keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Aurora ja matikan osto

Eilen tehtiin ruuaksi nakkeja, perunamuusia pakastepussista ja vihersalaatti. Aikalailla perusruokaa, ei kovin terveellistä muttei ihan tuhoon tuomittuakaan.

Tänään on taas aika Aurorassa hoitajalla, nyt kyllä sanon, että hieman jarrua pliis. Ettei menis taas koko viikkoa sängyn pohjalla.
Sais ostettuu matikan ja tehtyy siitä sopan näin tammikuun kunniaksi. Katellaan miten käy. Jätän tän blogin tälleen puoleenväliin ja palaan asiaan kun tulen kaupungilta. Jos teksti ei ole lisääntynyt niin sittenhän tiedetään kuinka äijän on käynyt.
Zoromnoo, nyt setä lähtee.
----------
Joo, setä sitten palaili kotiin kaupan ja cappuccinon kautta. Matikkaa ei ollu Stokkalla ja torimyyjät oli lyöny hanskat tiskiin. Onneksi Stokkalla valmistauduin jo henkisesti ja materiaalin puolesta kyseiseen hankaluuteen ja ostin tuorepastaa ja lämminsavukirjolohta kun kerran oli tarjouksessa.
Siinäpäs kahvistelin taas sitä nättiä tyttöä katellen ja niinhän siinä sitten kävi, että katoin aikataulusta lautan lähdön väärin. Ylpeys kävi lankeemuksen edellä. Seurasi melkein tunnin odottelu lauttakopissa mutta tähänkin olin varautunut ostamalla Antti Herlevin Top Chef keittokirjan. Ihan mukavia reseptejä. Poika on tehnyt ruokaa ennenkin.
Kotiin päästyä otin ns. relax ja unohdin koko blogin kunnes nyt sitten seuraavan päivän iltana hoksasin asian. Noh, ei varmaan kovin suurta vahinkoa ihmiskunnan mittakaavassa päässyt sattumaan.
Eli edellinen on siis kirjoitettu tänään niin tai niin no joo ihan sama minä päivänä.

Eilinen ruoka on siiiiiiiiiis tooooooooodella iiiiiiiiisi

tuorepastaa
savukalaa
maustettua tai maustamatonta creme fraichea
yrttejä

Sekoita riivitty kala ja creme sekä yrtit yhteen. Keitä pasta ohjeen mukaan. Yhdistä aineet tarjoilukulhossa ja lisää hieman pastan keitinvettä joukkoon ja sekoita. Alkakaa syömään, parmesaania tai pecorinoa voi rapsutella päälle samoin kuin vaikkapa mustaapippuria.
On hyvää.

Sit mennään suoraan asiaan koska tänään ei ollut kummempia tapahtumia kuin matikan osto. En alkanut matikan opettajaksi edes, en viitsinyt.

Matikkasoppa

matikka
perunoita
porkkanoita (lanttua)
sipulia
täysmaitoa, (kermaa)
kalaliemikuutio
valkopippureita, laakerinlehti, tilliä
voita!!!

Juurekset kuoritaan ja pilkotaan. Matikka työstetään kattilaan sopivaksi ja puhdistetaan verisistä roippeista. Kala kattilaan veteen kiehumaan, kun lähtee kiehumaan keräillään ylimääräinen vaahto pois. Keitellään kypsähköksi ei liikaa. Matikka pois kattilasta ja juurekset ynnä sipuli tilalle lisää liemikuutio(t). Perkaa matikka ruodoista suupaloiksi. Kun kiehuvat ainekset ovat sopivan kypsiä lisää matikan maksa kiehumaan liemeen. Keitä muutama minuutti, jonka jälkeen ota erilliselle tarjoilulautaselle. Kalan lihat liemeen samoin kuin maito, kerma ja voi. Anna kiehahtaa ja lisää tilli. Valmista on.
Tarjolle ruisleipää, voita ja maitoa ja tietenkin se maksa jota voi laittaa keittoon tai leivän päälle.
Älä yritä tehdä ilman täysmaitoa tai voita. Menee hyvät ainekset pilalle. Älä keitä maksaa muiden lihojen kanssa, tulee turhan maukasta soppaa. Olen erehtynyt kerran, toista kertaa en sitä virhettä tee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti