tiistai 15. lokakuuta 2013

Virtaa kintaissa, karsinokeeneja

No nythä pukkaa. Miul onkii virtoo nii kintais, et taitaa tulla toine ploki täl päivee. Sitä se puntil heilumine tiettää. Kokonaa mie en tätä kirjottele nyt het. Mie siästä osa ruua pääl jot mie pääse lesoilemaa teil niil miu muikuil mitkä ite asias pittääkii käyvä justiisa tempomassa kylymäkuapista pois.Nonnii, kannata iha jäisii kalloi lootaa tunkii. Ja pese mie niitä en sitte varmasti, kuivata soppii. Ne o perattu kummiskii semmoses pilippomiskonnees jossa ves ne huuhteloo. Eikä sielä muiku mahas muutenkaa mittä kummassii miähniä oo, oiskii, sais leivä piäl hyyee. A tul himmaa, mie valjasta sen miu apuoperaattoriks savuhommii. Ensteks kyl kuori potut muusia varte. Menettelytapan tullee olemaa:
1. rilli tulil, pöntö lattaus,
2. potut kiehumaa sit ku savustus alakaa, jos M suostuu kiäntämää nappuloo,
3. kalat pöntöst suolaumaa ja tuvil,
4. Liiat suolat veks ja sit onkii kiire tehä huttuva,
5. Mujjeet valamiit, huttu valamis SYÖMÄÄN, jos joku on kehannu laittoo astiat pöytää.
Niinku ohjelmast näkkyy piäkokki ei kyl lautassii kerkii asettelemmaa, sen tauttaha ne onkii kyypit olemas.
Passooha nähä onnistuuko tuo.

Kahtokeepas nyt parin tunnin kuluttuu mitä o tapahtunu:


Savumuikkuloi

Jatkan viel jot epäselevissä olsuhteissa ku kalat o iha vinksallaa ja kuva epätarkka. Semmossii ne miu kuvat ain o. M o se mei piäkuvvaaja, kuha muistaa sen kamera asenno. Mie en näis ruokakuvis käytä kaikemaalima hienousasettelui, aatelkaa on niitäi jotka laittellee semmosta sumutetta ruua pääl jot se näyttää höyryyvält ja kiillettä jot o himottavampoo. O kaikelaissii epelei. Oha se pien kiilto tietyst vähä semmost, joo kivvoo.
Muusistai tul iha makusta.

Savupöntöist tulloo täst erluku kokonasa. Voi taivaha peltisepät ku eivät ossoo tehä savulootoo. Rosterpellist teeskentelleet ja sehä sit vetelöö ku vähä lämmittää. Elikkäs pönttö o kieros ku hu**ran sukka ku vähä lämpiää. Kans poksahtaa paikaltaa ja sitä pittää sit käsinee piellä. Ei oo vaikeeta tehä puine kans jos ois sitte rautaset listat mil se pyssyy paikallaa. Ei se puu niis lämmöis pala mitä kala savustukses tarvitaa. Tai jos tarvitaa ni sit ei tarvii syyä niit kaloi, ne o hiiltä. Siis pönttö rosterista niinku nytkii ja kans puusta peltilista reunoil. Ei vetele ja vonkuile. Toine vaihtoehto onkii tehä se pönttö kymppimillisestä pellistä mut siinä mittää järkee oo. Tietyst mustast rauast suap kans vetelemättömä mut ku se tuppoo sit olemaa yhe kesä loota. Mätänöö, ne o kovvii kuasuja mitä siel pöntös syntyy.
Karsinokeeneja.

Ps.

Käi tapaturma rukkase kaa. Laitoi pöntö alukseks jottei pöytä pala ku ei olt muuta alustoo. Rukkane palo tai kutistu. Ol iha sen malline ku errään virkamieskunnan evustajille käy. Eli muoto on jot tavalline ihmine ei pysty se käis tekemää mittää. Näil yksil pyssyy näpit hyväst siin luonnikkaas asennos, ettei piäse vaa vahinkoi syntymää jos töitä yrittää tehä mut eihä ne yritä. Ajatukse Tonavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti