perjantai 25. lokakuuta 2013

Siit on aikaa, mummo paisto paistin

Kun viimeks piäsin kiruttelemmaa, va ei tuo haitanne. Täs o olt nii monennäköst romakkoo tehtävän jot oon monet jättän toisil. Renkaa vaihonkii jätin vaik aattelin se iha ihe tehä vaa mite oisi tehny ku ei olt niit renkait. Talavirenkaat olin jättän sinne Automuaha sillo kevvääl ku tinkasi säilytykse kenkkikauppana. Se olkii koko puttiikki myöty Laakkosele ja renkaat kyörätty mihi lie helekkari tuuttii. Ensi män tunti ku sain oikee kaupa ja oikee immeise kii ja sit tää lehmämäiselä iänelä tokas jot tuu hakemaa ne torstain mut elä het uamusta, ettei oo mahotont jonnoo. Ja sillo ku soiti ol tiistaki. Torstain pit lähtee tän maile, eikä oikei huvittan kesägummeil yrittee. Vaik nyt sitä lämpöö näyttää olovan vielä 4,6 tikarii. Ja vasite jos kesävehkeil ois lähten ni pakkast ois ollu.
Onneks yks työkaver (vissii entine, huu nous) sano jot Itäväylä Teppoilila vaihtaat renkaat lennost sopusaa hintaa. Mie sinne kuorma kaa ja nii ol. Jos ois olt peltvanteet ni 19 e mut ku ol kepposet ni 30 ekkee. En kyl siihe hintaa ois kehant tunkkii kaivella, enkä kaivellukkaa. Homma kest 20 minnuuttii ja hyä tul, pojat sannoit jot satase jäläkee tiukkoo musut uusiks. Näi tein ja lukkopultitha olliittii vähä löysemmäs. Ois pyörä pysynt mut mie jykevillä käsilläin sain vähä kirrattuu.
Ei muutasku renkaat viemää saaree, lauttaa ei mahtunt tietystkää ja tietystki se makso 35 €. On se sitte kumma, et kaike maalima muile saarilaisile kustannettaa oikei tolokku kalliit yhteyvvet saaris mut ei Helsinkis. Ei ees yhtä tai kahta tavarankuletusmatkoo sua ilimasiks. Eihä sitä joka päivä tarviis rumpata autoi kans mut ees kaks kertoo vuotee mut ku ei ni ei. On se sit just sitä ihtiää.
Ol raha, onneks ol kuukauslippu, nääs ku autolippuu ei sisälly ees kuskia. Oh vuk vuk vuk.
Sit vain renkulit bäkkikselle, ollii par kertoo nii painavat ku Kaakattime.

Tavarat takaosastoo ja Pasillaa hakemaa M:ää jonka kans A:n koulul tietyst hänt hakemaa ynnä kiiruust koht Itä-Suomee. Apsilla käytii tankil ja ne musut kiristämäs. Seuraava pysäkki ollii Pauksu jos ol pakko juua kahvit ja syyä suolaset. Eipä silti kylhä nuo jo maistuitkii. Iha hyäst.
Sielt jatkettii Nyslottii ukinmummolle vaa yhel täpäräl ohituksel. M ol vähä hermoissaa ku mie latasi vähä lujempoo semmosee rakosee, tilloo ol hyäst (kaks autonmittoo) ja autos pitävät hiastimet. Hyvi män.
Sit ollii telekänpönttötiet, et hiljoo nyhvättii.
Piästii elävin peril. Ja oltii mualauskuntossii ku kerra olokkarikatto o mualattu.
Ukkii kerettii käyä kahtomas, hää o joutun sairaalaa ku pumppu tekköö tennää ja aiheuttaa muitai vaivoja. Männää viel huomennai ja pyhänäkkii.

Vähä tulo kiire loppu, minnuu hoputettaa saunaa lähtemää.

Myö vietii lihat.
Mummo paisto paistin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti