perjantai 30. marraskuuta 2012

Myrä jatkuu, tapi korjataa ja maksalle tapahtuu.

Huhhuh sanon mie. Ulukona onkii semmone myrä jot miust meinaa tulla tupakkalakkolaine. Ei just vähä paljoo kehtais männä rappusil sauhuamaan. Lunta viuhottaa iha sielt sun täält ja vorssil. Talo itäpuole ikkunat on kohtuu puhtaat lumest va annaha olla länspuol. Ei lasist läpi näy ollenkaa. Tuulta o Helsingi matalal 25 meetrii sekunnis. Täs lähempän Harmajal kahtakymment va siihe ei piä luottaa se mittar o semmoses paikas jot näyttää mitä sattuu. Jokatappaukses tääl tuulee iha mahottomast. Tähä meinasi laittaa linki Kauko Röyhkän biisii Tuulee, va ei löytynt juutuupist, oikei outoo ylleesä sielt löytyy iha kaik tarpeelliset ja etenkii tarpeettomat jutskat. Jos saat Lauralle levyn näppiis ni siin hää o, hyvä kipale.

Arvaappa toimiiko Gulagis netti, kyl oot iha oikees. Ei toimi taaskaa. Ei välil oo toimint tyynel eikä nyt myrskyl. Mänöks hei pittiis tuule mukan ja tyynel suoraa taivaasee ku pyhä savu. Miul o tää miun paljo kehuma Tapi ja kyl miul toimii ko mie rakentelen sil semmosen kentän tähä issellein. Ei oo savul toimiva aparaatti, ei kyl oo veskäyttönenkää, tul testattuu täs opparii tehes tuol Kaakonkulmal pienes tihkus. Hää ol miu saetaki taskus, vettä ei tult paljoo, laitoin takin ku joutu rymyämään sen helekkarin pusikois jois ois sit kastunt.
No mie sit sil miu ArboWebForesti ohjelmaa paikkaa tallentamaa ni häne näytös ei näy mittää. Höh. Mie renkkasin ja hinkkasin ja tapahtuha siin jottai. Pöllähti se Androidi ukkeli näyttöö ja jottai pient tekstii mist mie en saant mittää selvää enkä tietys ymmärtäntkää. Oo mikkää antroiti asjantuntija. Suakel soikoo, miten nyt tallentammaa. Ei muuta ku luuri kouraa jos sama sovellus, nou hätä kaik män sinne sammaa tietokantaa et ropsahti.

Vaan siit sitte ihmettelemmää  jot mitä nyt tehhää. No kone kuivamaan kuivurihuoneeseen ja luiha mie niit teksteikii mitä siin luki. Ymmärtäny mittää niinku jo sanoin. Annas olla kone uuellee käynnistyksee, ei lähe. Voi rietas, kolmasosa soista tutkimatta, uutta konetta ei kehtaa ostaa, puhelimel hiasta. Vakkuutusyhtiö!!!! Eipä muuta ku Ihvii ilimotus hirvittävästä vahingosta. Laittovat vastauksen jot laita hänet huoltoon johonki sopivaa paikkaa. Ei maahantuojal voint laittaa ko mie olinkii sen netist tilannu ku halavala sain ja muute sainkii saturaist halavemmal. Noh Jyskäläst löyty virma joka lupas laittoa sen kuntoo. Mie laitan tähä heijä linki kun ol nii hyvä palavelu  Huoltokukko. Jos mänö aparaatti rikki ni uskallan suositella.
Korjauskokkeilu jälkee hyö ilimottiit, et siihe vissii pittää vaihtaa akku. Heil se ois maksant yli satase mut ol nii reilu jot vinkkas tillaamaan netist akun, niit myyää Kiinalaisis nettikaupois. Ja juutuupist löytyy ohjeet. No mie miettimään, ilimotin kyl ihvii jot ei hää lähtent toimimaa. Hyö miettimää korvaust, ilimottiit viissattaa oleva uue hinta, ei makseta yhtää enempää. Miul sopi kyl ko olin hänest alle neljäsattaa maksant. No mie tilasi akun ja työvermeet, siis semmoset muoviläpyskät mil kuoret saa erillee. Kest jonnii tovi ku ei tult lentämäl ku eivät vissii saa akkui lennätel.
Akku tul. Juutuupi pyörimää, rillit päähä ja menoks. Hyvi rupes homma mänemää ja män loppuu ast, toisi ku poja Ipoti jost halakes las. Tämä takkee mie en hanki mittää omena-tuotetta muit ku royal-kaaloja.
Usko ihmettä, miul ol toimiva tapi, excellent ellei jopa perfect niinku yhes enklantilaises sarjas sanotaa. Siin o muute pääosis iha mahottoma ihana, vielkii ihanamp ku Nigella tai niin no ovat eri sarjas, Catherine Zeta-Jones. Ja jos nyt avasit linkin ni huomasit jot hänel onkii sama päähuimaus ku miul. Nii se sarja mis sillee sanotaa on "Oi ihana toukokuu", hauska homma.
Nii mie oli saant korvaukse ja miu tapi toimi, mie en nyt oikee kehtaa laskee joka pennii niinko Aapolaiset mut kyl mie vissii vähäse sain korvauskulluu.

Ei miu maksal tapahu kummempii mut eile kävinkii pitkäst aikaa Hakanieme hallis ostamas maksaa. Ihme jutska, siel ol kananmaksoja, -syämmii, -piiroi ja vaik mitä mut ei maksaa palasena ja niit ohkasii siivujaki vaa vähä. Tää olkii Hakanimen liha mist mie sitä ihmettelin ku Reinil ei ollu tiskis. Ois voinu tietty olla kylmiös mut en kehant kysyy. Pöh.
No siivuja sit sain, ei oo nii hyvii tähä hommaa ku semmoset 2x2 cm nopat jotka ei kuivu ku paistelee ja keittelee. Elikkäs tehhää maksakastike a`la Mie:

  • n. 400 g maksaa noppina
  • jauhoja jauhottamiseen
  • sipulii
  • valkosipulii
  • (porkkanaa)
  • tomaattipyrettä
  • purkki kermaa tai semmosta kermankuvausnestettä 
  • valkopippurii, mustapippurii, suolaa
  • yrttejä, basilika, timjami, meirami, salvia, laakerinlehti
  • paistorasvaa
  1. maksa palasiks jos kauppias ei leikannu, kahinapussiin (hedelmä semmone) jauhot ja pippurit ja suola enne maksoi ja sit maksat, ravistele
  2. pannu tulille ja rasva kuumaan pannuun, ruskistele maksoja
  3. sipulit joukkoon, kuullottele pienemmällä tulella. Porkkanat kannattaa esikeittää ja tempasta täs vaihees joukkoo
  4. pyre messiin, kuullotus jatkuu
  5. pienehkö määrä vettä jonka perään kerma ja muut mausteet
  6. kattele ja valvo kastikkeen kiehumista (M ei aina tee sitä vaan saattaa vetäytyä Sydämen asialle)
  7. lisäile vettä jos tarvii, sama mausteille, voit laittaa vaikka Vorsuaki joukkoon.
  8. keittele sillee, et maksat on siin kypsyyes ku haluut. Elä kuitenkaa ala tuntitolokulla keittelemään. Maksan pitää olla sisältä punertavaa mut kiinteää. Jos kypsennät liikaa ni se o ku kumipallo. Ei Emmerdalee. Läskisoosi o se mitä keitetää pitkää.
Sit vaa pottuja ja puolukkaa, suolakurkut käy. Ennesaikaa koulus ol ain kaali-puolukkasalaattii, en tykänt vaa vähä pakko ol syyä. Täti anto ja toine vahti, ettei pois heittänt roskii. Ei muuta ku syö.
Tän voi myös syyä vaikka spagetin kans myös, paat vaa siihe enempi sitä italjalaist sountii.

Tulleeks miul vähä liia kovvii normituksii näihe resepteihi, sanon vaa et iha kaikkee ei tarvii uskoo mitä täs plokis lukkee. Keittiös ku saapi häsätä just niinku haluaa.
Se Emmertaalin tuijottamine ei kyl takkaa parast paistotulost.

2 kommenttia:

  1. Helsingin matalalla tuuli hetki sitten vielä puuskissa 34m/s. Tiedä sitten missä siellä on mittauspiste.
    Makssaa odotellessa;
    -Konttorirotta

    VastaaPoista