perjantai 11. lokakuuta 2013

Sys paid a visit, runokin tuli

Paremmi sanottuna sisko ja sen mies käit kyläs. Hyö tulliit niit keokätshejää ehtimää tänne. Mie luuli ja käsiti siis viäri jot hyö tulloot jossai neljä mais meil ja ajotteli ruokoo siiheks. Niihä se sisko hötäle sit soittikkii jot tiäl myö ollaa tullaa iha just sillää kahotaa vaa par kätshii viel. Miul kärty ol jo paas mut hää se joutaa olla niinku paistikkii iha melekei vaik kui pitkää. Täs puhutaa siis porokärtystä ja evakkoväi paistist. No ohheisruuaks eli side dishiks mie sitä kompottii tekemään. Ei helekkar heit kuulu viel viijeltäkkää ja miul puikulapottui kattilas. Eiku tulet alta ja silti hyö olliit iha muusin. Täs ku o tarkotus jot semmoin tuntuma pyssyy potussai. Ne harashoo sanos venakko. Semmoseks muusiksha se män. Syötyy tul. Hyväl halul.
---------

Eellinen viivotus tarkotti sitä jot teksti o kirjotettu torstakina mutta kun en sit enää jaksanu kirjottaa ni lopetin. Se on logiikka sanos Martti M.
Jälkkäriks syötii ylläri ylläri fondantteja, täl kertaa niist tul semmosii oikeenlaisii lötköjä. Oheen pusasin maidottoman mansikkasorbetin ja jostain kaurahommelista semmosen vaahdon. Edelliset ei kyl oikein maistuneet sit miltää, ois vaatineet virittelyy. Sorbettii viritänkii sillee jot laita siihe enempi manssei enkä yritäkkään veivata koneella, siit ei tuu lasta ei paskua.
Vieraat viihtyitkii varsi hyvi ja lähtiit vast kympi lautal majapaikkaasa. Siinä se ilta ja mahti tiski.

Tännää sit kyllästyi lopult tähä pää jomotuksee ja soiti hammashoitolaa ja varasi aja pikahoitoo joka tulkii tos pikasest hyä jot housut kerkesi laittaa ku pit jo lauttaa hypätä. Aika ol Munkassa terveyskeskuksella ja iha ajallaa. Oikee pätevä olone kaveri tutkail jos jollai vempeleel palikoi, anto vähä sähköö ja röntkeniikii. Vaa ei oikei mittää löytynt, yks hammas ol juureltaa jotenkii outo mut se ei kuulema voi olla syy. Kolomoishermoo hääkii vähäseltää eppäil. Komens isompii kuvvauksii ja uuel liäkäril, heil ku ei semmost aparaattii olt. Sinnekki aika järjesty hyäst jo ens viikoks. Senhä nyt kestää mies ku mies panakootia pureskellee.

Hulluil päivil tul käytyy tuassiisa ku siel ol ne anka rinnukset tarjoukses niinku parsakii. Heit syyää pyhän. Tännää mätetää mexico lättysii oikee mexico lihast. Otin nimittäi hevose paistii höit varte ja sehä o sielt eellä mainitust muast. Ohjeet o normit vihannekset ja lihat paistettaa ohhee pukataa ite tehty kuakkamoole kuvatus ja tomaatist semmoin salsa vai mikä tango hää lienee. Sit lättyy metanaa ja höit ja ruvetaa pureksimmaa ja roiskutettaa rinnuksil. En mie mut ne muut.

Pittää tähä jottai muutakii hulluu keksii tai eihä miu tarvii keksii ku iha se totta on. Sieltä # paikast tul nyt se kirje mis pit arvioija miu seleviytymist työs. Siin ei puhuttu siit sanallakkaa vaa kehuttii mite ol niit palaverei pietty. Loppukanneetiks tää majuri röpi ol kirjottant jot mie oli reakoinu voimakkaast ku minnuu irtisanottii ja ku miu palakkoja ei maksettu asjallisesti. Hahahhhhaaahhh. Voi ihmeen persien sutikka. Immeinen ei sitte voi sitte reakoija mitenkää ku palaka maksu ruppee kestämää neljäsosa vuotta tahi sit sanotaa paperil oikei jot sie suatat suaha kenkuliini kuva perseeseen. Ja sit kuiskataa, ei sentää mää öhlämäbadii ja seuraavaks hommataa poppamiehel joka sannoo jot sie et näit hommii muute ennää tie. Hhaaahhhhaaaaa edelleen, paska mikä paska. Onneks miu mielerauha ei tuommosista järky.

Ei totta ihmettä viimeseks kappaleeks pittää keksii jottai vähä viisaampoo ja nätimpöö ku nuo ainaset naureskelu aiheet. Mikähä suattas olla, hhhmmmmmh? Oho M o tiskant nyt noppeesti.

Minä rakastan sinua
niinkuin vierasta maata
kalliota ja siltaa
niinkuin yksinäistä iltaa, joka tuoksuu kirjoilta
minä kävelen sinua kohti maailmassa
ilmakehien alla
kahden valon välistä
minun ajatukseni, joka on veistetty ja sinua

Pentti Saarikoski: Mitä tapahtuu todella?

Edellinen lainaus on tietysti jollain tapaa luvaton mutta tuskimpa runoilija olisi siitä pahaa tykännyt, että teksti leviää?
Runokin tuli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti