torstai 17. lokakuuta 2013

Padise möisas, iltasikkaar taitaa jiähä

Joo tääl ollaan. Erinäisten pienten mutkien jälkeen. Kompastuksin ol löytee se pirssi mil tänne pit hurrauttoo. Margus ol ajant hänet tärminaali nurka taa ja ees ol just samanmoine Touareki. Siin pikkuse aikoo pyörittii kansa-auto ympäril jot mites myö tuo tuost liikkeele suahaa. Sitte älyttii männä sinne nurka taa. Pikkuse aikoo siin papruloi seleviteltii ja visakorttii höyläiltii ni vot, auto ol mein. Vaa mite se siit liikkeele mahtimaastur automaattilootala. Vähä aikoo pit hunttailla, et mite se vaihe napsahtaa silimillee mut hokasiha mie jot jarru pohjaa ja temmi Deehe ni sit lähtöö. Ja läht koht Viru hotelli parklaa niinku tääl sannoot. Ol joteskii ahtaa olost parklata ku o tottunt kaakattimmee ja pössöö. O se murikka. Suatii parkkii.

Sit syömää, matkal jo piätettii (tai mie piätin) jot männää Sinilinduu (-ii vai mite). M:ltä kysyi jot mitä Moonis o ni ekaks sano jot rokanohvii mut het perrää korjas lasakneks. Ei käynt miul. Mie halusin körvitsarisottoo ankanfileel. Köikha myö tiietää, et körvitsa o kurpitsa eikä kanttarelli niinku jotku pöljät arveleet. Mitä lie toistaitosii. hahhahhahhahhaaaa, se olin mie. Pöljä. Mut ruoka ol silti iha älyttömä hyvä, risotto ol just semmoist valuvaa ku kuuluukii, oikei hyä.


Nätti risotto

Ruua pääl asteltii Raathuonee toril sikarloit ostelemmaa ja, ai, ai, ai, siel ol se mukava tumma tyttö töis joka nii hyäst esittellee sikarloit. Sielt irtos muutama tumma ja vaalee Cuesta-Rey Robusto n:o 7 matkaa. Harmi ku siel ei sua ottoo kuvvii mie nii mieluust oisi siit tummast ottan teil kuva. Että käsitä mite nätti voip olla sikkaari(kaupan myyjä). oho. No on se sikkaarikkii.

Eespäin tiellä taistojen ehtimään tulipalomuseoo joka ol häipyny siit mis se ennesaikaa ol. Jossai Raua kavul mitä täl kertoo ei jiäty ehtimää, kerkee tuon. Jos o pasaalusta keli eikä piästä ulukoilemmaa ni pannaa kansa-autoo naftaa pörisemmää ja hujjautettaa Tallinnasee kahtomaa muuseoo. Osataanki vissii, paremmi ku tän jonne tultii pari ylmiäräse kiännökse kaut.
Sit jäläkiruoka jäi syömätä, mihis sitä. Männääkii oikei kunno venäläisee kofeen siihe venäläisetetteri  nurkkaa Cafe Pushkinii. Ja on venäläistyyline hieno ja vanha-aikane. Suklaatortut, kahvi ja saikka.


Torta på torta

Sit käytii Virukeskukse Rahvaraamatus, A halus kouluvehkei (?) ja piirrustusväline ja lehe. Mie osti lehtii kans. Iha siivoi kotlehtii, sitä Cigar Aficionadoo ei olt ja piru en muistant Sigarimaja nätiltkää kyssyy. Pyhän kysyn. Viimestää...

Matkaan lähe vel hoppee, siin oo kummallista ku ajjaa kaks kertaa harhaa ni kyl näi pienes maas peril löytää ja löyettii. Huluppea kesämökki jollai olt linnaruinioi vieres. Tyttö yritti meil kahta kahehenge huonet tarjota ku luul jot meit tullee neljä. Ei myö otettu vaik viel uuestaa kysy. Ei myö uskallettu on nimittäi semmoin haamulinna naapuris, et voi että. 1200-luvult vissii peräsi, sakemannit tietyst olleet sitä pykaamas. Vieres semmone hukkulampi joho iha varmast joku piätön majur hukkunu. Ei niit kyl piällä varustettui ookkaa, ainakaa järelliselä. Et semmoset nuapurit. Onneks mie siel Kalmistontiel lapsuutein ruumishuonee vieres asun ni ei iha mahottomast kuiteskaa pelota.

Tääl annettii ruuaks mustajuurkeittoo, mietoo ku kuuluuki olla. A:lle lampaa vilet, ei oikei tykänt joteskii ouo makust. Voip olla ku poikaressul o kurkku iha tolokuttomaise kippii. Harmi ku just pit loma-aikaa tul. Mie söi kanijalakaa jonku muusi kans. Aika mietoo ol, ois saant olla mausteit tai sit sitä hyytellöö mitä siin ol ni vähä enämpi. Jos ei sit olt myyräkoipee ku täs o mahottomast hei kolloi, käyttäneet asiakkaa eineeks. Lokiikkaa ja ekolokiaa. Söi tuon. Ei olt semmone raikas ku Tallina kohvikkie sapuskat. Mut se miu jäläkiruoka, se se ol, piene pien mustaviinmarja torttune jonka piäle ol kasattu kaks tessii kermavuahtoo, ohes par jiätelöpalloo ja jottai soosseja. Oi armo, ei nii paljo kyl kellee kermavahua sua laittoo. Kahtokee nyt.

Valokuva
Huhuu piirakka

Ei näy piirasta, ei. Siin se pitäs keskel olla.

Saunoo ei kehata lämmittee ku A o kippii. Huomen sit, kerkii näit vekottimmii kokkeilemmaa.
Iltasikkaar taitaa jiähä.

3 kommenttia:

  1. Kaksi ensimmäistä kuvaa ei näy - ainakaan tällä koneella.

    -M

    VastaaPoista
  2. Kuvat korjaillaa ku keretää, täs muutakii herroil tekemist. Pittää lähtee liänityksii kahtomaa.

    VastaaPoista
  3. Kassokee, kuvat näkkyy. Ainakii miu Tapila. Oli hölömöyksissäin kopioint ne suoraa iiimailist eikä se tietystkää pelitä.

    VastaaPoista