torstai 29. marraskuuta 2012

Valehtelin, kuva tul kummiskii. Myrä

No pittäähä se yks kuva tähäki plokkii saaha. Ja arvatkaa mist, miu omast pärstävärkist. Ko nyt onkii se movember aika männeillää.
Kahotaas mite ruma pärstävärkki oikei tähä o lätkästy.


Ei hää nyt oikei ruma oo mut ei kyl mikkää Kaapeli Klarkki tai Rantin Käri. Ainakii M ol sitä mieltä ja Tätsky vissii kans ko sähkökirjeel kysyin. Tul kyl aika noppee vastaus. Liekö kehant koko kuvvaa ees kahtoo. Pahaltatädiltä kysyin kans mut ei hää oo vastant. Ei taas muista mis se entteri nappula o siin konnees, Tepu vissii pitäs olla koko aja vieres sojottamas sormel, et paina nyt tuot näppylää tuos. Pahatäti on siltä aikaa ku reikäkortit ol iha tätä päivää. No nyt hää vastassii, löys nappulan ja kirjotti jot huonot kalapuikot Tepul on paremmat.
Hyvä ajatusha hää o et kerranki kerätää rahhaa miehisii vaivoihi eikä ain jollei kissoil ja koiril tai jollee muule semmosele. Se on tämä etupuoleinen rauhane vähäseltää semmoin arka assii. Siin ko tapahtuu niit muutoksii just siel mis ei pitäs sen suuntasii muutoksii tapahtuu. Ja pahintaha sit onki tää eturauhassyöpä. Julma homma.

Seuraavaks kelihommii. Etupääs onkii tännää semmost lumi ja tuulhommoo. Meil o nii soma juttu tääl Gulagis, et tuul käyp ijäst ja puhaltaa sit lumet minne sattuu. Tie ravis puol metrii vieres nurtsil ei ollenkaa. Pelleksit kukkiit nii kauniist ko täs yhten Tapanin. Vai ei oo kelit muuttunu. Ei vissii, olkoha enne parempii sähkölankoi ku kestivät kaatuilevat petäjät. 
Ei se sillee mää, syksy tuulet o koventunneet ja pakkaset vähentynneet. Yhtälö ei oo vaikee, puut o iha horjakala pohjala hiien hirmumyrskys. Eihä siin mikkää kestä. No näähä sit onkii iha tään kirjottaja omii arvioit, oha se niinkii, et näie Ilimatieteenlaitokse tilastoi mukkaa ainaskaa niit myräpäivii ei oo olt enempää ku ennenkää. Ovat hyö sit olleet napakampii, eivät kehtaa sannoo. En mie mikkää säätietomies oo niinku Pouan Peku.

Yhe kerra oltii Hankos laival tällee talavest ja oltii tietyst Mepalis niinku aina. Länsisatamas töijjättynä. Mie lähi sit käymää iltasen kahvi pääl kessulla kaitee vieres ku en kehant tutka ääres poltel ku siin sai työaikanki sauhutel iha tarpeeks yhele miehele. Sielähä ulukona tul lumet iha vaakasuoras mut ei mittää miul norsunv***u pääs ja pelastuspalttoo harteil. Kaik ois mänt hyvi mutko huomasi, et peräs oleva tykkimieste laiva onkii ennää yhel nyöril manterees kii ni tullii vähä kiirus huuella apumiehii jot laitetaa tykkimieste kalikkaa kiin jot pääseet amusest Russaröhön tykkejää suuntailemmaa. Siin olkii aika pusaamin, et saatii hänet takas pollarei varraa. Koijast löyty yks ainoo tykkimieherötjäle jolt kysyttii mitä sie et poika laittanu paremmi paattia. En mie ku mie vast tuli, mie mittää tiijä. Moise pojan olliit yksi jättäneet laival. On siin yksii, kapitulantit eukkoisa vieres köllällää ja osa tietty Maretis tai Kröna Kajenis. Maretil ei oo nettisivvuu mut kasso täst mis hää o. Ja tietyst hyö siel röyheest kaljaa ja viinaa kittaamas päityäksee.
Sehä ol se keli semmoin jot sielt voimakasiini yli merves vuan pärsky. 
Hirmu keli, Ripan kans päästii yhteisee tuloksee jot hyä sinäsä, ettei oo itikoit ainakaa. 
Ei ollu.

Kontaktihäirijö pääs. Resepti unohtu. Tullee äsköseen juttuun liittyvä vörsti Lörssönin eli sika-Heikin dieetti:
  1. tuuaan messi jääkaappii kaalinpää, syyään lounaal siit kaks lehtee. Jätetää sinne eikä syyä ennää.
  2. pyyetään kokilt kahen kahvil vaniljarinkelei ja syyää niit koko korilline ketsupi kans
  3. päivällisel ei muka syyä mittää mut sen jäläkee lirkitää jääkaapist kaik mitä on
  4. iltapala syyää vaik ei tilattu ja ku ei tilattu ni ei laiteta maksurastii
  5. samat hommat molemmil yöpaloil joil ruokan apinankeuhkoi. Pannaa paksust ketsuppii.
  6. vahis olles sanotaa tähystäjäl jot käyhä hakemas merikahvit ja tuo jokune rinkeli
  7. aamust syyäänkii kaik ruuat eli neljän tunnin välei. Nyt suostutaa maksamaa ruuat ku piällikkö uhkaa oikeuvellisil toimil ja muil kauheuksil.
  8. kaal o hommees ku laiskat kokit ja laiska murumikko ei saa sitä pois sielt.
Paino laski, no ei tietyst, tietäähä tämän. Mut Öhlämin paaris emäntä sit toppuuttellee, et elä Heikki nii paljoo sitä ketsuppii siihe lihapiiraa pääl laita. Kymmene kaljaa o jo kahestkymmenest juotu.
Auttoko. Ei auttant.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti