torstai 17. tammikuuta 2013

Asioil, kapputsiinol ja Krunas

Tuassiisa ol semmone kiirus päivä. Ensi pit kammeta ihtesä kaheks Kivelää ihmettelemää sosjaalissii asjoi. Täl kertoo niit olkii enemmä ko aikoo. Ol KELA asjat, se laitos ei hyväksyntkää miu liäkäritoistusta tälle vuojele vaik siin lukkoo selekeesti jot toistaiseksi voimassa. Sitte ne mäkättäjät kehtasivat sannoo jot hyö on kyl marraskuus jo lähettänt miul siit asjast kirjee. Pasaalustat sano mie, voivatha hyö kuvitella lähettäneesä va ku mie en sitä ikkää oo saant. Siit mie oon iha varma, en mie nii hullu tai pois tolokustani oo. Saakerin saakeri. Nyt joutuu sitte muilt liäkäreilt sitä kinuammaa, kysy Hertsikast silt kästohtorilt tai jos kysyttässii Aurorasta tai jostai. Tähä o pakko laittoo linkki Hermannin parhaisiin ku minnuu sipasoo samal taval. Elä sano siitä KELAsta sannaakaan.


Ei siit sitte enempiä.
Työasjoist puhuttii täti sano, et elä sie mies hyvä hihku sinne töihi mänemää, sie siin kunnos kumminkaa oo.
Eläkeasjois kaheltii paperloit ja hoksattii, et ois semmost mitä pitäs kiikuttoo KEVAan. Siin tulkii jo sit kiirus sinne kevvaa mänemää, eikä kyl monta minnuuttii jiäntkää aikoja, et sain ne paperin riekaleet tiski paremmale puolele.

Eelliste jäläkee ol viel sitte A:n uutee kouluu elikkäs Krunaa tutustumine. Siinhä ol par tuntii välis, mitäs siin sitte tekemää. Ei kottii ku ei mittää järkee siin. M ol viel työpaikal ja aattel, et tulis viije kieputtimil Kajsanieme kaupoil. Mitäs mie sit sen tunni oisi tehnt, ei huvittant männä yliopisto kirjastoonkaa. Ei muuta ku nenä Tokmannii koht, etenki ku urinaaliinki pit piästä. Mitäs kivvoo siel muuta tekemää. Ei muuta ku Hessee kerrosaterial iha sallaa muilt (M&A).
Atria jälkee olkii hyä lähtee Akateemmissee kuikuilemmaa kirja aleva. Ei olt mittää toloku kirjoi. Kortoni ja Sukula kirjat näyttiit oleva alessa. Ei oo taint kauppa sit oikei käyä. Ja netist ku kattoo ni sielhä niit Kortoni kirjoi ales onkii. Täs kyl on piettävä Kortoni puolt, häne kirjoisa ei sit ookkaa joitai nimikkeit yhtää kappalet myynnis. Taitaa olla tämä Akatiemine aika humpuuki huruttaja puulaaki. Ainakaa hei nettisivusa ei oo järkevät kons näyttäät turhaa nollasaldose kirjat myytävii joukos. Pöljii. Ja Kortoni on myynt jottai kirjoi sentää jos niit nyt o siel kaupas yhtää ikkää oltkaa. 
Sukula taas o iha humpanhömppä pipopiä. En ensimmäistää kirjoo mei hylly täytteeks ota. Eikä sinne paljoo kyl mahtuskaa.
Piäsihä mie pois ja aikoo ku ol ni änkäsi ihteni viereissee kahvillaa elikkäs Esplannaadee. Ai ko siel o nii mannermaine tunnelma ain ja hyvät ulukomuan kahvit ja roissantit. Ja nätti tyttö niit myymäs. Osti hänelt semmose kapputsiino, kyl kiehautti nopiaa ja hyvvää ol ku mikä.

Ei auttant jiähä tytö kahvinkeittelyjä sen enemmi seurailemmaa ku pit männä sin koulul. Eipi muuta ku seiska ratikkaa ja sinnepäi sohottammaa. A soittel parkii kertoo ohjeit jot mis jiähä pois ja mis myö nähhää ja mil ratikal ja millo sie oot tiäl ja hyppee r kioski kohal pois ja pysäkki o snellmannikatu ja sillee.
Silleehä mie sit osasi sin. Siel olkii tupa nii täys jot lisä tuolii pit ottoo. Ja isät ja varsinki äitit kyselemmää pilttiesä errää jot mite se mussiikkiluokka mite sinne piäsöö ja ketä otetaa ja mite se palleettiluokka ei se oo palleettii ku se o tanssiluokka ja nämä muut uunot sitte männööt semmosile tekniikkaluokale jost valitettavast voi olla jottai hyötyäkkii tahikkan sitte enempi läptaiteellisele luokale. 
Mei A o tolokuissaa ja sano het, et hää mänö sinne tekniikale.
Käytii tekniikaluoka tietokonneit ihmettelemäs ja alakerra taideteoksii. Olha siel teoksii.

Piästiimpäs pois ja hyväkkäät sitä mieltä jot noutopitseerriaa pittää piästä pitsoo hakemaa ja koton sit mussutettaa. Mie yriti vähä rauhotel sillee, et jos saiwatsust jäiset. EI KÄY, noutopitsa pittää suaha ku kaupunkis ollaa. Miul ol vähäseltää semmoin olo jot mie en pitsoo ois tarvint ku mie siel Heses kävin. En kehannu siin kaikkia tekemisiäin ruveta selevittämmää. Mäntii ja haittii pitsat ja kerittii lossiinkii.
Ei muut ku uutset pyörimmää ja pitsannurkkoo järsimmää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti