sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Eilinen majoneesi käytetään

Oho, kun meni pojilla pitkäksi leffan kanssa. Kello oli puoliyö kun "Hiiriä ja ihmisiä" päättyi. Olikin aika surullinen tarina, Steinbeckillähän niitä riittää tai eihän ne kaikki niin surullisia ole vaan todellisia kertomuksia ihmisistä ja ihmiskohtaloista.
Tarina oli sen verran surullinen, että A halusi viereen nukkumaan. Unta ei kylläkään tarvinnut pitkään houkutella. Ite vielä yritin kattoa "Punaista paronia" mikä oli kyllä sen sortin huono elokuva, etten sitä pitkin katellut.
Eilisessä blogissa kirjoitinkin mitä tässä huushollissa tapahtuu. Pojat ovat poikia.

Aamusella, en tiedä milloin, A oli herännyt. Itse heräsin virkeänä kuin krapulainen peipponen kuten randomdoll on blogissaan ilmaissut. Aika hauska vertaus. Kello oli vähän jälkeen kymmenen.
Aamupuurolle ei ilmoittautunut kukaan niin se jätettiin. A teki itelleen paistivoileipiä melkein puolen tuuman paistilla. Jaksaapahan.

Arvatkaa kelle jäi tiskaaminen. Miule. Oli pakko tiskata kun kissa tulee kotiin niin ei huomaa hiirten pomppineen pöydällä. Meillä asuukin ovelia hiiriä.

Kissalle pitää saada sapuskaa pöytään. Luonnollinen jatkumo on paahtopaisti kylmänä uunijuureksilla.
Juurekset:
Rosamundaperunoita lohkottuina, rosmariinilla. Tuore rosmariini on tietysti parasta, jos ei ole niin kuiva kannattaa murskata morttelissa suolan kanssa.
Porkkanoita rakuunan kera.
Punajuuri timjamilla ja hunajalla.
Kaikki juurekset öljytään oliiviöljyllä, jonka jälkeen ne maustetaan omalla yrtillään ja suolalla. Nyt kannattaa käyttää sitä kallista suolahiutaletta tms. isompi rakeista suolaa. Se antaa mukavan rapsahduksen kun juureksia syö. Älä kuitenkaan suolaa liikaa.
Pöytään:
Paisti leikattuna
Juurekset
Vihersalaatti
Punaviinikastike (Stockan herkusta, todella hyvää)
Etikkaisia lisäkkeitä
Piparjuurimajoneesia (Eilinen käy, tässä on majoneesin ohje. Tällä tavoin tehtiin ja hyvä tuli. Lisäsin raastettua piparjuurta niin siitä tuli, niin tietysti, sitä mitä pitikin)
Puolukkaa (Kissa syö sitä kalankin kanssa, tähän sopii)
Hyvää ruisleipää ja voita

Hei hoi katti, avaa leukasi ammolleen,
tervehdi vesihiisiä, maista meritunnelmaa.
Hei hoi katti, tervetuloa kotioppäin
kansallisilla kissapäivillä sinut parhaana palkitaan.

Ultra Bra & madebyhemmoS
Tervetuloa katti!

1 kommentti: