maanantai 28. lokakuuta 2013

3234, Wall Street

Teitä on otsikon verran lukijoin. Vaan entäs kommenttei, niit  o vaa 46 ja niistä osa o miu ommii vastauksii. Enkks mie ookkaa tarpeeks tunteit herättävä kirjailija ku työ että mittää sano, HÄH. Pittääks ruveta herjaamaa ja syyttelemmää toisii immeisii iha tosissaa. Kaike maalima Ollilat ja se saakuli kirjailija joka kirjotti kirja siit helekuti kekkuli Vaalruusi kommunistist. Hahaaa, joha tulkii teil kommentoitavoo ku Vaalroosia kommariks haukui, nyt suatte laittoo sinne witteriinnä sen hashistaki ja sen perrää tällee jot #se perkule haukkuu vaaleenpuna pikkeepaitaist lipilaaria. Mie en kyl taas tiiä mihi tää juttu liitty ja mite mut ei siit mittää. Ei täs maalimas köik muutkaa jutu nii lookisii oo. Niinku Martti M:n esmes kans.

Tännää possakoitii ukinmummon kans kirjahylly operaatioita. Hää osti kierrätyksest kiertolais hylly ja pisti osa vanhast mänemää sin ja osa jäi kottii ja osa män sit möksäl. Ja makkuukammari lipasto joka syöp paperit ja muut tarve-esineet taakse män myös kierrätyksee. Kaupahintaa kuulu kuletukset kierrätyksestä ja sinne. Hylly ol tuskase hintain 20 €. Onneks ei olt kalliimpi ku mie sen jouvuin maksamaa ku ukinmummol ei olt pientä rahhoo ja kierrätykse miehil ei olt antoo tuhatlappusest takasi. Ovelii nää mummot, pittäät käsväskyissää nii issoi rahoi, et kellää oo nykysi antoo takasi. Ja rosmo jos yrittää nykästä kassin mummolta ni hää hujauttaa sil kaalii ni sattuu pahempooki John Tillinkerivä hatualuksee. Tai jos sattuu käsvartee ni se o poikki. On mummolla nimittäin pelimerkkivä elikkäs euron kolikoit sevverra kassi pohjal. Pittäähä se Risma konneet piästä tyhjentämmää tai sielt ykskätisesthä hyö vissii ova tulleettii.

No nyt tää homma vähä niinku keskeyty ku kot olosuhteist soiteltii ja rakastanrakastan puheluu käytii paitsi yhtää kertoo ei tullu sanottuu sitä. No miepä poika oonkii nii rohkia jot mie sano tai kirjota oikeestaa täs jot kyl mie sinnuu nii rakasta M. Kahotaa nyt saanko mie yhtää kommenttii aikaseks, tullooko hashistaki #rakastaarakastaa. Jep, ei siin kummempii ku keskusteltii herneroka keittelyst ja sen syöttämisest naapuripojal sekä sääilimiöist. Eiks meil oo M:n kans henkevät aiheet, varsinaista modernismia ja erotiikan minimalisointia. No miust o ainakii hyvä puhelimes haastella jonnin joutavist jutuist, kyl ne tärkeemmät asjat kannattaa jättee sit iha en face à face hommaks.

Ukinmummon kans käytii ukkii kahtomas, hää ollii jo paljo virkummas kunnos, jonnii matkoo jo rollaattorilla ja ukinmummon tuel liikku etteenpäin elikkäs vessaa. Ruokaki ol jollai tappaa puonnu vaik vissii vähä vähempii määrii. Eihä se ain maita terveelkää suati sit sairaal.
Lasareetist tulles kipastii Äsämarketis paitsi mie meinasi vängäl männä viärää kauppaa elikkäs Koohon. Tiälä on rakenneltu oikei parraala mahollisella apsurtilla taiteella nämä liikennejärjestelyt. Ei mittää tolokkua, iha vängälä meinoo viiä sinne Kooho ja vanhale amiksele joka o nykysi tietysti joku hiie oppilaitos. Miul ei oo täs paperii ei kynnää mil mie teil selevittäsi minkämoine se risteys o mut uskokee minnuu rakkaat lukijat, et olokee varovaisii ku ootta Nätkile tulos. Siin o matkal kaappar risteys joka vie akateemikonki amikselle.
Toine vaarapaikka o Kyrösalame silla kaupungipiä ku tullaa Miekkoniemelt päi. Siin helepost käypi nii, et ku ajat kaikes rauhas autoo iha oikeet kaistoo joka piättyy vast ympyrä jäläkee ni suat ukinmummo käist ohtaa ja kuulohalavaukse. Sillee meinas nimittäi käyvä ku oltii lasareettii ensmäistä kertoo mänös, vissii luul etten mie nähny tai havvainnu olleskansa mite siinä voip männä ja mite ei. Ei sitä lapsii luoteta vaik hyö olisittii jo reippait viiskymppisii. Mut sekkii ympyrä on kyl iha ku jonnii lyserkiinii nauttinee pykmeistari käsist lähten.
Tämä Nysloti kaupunki liikennetouhuis ei kyl tämmöse tavallise urpo mielest oo mittää tolokkuu. Vaa oha siin semmoin onni jot mie asunkii siel pirusaarel eli Kulakis.

Huh helekkari ku meinas tää teksti hävitä johonnii pittitaivaasee. Mie aljoin räpleemää tään ukinmummon romikirjan liuvuttelulevylä ja kahos perskuletta nää välilehet täs sellaimes rupes vaihtamaa paikkojaa. Hassu homma, niitähä pit sitte enemmäi luistatella ja sit kons rupesi ehtimää tätä ni löytyntkää. Löyty vaa se plokkeri sivu mist näkkyy tilastot summuut. Onneks Kuukle o nii viisas jot hää tallentelloo usseesti tämmöste tampioije varalt näit tekstilöi. Vai oisko nuo ketaleet semmossii jot hyö tallentaat yhe vaihee Ameriikkaa, yhe vaihee sinne Haminaa ja viel yhe jonnei muual. Sit onkii hyvä vakkoil ja ehtii merkityksii niinku Herkko.


Herkon ja NSA:n merkitykset

Ei pitäs tietyst nauroo kippeele immeisele mut ku kerra oon ihekkii kippii samast kohtoo vaa vähä erilviisii ja pilikka o kohistettu niihi Ameriikkalaisii ni mie annan männä.
Pittäiskö tähä laittoo jottai niil kelevollist ainest. Kyl on pakko تافه له هو ناد الاعتدال 
Tiiä oikei tarkast mitä hää tarkottannee mut siinähä sitä o muillai selevittelemist.

Nyt loppu kaikkii kiusoomine ja elokuvakahtomine alako.
Wall Street.

2 kommenttia:

  1. Lyhenevät sitten sensuurin jälkeen entisestään puhelut. Sehän lienee savolaisten oiva ajatus, kun meni julkistamaan ne.
    Henkevää mPa keskustelua muistellen;
    -M

    VastaaPoista
  2. Huh, sitä saa mitä tilaa. Ei pitäis mennä kommentteja pyytelemään ja rakkauttaan tunnustamaan.

    VastaaPoista