tiistai 15. lokakuuta 2013

Näytettiin koipea, sen jäläkee käytetää myrkkyy

Saatiinkii ihme ja kumma äkkiaika Viiskulman parantolaan A:n koiven takkii. Sehä onkii sit ollu varsinaine pitämys ku monel tohtoril ja hoiol ollaa käyty. Niihä se nyttenkii käi jot vastuu siirty kuulijal. En mie oikee tätä ruppeis tekemää mut jos mänisitte yksityisel ja kysysitte josko tekkeet takkuutyönä. Eli sillee, et jos hoito ei onnaa ni korjoovat jäläkesä. Joha ne varmasti tekkeetkii nii, eppäillä soppii. Vaa kirjotti lähetepyynnö oikeesee sairaalaa josko hyö nikrisivät. Jos ei, ni sit mie voi sillee vähäse yrittee. Ihme poppamiehii ku eivät uskalla puukkoo tarttuu. Vai onks tässäkii nii jot "joka puukkoo tarttuu ni se puukkoo hukkuu". Ei pitäs olla, hyvä ja etenki kallis koulutus suomalaisel lääkäril o.

Kottiin tulin mahoton näläkä mahassain ja eiku M:n soppakattila ääree. Aimo lautase hutasinkii ja sit laitoi hälle kaunii viesti jot soppoo o nyt syöty ja piirakkata jäläkiruuaks. Kuittas jottei aio sopast puhhuu ikinä mittää. Outoo.

Herkus o muikut tarjoukses, mie aattelin paistella niit mut hellyin sit M:n pyyntöön ja taijan savustoo. Suapipahan nuapurin huuhkain ysköstelyn aiheita. Onkii tuas piskit räkyttäny siihen malliin yötä päivää, et oikee vihaks pistää. Yks peijooni vinkuu iha koko aja vvvvvviiiiiiuuuuuuhviiiiiiiiiiiuuuh viiiiiiiiiuuuuuuhviiiiiiiiiiuuuuuu ja nii eespäin. Hel****tillistä kuunneltavvoo. Sit vällii tulloo joku rähäkkä usseemma piskin kans ku vissii joku ihmise puolikas mänö sammaa kammarii. Saasta mitä porukkoo ja piskejä. Oisvat ees koiran näkösii mut ku ovat semmossii pieniä vätökkäit joilt karvat o leikelty mite sattuu puuteli mallii. Niithä ne onkii.
Jos vielä tähä pittää jottai pahhaa puhhuu immeisist ni kyl sanon jottei se akanhuuhkain sano päivää ja kännykkä sil o korval iha koko aja, siis iha koko aja. Nuoremp tytär o semmone haamu, ei sano päivää sekkää. Kaks vanhempoo tytärtä sentää päivää sannoot mikä miul kyl riittää keskusteluks nuapurin kans iha mainiost mut se o kyl semmoin hyvä tapa. Isäntä riepu kantaa ain kolomee neljee kauppakassii ja puhisoo. Sannoo päivää ja joskus jonnii muunki sanan eli on sillee iha tolokku. Nää kaks naisihmistä ei kyl miust käy iha täysil. Nonnii nyt o nuapurit haukuttu.

Muikkui kans mie teen pottumuusia rosamundist ku niist tullee oikei hyvvää. Puikulastkii tulo hyvä mut ne o euro kalliimpii, ei ne nii pal parampii oo.
Muikkui savustamise teen pallorillillä ja savulootalla. Kovat hiillokset alle ja sit ku savu nousee ku Vatikaanist ni nostetaa lootaa vähä ylöspäi tiilii tai jonnii muu laittee avul. Muute muikut pallaat. Seihtemä kaheksa minnuuttii o hyvä aika. Mujjeet pois pöntöst johonkii taltrikil tai semmosel ja karkeit mersuoloja vällii. Volio piäl vähäks aikoo n. kymmene minsoo sen jäläkee pois silt taltrikilt toisel ja vähä ravistellaa ylmiäräsii suoloi veks. Hyvät tulo, elä yritä suolata etukättee se o huono konsti. Elikkä kysseessä o kuivasuolaus jäläkikättee. Sillee ne ammattimiehettii tekö, suat olla iha ku pro.

Ja öile oltii salil ja tänäänkii männää. Ja kohta männäänkii ku kerra herra tul jo kottii.
Sen jäläkee käytetää myrkkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti