perjantai 4. lokakuuta 2013

Ai jai, eläinten välisiin suhteisiin sekaantumista ja ei tiijä taas ruuasta

Taas on valituksen aihetta. Ja taas päässä, tällä kertaa hammaskalusto tuntuu kipeeltä. Ei kuiteskaa taida olla ite hammas, nii mie oon tohtoroinu asjaa. Mie vissii kerroinkii mite mie viikol käin palikkalekuril ja hää ei suostunt ees vilikassemmaa tätä puolta mikä nyt o kippii. Tuntuupi silt jot vois olla vaik leukaluis se kipu ku tuntuu ylhääl ja alhaal yhtaikaa. Omituist, sattu vaa tulemaa kippeeks sen Vallika reisu jäläkee mihi tietenkää ei tullu otettuu pipoo ja hanskoi. Ei tietenkää, vaik heit siin hyllyl kahteli. Eihä aikuin mies viel tähä vuue aikaa semmossii. Ja just ku aikuise pitäs ymmärtee semmoset ketineet pukkee. Hölömöstä piästä kärsii nyt hölömö piä. Onneks o panacottii jos hää vaik auttas.

A pittää viiä uuestaa lekuril varpaa takkii, ei parantunt yhel kertoo. Poikatohtor ei uskaltanu tehä tarpeeks ratikaalia toimenpiettä ku niit kuulema tehhää vanhuksil. Mie jo sillo kahoi sit touhuu vähä viistoo mut en kehant sannoo ku hää siin hääräs innossaa. Saisvattii tehä tään sillee takkuutyön. Pittäähä se poja koip suaha kuntoo. Reenikaus ja vepari kisattii tulos. Onneks reeneis ei tarvii ainakaa viel juosta hirveest.

Eile meil ol semmoin yhteiskeitto illalline, M ol laittanu sopan tulil ja mie jatkoin. Porkkanasosesoppaa tehtii. Mie pikkase kahteli sitä ku ne porkkanakappaleet ol aika hyväkokkoissii ja sipulitkii kans. Hyvihä tuo sit kuitessii taipu sosseeks. Mie laitannii pitkäs aikaa jonniinnäköst ohjet tähä. Mittoi o turha antaa ne voit soveltoo iha ihe.

Porkkanoi
Sipulii
Kasvislientä
Yrttei (timjami, RAKUUNA, laakerileht)
Pippurei
Suolaa
Sulatejuustoo tms. (oikei hätätilas kermaki käy)
Siskonmakkaroi
Sitruuna.

Putsaile porkkanat ja sipul. Raasta tai pilko pieneks, laita kiehummaa mietoon kasvisliemeen. Elä laita täs vaihees liikoo lient. Maustaakki voit alustavast. Yrttilöi o kyl turha ylleesä liikoja keitel. Anna hei kiehuu kypsäks. Porraa sauvasekottimel tai ylleiskonneel tasaseks velliks (laakerileht vex). Nyt lissää lientä eli käytä kiehuvaa vettä ohentamiseen maun mukaiseks. Piliko juusto joukkoon ja kattele, et se sullaa sinne. Puristele siskot joukkoo ja anna hei kypsyy, pullahtaat kypsän pintaa, varmista kuitessii, et ovat kypsii. Ja sit salain aine, purista sitruunoo maun mukkaa joukkoo.
Maistellaha sitä kannattaa ain sillo tällö.
Tän voip tehä nakistakkii tai sit iha ilimankii tietyst. Semmoin hankaluus täs sopas o jot sitä tahtoo tulla nii paljo jot hää ei sit meinoo mahtuu kattilaa. Mieti ees vähä mite laitat aineksii.

Eelline resetti o jostai tempastu jo enne intterneettiä elikkäs mie en kyl ossaa sannoo kuka hänet o keksassu. Ihe en oo keksiny näi nerokast soppaa, sitruuna tökkäsemise kyl. Sitruuna soppii tähä ku nenä piähä, pienessä määrin. Eli jonnii näköse virittäjä asema mie kyl ota. Miul on muuteskii tapan vähä tuunail näit ohjeit. Joskus tullee hyä joskus ei.
Jos viel tähä kappaleesee jatketaa jottai ruoka-aiheist juttuu enneko mään lounaal sit soppoo syömää. Tukkimiehe hullut päivät tulloo iha kohtsillää, mie meinoo ol nii nerokas jot mie ostankii sielt hepoise vilettä. 19,90 ekee sisusvile, voi kiesus lehmä tai muu mullikka maksaa ainakii neljäkymppii. On muutes heppa viel aika etevämmä makust ja terveellisempätäki. Kahoppas tästä mitä hää oikee o, er lihhain ravintoarvot, onkii aika jytkälettä kaikemaalima possuihi ja mullikoihi verrattun. Poro taitaa heitellä paremmax, vaa kellä helekkarilla semmost o tiälä immeiste ilimoila mätkyttee.


The Poguesin Bottle of Smoke

Niiii-i kyl tää viiteo liittyy tähä mut vaatii kyl hiema miettimist, ainakii miun pit miettii.
Täs heppalihas o se huonopuol jot se o laahattu tänne Mexicost ast. Se o kyl vähä joutavvoo puuhoo ku tiälkii kuulemma ois hepoisii mut heit ei oikee suostuta teurastammaa. 
O se sit kummallist, et elukoi kasvatettaa ja syötettää, suurinta ossoo käytettää iha leikkikalluin ja sit ne tapetaa ja poltetaa tahi hauvataa. Ei elukoita sillee saa kohella, ei alakuunkaa. Täs kohtoo mie sano eluka teurastamist tappamiseks ku se o usseemmast semmost luonno häpäsemist. Sitä ku tarkemmi aattellee ni voipi verrata sue ampummissee. 
Ei se hukka kyl oo näil näppäimil kellee mittää tehnt. Jos syöpi näläkääsä jonnii lampaan tahi poron ni valtio varoist voijaa iha hyvi korvata ne kasvattajil. Sit jos hää syöp mehtä elläimii ni siihehä hänel onkii täys oikeus, ei ne oikeestaa oo nykysi immeise etusijaseks ruuaks tarkotettuja. Mehästäjät uliseet kovemmi ku sus, et hei valakohäntäpeurat syyää. Siit vaa, eivät kuulu tänne ollenkaa. Kolomenkymmentäluvula Amerikasta raahattu elläin. Venäläiset ja Ruohtallaiset ruppeevat syyttelemmää vieraslaji levittelemisestä.
Eelliste sijjaa petroo elikkäs mehtäpeuroo vois vähäseltää varjella sillee, et jätettäs mehtästämättä vaikka nyt alakuu kokonaa. Nii, ampukoot mehtäkauriita, sitä peuroo ja hirviä vähäseltää. Villisikoja soppii kajautel kans, ei nekkää tän kuulu. Ei niit vieraitakkaa nyt yhettömmii pie mehästee. Jättää ain seuraaval vuuel ja suel kans. Piste.
Mitehä tuo lähti vähä lapasest tämä messuamine. Voip olla sitä ku tiäl turvallises eteläs ja viel saares o nii heleppo assuu. Ei tarvii pelätä laste turvallisuue puelest ollenkaa. Ku ei oo sussii. 
Ei mut saakel, mie oon kirjottanu täst ennenkii, nyt tul mielee. Taija jättee sixee. Kyl työ tiijätte onx tiäl nii mahottoma turvallist lapsose liikkuu.

Nyt välipalal mut mie jatka kyl viel. Jaa mut mei työmieskii tul taksvärkist syömää. Pittää vissii hälle kahella ensiks ruokoo. 
Hyvä juttu soppa kelepas hälle niinku miulkii. Mie taija ottoo iha uue aihee tähä plokkii. Sitä mie en viel jaksa polokasta essii ku maha o täys ja pittää viel lähtee yhe hyväkkää vennee mastoo kaatammaa. Sälli soittaa joka ikine kevät ja syksy viittä minnuuttii aikasemmi jot oot sie saares ja tuut sie auttammaa. Mie ain huvitukseksein oon mänt. Hupasaa puhaa. Eipähä täs nyt just muutakaa oo. Pirruuttani taija tarjota viel sikkaari, niit pienempii.
Ei tiijä taas ruuasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti