammaa ylleispätevee ohjet näist kapakkiloist muile paikkakunnile va Helsinkis o seuraavii. Tiiä heijänkää hyvvyyttä ku en oo pitkää aikaa käynt.
Kaho kippola netist, mie oisi suositelt Hamlettii va ku sitä ei ennää oo. Vua Patiksist o Helsingis Erottaja joka ehtoo auk ja ite Patis kans joka ehtoo ja jopa päiväl. Täs o linkki höi sivuil Karaoke.
Suattaa olla jot teit sitte onkii ens Joulun vaik kolome.
Eikä oo yksinäist.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti