keskiviikko 16. lokakuuta 2013

Hammasneurolääkärillä, nakit ja muusi

Ihmeellinen nimike tällä lääkärillä. Oli muuten mukava täti vaikka ei kyllä mikään täti ollukkaan, semmonen miun ikänen oisko nyt ollu rouva, sitä siin sen kummemmin lähteny kyselemää. Mut se tutkimus, sen hää veti kyl nii joviaalist, et ei oo enne lekurit selevittäny asioita oikeella suomenkielellä ja tarkkaa.
Ensi mie kyl kävi semmoses röntkenis mis kuvattii koko piän alaosa, lähinnä purukalustoo silimällä pittäin. Piä pantii semmoseen tellinkiin ja käsin kahvoist kii, hampaie välis purupalikka jot kaik pyssyy hollillaa. Sit ku kaik ol kohistettu ni viel hydraulpuristimet tahi semmoset piä tueks. Tää jäläkee aparaatti hivvautti runti piä ympär ja se ol siin. Kuva pörähti samantien tietsikal, ei paljo vähä vilimiä kehitelty.
No sen mukava lekuri kans ensi kateltii sitä kuvvoo ja kahottii ihmeissää jot mitä rautoo miu piässä o. Jottai semmossii hökötyksii näky, tohtor ky, et onks miut joskus rautalangal kursittu. Ei oo, paitsi suattaapa ollakki ku pentun miust leikeltii semmone kasvain ontelost. Suakeli Haartmanni lekurit jättäny rautalangat paikallee eikä sanont miul mittää. Ilimankos kuitenkii o olt vähä semmone rautamiesmäine olo ain. Siis tämmöne.


Kah, Isä Aurinkoine

Dobryi vetsher vaa. 
Joo liäkär eppäil jot se suattaa olla jottai semmoist epämiäräist hermosärkyy joka nyt o hypänt pintaa melekee 40 vuoje jäläkee niist hermoi ronkkimiset. Nehä o olt yhest kohtoo poikki ooha mie sen tient ja huomasha se lekurkii sen ku kehtas tutkii. Tutki iha yksinkertasila vehkeilä, vesvärpensselilä, lämmin- ja kylymävespullolla ja sit hammasliäkäri koukulla. Selevän sai, vaa jäi eppäilykse varjo jot oisko kummissii sitä kolomoishermosärkyy. Siin kivut pittäis tuikkailla ku salamaiskut vaa miul ei tie sitä. Sit pohittii asjaa ni käi ilimi jot mie mätä näije miu muihe muruste joukos semmost nappii jot siin käytettää liäkkeen. Salamaiskut onkii vaihtunt aalloiks. Ei niit kyl haluis kuunnellakkaa, yhet salamaiskut kerra sain ku lopeti vahingos yhe tapleti syömise kertalaakist. Tul semmost salamoo, et vieläi puistattaa. Pirulaine nyt tul tekstii nii jot sikar sammu. Sytty uuestaa ku tortshilla kohauti.
No olokoo se siit reisust mut sen sano jot Kallio terveysasema hammashoitola huonees 2 on sitte täyspäine liäkärihmine. Röntkenihminenkii ol iha mukava. Eikä muuteskaa ollu semmoin arvauskeskus viilinki.

Siin sitte tälpäiväl oikee muuta kerentkää. Autoo kävi viemäs uue parkkilapu ja hymmyili ku parkkipirkot laputti viereist pirssii. Tosin jäi hiema outo olo ku Pösöst ei kääntyn peilit ku ove avas. Ei vua pirulain ois akku mänt, vähä sen suuntassii oireit olt jo kesäl. Viel pahempi ois latur.
Akateemises käin kahtelemas oisko siel jottai sikkaarkirjoi, ei olt sitte mittää järellist, yks suomalain minkä lainasi kirjastost, kaks ulukomualaista joutavii hömpsii. Eikä sielläkkää Cigar Aficionado lehtee. Ei tai ol koko muas ku sikarkaupois omat. Kahompa Tallinnasest siel ova sentää vähä avarampkatseissii monis asjois. Ambos Mundos merkkine ja Semilla Sumatra malline pötkö tuos pallaa tuhisoo. O vähä semmone karkee makune, ei paha mut ei semmoin hienostunu. Jos tupakis tekis vertailu ni ero ois ku Mallula ja Camelila. Jos nyt ymmärrättä, jos että ni so what. Sitäpaitsi se tek jo toise kerra lako täl ruppeemal. Tosi kyl o polttajaskii vikkoo. Jotekii miust tuntuu sitäpaihti, et täst tulo semmoin haju jot sampo ei välttämäti tykkee. Sampo=M. Ruotsiikii tul harrastettuu.

Ruuaks myö syötii vähä uutta vähä vanhoo. Mie näjetsen vetelin ne muikut sit iltapalaks iha ku arvelinkii, jäi niist viel muutamaine tälle päiväle.
Nakit ja muusi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti