perjantai 18. tammikuuta 2013

Hampaat pois, pehmoselle ruualle mentiin

Paha isä joutu tuassiisa tekosillee. Ensi poltettii ne näpit sen silin kans värkätes ku sitä kannoo tehtii täs yhten päivän. Ja tännää mie jouvui viemää lapse hampaa vetotillaisuutee. Arvaatkaas vaa jännittikö herra, puntit tutis oikei tutisemal ko sinne mäntii. Olha tuot kyl pakkastai semmoin 18 tikarii ja viel vähä löyhäyttel viima hiventäi.
Sattuuko se vetämine-mite se puututus tehhää-onks siult vejetty hampait-pyörynks mie-antaaks hyö nukutukse. Koko Kauppatori-Vironniemi väli, ei hiljaista hetkeä. Ois tehny mieli murjaista joku niisanottu vitsi mut aatteli jot antaa olla. Hääkö meinas yhe kerra pyörtyy tiki poisotossakkii ku pöljä hoitaja näyttel huava sulkijoije poistopihtijä. Siinähä sitä sit oltii yrjökuppi kourasa ja nuama valakosena.
Tuvan puolela jatku se sama käläkätys mitä matkallai. Vua annaha olla ku alettiinkii huuvella herran nimmee hoitohuonnee suunnast ni jo män hilijaseks. Tönimäl pit juohattoo huoneesee päi.
Herra o hyvä ja käypi tuolii ja laitetaankii aurinkolasit silimile. Annaha ollakkii ihan käyttäyty rauhallisest, pikkuse jäpistel piikkiä tungettaes hampaan vetova ei taint huomatakkaa. Tupot suuhu ja menoks. Vähä aikoo ooteltii ootoshuonees josko vuoteloo viel paljo ni o hoitajat lähel. Ei män pitkä aika ko sano jot, Pappa lähetää lossii ni keretää ja kerettii. Ei mittää valitus eikä kommervenkkii. Matikantunnillekkii sain huijattuu. Voikkoo ei suanu männä harrastammaa ni tehtii läget (?) sil aikoo. Yhtää ei oo valittant jot ois kippee. Puuroo kehottel keittelemmää, mie keitin.
Semmottine reisu, hyvi män.

Tännää syyvvää jauheliha-perunasoselootoo. Ensi aatteli jot tekis purjo-perunasosesopan. M kuitessii mänö Tätsky luo kyllää ja siel o kuulemas jotahii pattaattisoppoo tarjola ni aatteli armahtoo hänet kolomelta kasvissoppapäivältä.

Miun loota mänö tällee.

  • rosamundaperunoita
  • vähän mukulaselleriä
  • jauhelihaa
  • sipulia, valkosipulia
  • pari munaa
  • kolmen juuston ruokakerma
  • emmentalia
  • mausteita , pippurit, muskotti, suola
Keitetään juurekset ja soseutetaan ne. Ruokakerma ja munat sekä emmental ynnä mausteet  sekoitetaan muusiin.
Jauheliha ruskistetaan sipuleiden kera ja maustetaan.
Sekoitetaan ainekset ja laitetaan voideltuun vuokaan. Paistetaan 200 asteessa noin 45 minuuttia.
Seuraksi puolukkaa ja etikkaisia oheistuotteita sekä hyvää ruisleipää.
Minä tykkään ketsupista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti