maanantai 14. lokakuuta 2013

Salil käytii ja sinne männää ja M keittää sopan

Öile käytii salil ja oltii kumpainenkii vähä tunkkase olosii. A ol väsyny ku koko viikoloppu ol kaikelaist häsläämist, laupäivän koulu popuppii ja suntain kisat. Kumpiinki herätys sianpi**remällä. Väsyttäähä se. Miul taas tul piäsärkyy ja vit***sta. Uamupäivä män iha lötköilles hyvä ettei mänt tarvittavil. Nii, et salil ei olt kovi reipast porukkoo. A yritti suhailla omiaa mut kyl token ku vähä komentelin, haupperi hommis otti liia isot puntit ja meinas usko loppuu mut kyl se sit män ku mie vähä jeleppasi. Homma ol vaa usko puutet, rauta nous iha ilima appuukii, yhtää en työntänt. Miu pit riuhtoo vähä ylmiärästäkkii siihe v hommaa. Rauva viäntö auttaa kummast etenki ku kuvittellee, et samalviisii viäntelis erräije piätä sinne sun tänne.

Sali jäläkee olkii jo iha er olo, ol vissii ne entorffiinit pukannu pintaa. Vaa ne on kyl vähä kiista-alasii tietoi jot nousooko sitä ainetta piähä vai ei. Jotku sannoo jot kyl ja toiset jot ei. Samalaisii tutkimuksii niinku ain. Eivät ossoo piättee mitä tutkiit ja mil viisii, siit se johtuu. Sano entine tutkijasuuruus.
Hyvä olo nyt kummiskii tul, M jo luul, et pittääkö sitä liäkitystä tuas jotenkii vaihella. Ne piristävät namit pois siis.

Täks päivee mie viritteli oikee sykemittarrii ihellein. M sai sen jostakii, vissii työpaikaltaa lahjaks. Ajatuksein lienee olt jot nyt kaik liikkummaa ja hyvvää työkuntoo. Hyvä ajatus, nii miekii tekisi jos työantaja oisi, pitäs vaa kieltee lajit jos tullee vammoi. Sähly (kortinpelluuta vastaava laji muuteski), laskettelu (turhoo enerkia haaskuuta), kolhhvi (ei näyttöjä vaikutuksista), mänttikuula (polovet sökön) tunnetaan myös jalakapallona. Juoksemine, kävely, uinti (jos ei oo hukkumisvaaraa), hiihto (niis paikos mis lavul ei oo ansalankoi) ovat niit hyvvii.
Oha niit kaike näkösii, parraat o niit mis ei tarvii välineit. Yks hyvä välinelaji o soutu. Voip vettee uistinta ja käyvä verkoil. Verkkohommat vaa pittää opiskella. Ja muistoo jot puikkarii käyttö o iha joutavvoo ho***stelluu. Ne sotkoot verkot ja tulo helepost noustuu seisomaa ja sit ollaankii uimas jost siirrytää sukeltammaa verko kans. Henk pois.
Täst saatii semmoin piätulema jot mie antasi väele yhteiskäyttöö vennee, uisteluvehkeet, verkot ja ne mittarit. Kylymälaukku myös, jokkainen vuorollaan tuop kalat työpaikale jaettavaks. Parraat saap viel siitäi niit hyväolo tunteit. Huonommile annetaa vinkkijä. Täs o sitäpaihti semmonenkii vaikutus jot se D-vitamiini suanti lissääntyy ja sehä vaikuttaa selekeesti immeiste terveytee nii töis ku koton. Miehil alentaa kolesterroolia ja parantaa seisokkia. oho . Vaa nii se o. Jokkaine mättää  särkee ja lahnoo mitkä o parraita kalloi. Mänö muuttii tietyst mut alamittasii lohkalloi ei sit oteta. Ja ne o kaik alle metri mittase ja kuue kilo painoset. Ei tuu sit niije taimene suojelijoihe kans riitoi. Eikä kyl paljo kalloikaa.

Jotta tuo eellinen ei oo iha höpölöpö löötä ni mie linkkaa tähä jonnii hyvä resetti kotmaisit kaloist mitä teijä o mahollist suaha niil satimil. Täs o ohjeit iha peruskaloil, jotka o hyvvii syötävii. Mittää lahnanpiä pällii mie en nyt kehtoo laittoo ku en oo ihekkää sitä syöny.




en nyt viiti enää lisätä, et nää o kokonaisin kaikki



Joha noit tuos olkii ja netist löytyy lissää, se nyt piä mielessäis, et elä piliko sitä kalaressua tarpeetta villeiks. Semmoin o iha joutohommoo ku usseimmite siit kalast tullee paremp kokonaisen. Niinku pienist ahvenist ja isojaha sie et saakkaa. Suomut ja sisäkalut pois ja jauhoi kauttaa pannuu ja sit ku ruskistukse jäläkee heittää perrää tilika vettä ni avot jot tullee pehmeit ja hyvvii. Ei villeiks eikä muiks pilipuiks. Mie vihhoon atomiruokoo siis semmosta jos aineet o valamiiks hienonnettuna vauvamössöks. Täst hyvän esimerkkin kaupa pakatut evakkopaisti lihat. Voi ziisus, eihä niist jiä mittää jälele ku kolome - neljä tuntii hauvuttellee.

Ja ohtiko mukkaa sin salil männää ku maksettu o. Ei ookkaa mahollist ku alakuviikost ku torstain lähetää sinne kartanoherroiks olemaa. Suap nähä piästäänkö siel yhel suol mitä oon aatellu. Ois vänkä paikka, on kuulema karhui ja sussiikii. Semmosen ku näkis, vaik 50 metri piäst, ei oikee lähempäntä. Miu kameral kyl saa siitkii matkast kuva ja oha siihe tietyst muitakii syitä. Ensmäsenä tulloo mielee se jot housupyykki suattaa lisääntyy.
Paldiskii meinataa männä, sinne neukkula entissee tukikohtaa. Kerra käytii M:n kans, ol huppaisa reisu ku mäntii junala ja matka kesti ainaki neljä tuntii, kaik sata kilometrii. Nyt männää kansa-auto maasturil jot hurahtaa.
Käyvää vissii jossai muualkii, harmi ku ei vissii oo punttisallii siin kartanos. Ois voitu männä näyttelemmää komioita vartaloita kaikemaalima venakoil ja virokoil.
M keittää sopan.

2 kommenttia:

  1. Nyt on sit pakko kommentoija ite ennen ku M kerkee. Ol nimittäin sen verran suivaantuneen olonen siitä sopan arvioinnista. Eppäilin nimittäin josko siinä ois jotakii toukkia, ol laittanu semmossii vähä riisryynii isompii pastakikkareita joukkoon kun eppäil sopan olevan muute vetist. Suivaantu mokoma nii jot sano, et tää o sit iha viimene ruoka minkä täs ruokakunnas keitä ja täänkii suatte laittoo uurnaan ja hauvata minne huvittaa. On se ärree ihmine.
    Reenit män hyvi.

    VastaaPoista