torstai 29. marraskuuta 2012

26 sekunnin tullaus Venäjän hommissa

Voi Epilobium angustifolium elikkäs maitohorsma!
Mie ilmottausin yhel avoimen AMK:n verkkokurssille erääseen Kaakonkulman oppilaitokseen. Eräs on vihjaileva persoonapronomini, jonka käyttöä tulisi välttää, näin opetettiin koulussa. Saatte arvata mitä sillä tarkotan niin jää jotakii hupia teilkii.
Niihä siin sit kävi, et tehtävät tul ja mie oli iha reppanan, enkä kyenny tekemää niie ettee mittää. Paitsi sit viimesenä torstain, ku ne pyhän piti palauttaa kello 2355 direct.
Tul perjantai.
No mie siin aamupäiväst tusjaili heijä kans ja M pyys miut käpäsemmää häne työpaikal ja ol miulkii sinne vähä asjan tynkää. Myökö näät ollaaki saman puljan leivis. Paitsi M on töis, mie en. Ei huvita männä sinne omal paikal paikkoja hajottammaa. Sillee siin kuitenkii käis. No mie latailin miun hommelin M:n vähemmän secretil konneel ja tusjasin possakkaa etiäppäin. Niin män ku mummo kahen metrin kinokses. Ja sit ehittii miul semmossii töit jos konneet ja kalusteet eivät mänis pärreiks miu hermoin takii. Ei löytyn. Myö pois lähtemää kottii, ensi tallentammaa vöörtiä tikul. Ei tallentunt, mie arvatkaa mitä. Nyt en piä jännitykses. Mie repäsin pelhousut, jos ol miun kone ni lens sielt neljännest kerroksest polliisien seiniä päin. Hyö ressukat ku pittäät majjaa samas mökis. DIABOLUS. No siit kottii ja muista mittää mitä syötii.

Laupäivä män.

Pyhän ol sitte issäinpäivä ja miekii semmone.
Poromureketta syötiin. Herkkuva, joka tehhää sillee ku tavallinenkii mure mut ollaa varovaisii maustamise kans jot poron maku ei karkaja. Ja varsinkaa ei sit tehä sillee ku nykysi näyttäät kaik tekevä murreet kermaviilii ja sipulkeittoo. Ei näin. Mie selevitän jossai vaihees mite se tehhää.
Na killa killa, hommaa vain se Aslakki kaveriks, hää ruppee kyl kolome kossua ku juotat samal kertaa ja kaho, et ne o perekokoloit. Jos eppäilet jot ei ruppee ni sano jot lähetäänkö kävelijöiks. Tarkottaa jot puotettaa auto kyyvist Savukoske ja Pyssykylä puoles välis autost iliman kossua -25 asteessa. Uskoo Aslakki puhetta. Nii sit ku sait sen Aslakin turjakkeen kaverikseis ni sano hälle, et tarviisit nyt ens hättää 500 g jauhettua porua. Tää toimii niinku parempikkii pirikauppa.

Mie koko päivän ja illan rustasin niit tehtävii, jois kyseltii mite se venäjä tallous o kehittyn ja vastaa annetu materjaali pohjalta elä kirjota liikoja ja kirjota pitkästi. Kyl työ ymmärrätte, jokkaine ootte verkkokursseja käynt. Ettekö, en mie kyl suosittelekkaa sinne errääseen mänemää. Lähe Leevin mukkaa Pohjois-Karjalaan siellä ossaavat verkkarloita käyttee ja verkkokurssija järjestää tolokusti.
Siin pit välil se mure souvata ja syyvä ja levätä pakanalliset ruokalevot.
Sit pusaamaan, jot mite ve venäjä rautatiet nyt o kehittynt historiallisest, vai mite se nyt ol. Kirjota lyhyest ja kirjota pitkäst ja sillee taas. Siin se ilta vieräht ja M nukkumas jo pitkää. Kello tullee ykstoist ja mie viel ihmettelemäs niit kiskolevveyksii ja muit. Sillo miust tuntu jot kerkiinks mie tehä nää ollenkaa. Yritän ku se mummo siel hanges.
Etiäppäin pyör viisarit. Jo tikitti puolta ja anna olla kun kahoin ni kymment vail. No nyt viel ku mie tään yhe kiskoparin tähä lyhyest,pitkäst selitä ni hyäst männöö. 2353 tul kello, mie tunkemaan niitä sinne muutle-reikään ja helekkari eikö ruvent linjat vähä niinkö yskimää.

Muute kaik män hyvi mut viimese tehtävä kohala ko painoin tallenna nappii ni tää rietas sannoo jot 26 sekunttii myöhäs, tallennust ei suvvaita. DIABOLUS kehannu ruveta huutamaan ku A ja M nukku. Naapuri akast ja häne piskilöist nii välittänt.
Siit sit pikkunäppäräst loihtimmaan semmone sähköin kirje sille lehtoril joka täs maisterin hääräs. Hää se onkii joku isoherra siel erräässä. Ei kelvant, laitto semmosen samanlaatusen kirjeen takasti jot nou senjor, siul o olt aikaa kaks viikkoo tehä nää. Nii ol mut ku ei kyenny. Tehtävvii ei muka ennää pysty sinne muutlee tallentelemmaa, shit sano amerikkalain ja tarkotti sitä kans. Ylypee ja yle tärkijä, mie laitoi sil viesti jot piä hyvänäis se kurssiis. Maksoin viel sen kurssimaksunkii ku sapetti nii etten kehannu olla missää tekemisis sen errään kans.
Laittoit miul jonnii kurssikysely jostahii sen errää hommist. Kyl mie vastasi, kyl herra, kyl.
No en vastant.

Se ol sit männyt aikaa, nyt näyttäskii tulevan talavi tänne Siperian perukoil Gulagiin myös. Ainakii maa o valkosen sielt mist tuul ei oo puhaltant häntä pois. Ja kyl tuuleeki, illal ja nyt aamulkii tuntuu jot lasit tulo sissää. Ei tarvihtis tulla lunta tuville ku ikkunatki on semmoset, et välil sisäl lentelee kaikkia varpusta pienempii elukoit pelkist ikkuna rakosist. Hoidari maltilline siipi tehnt remonti.
Kahellaa huomisee ja essitää lyly ja kalhu essii.

2 kommenttia:

  1. No joha siut elämä ravistelee!
    Hyvin kirjoitettu blogi ja ajatukset, mutta jonkinsortin sanakirja olisi välillä poikaa :)
    t: konttorirotta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Va mie vasite laitoinkii tuon miu tietoihi jot sekaval kieliasul. Ottakee selevää tai kysykee jos joku o epäselevää. Tai elekää. Helepomp kaikil.

      Mie

      Poista