tiistai 5. marraskuuta 2013

Rantasalamela saunassa, muista mittää

Ei ikini kuuna kullan valakiana tullu käytyykkään ko. paikkakunnalla kylypemässä. Kylälä oon kyllä nuorena miehenä käyny Kalle Kustaassa montai kertoo linjurautoo uottelemassa. Tul nimittäi oltua tuola Jorroise puoles hommisa, oikei helottajana. Siis mie en helottanu piä punasena vuan napeksi kaikemaalima saranapohjii ja hyllykannattimmii kuappie sivvui. Nii siel Kustaas tul sitte napattuu lakkaviskii joka onkii puuseppäi kansallisdrinksu. Äijät vetel tupla kossu tupla carillola vissyn kansa eikä niin paljoo sit sitä vissyy. Se ol hei ainane tillaus ja se pit tarikale ain sannoo samal viisii vaik kysseistä juomoo ol nautittu jo 26 vuotta ja tarikka oll olt 42 vuotta samas paaris. Mitäpä sitä tillauksia muuttelemmaa, ei tuu sit epäselevyyksii, et ei tuu esmes liikoo vissyy.

Nii saunahommasta, mie aattelin jot mie pyyän miun kaverin, sen Miettulan kaapunnile pitshale mut hää viestittelkii jot tuu kylypemmää. Tulloo yks toinennii kaver, Hulukki. Mie häntä jot mikäpä se siin, mie tuun mukava poikii nähä. Savukallaa ja saunoo, ja arvasihan mie, et jätkät vettää kaljoo, vetivät ja viinii (homppelit). Vaikka mie vein Pekkouli lekan. Kala savuilu ol kese ku mie mäni ja siin sit tervehittii ja sillee normist ku ei pitkää aikaa ol nähty. Ensmäine kala uunista ulos, hyvänäköin lohekappale, Natsisiwast kuulema hankittu. Ai että tiiäjä mikä Natsisiwa o, sehä o tietysti Litli. Mie sain semmosen valaistumise ku Aku kummi sen miule kerto. On nää savolaiset sitte kauheeta porukkoo ku tuommose keksiit.
Toine kala uuni, se ol mei syötäväks tarkotettu, ensmäne Huluki äitile. Oottelemmaa, pojat kaljoja juomaa. Tulo uunista ottoaika, liekit leimahtaa Miettula ohtimoo korkeemmale ja kala ku ottaa uunist ni hääkii liekeis. Ei meinant sammuu millää kysseine rasvapalo, mie jo harkihi jauhesammutint, on näjetsen sen käytöst kokemust ku mei Volvo meinas kokonaa pallaa. Sammuha tuo.

Tuvil mäntii, kylymäki kapajammaa ainaki miu jalakoi.

Pipipööp, niinku entine opettaja P sano. Teksti katkes moneks päivee. Enkä yhtään muista mitä ois pitäny kirjottoo joteska alotan siit mitä muistan. Tai enkä alotakkaan, kirjotan kokonaan uuen.
Muista mittää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti