keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Uusintaan, tänään jotain kalaa ja jotain

Jep, Pösö lähtöö tännää uusintakahastuksee. Passooha nähä huomooko se kahastusmies tai -nuaras sen rohiseva luakeri. Vitsitti jos se sit jiäp siit kii ni ei hyä homma olleskaa. Ku mie aatteeli jot mie laitata se vast sitte kevvääl ku ota piili muuteski käyttöö, vaihtele kumit ja nii eespäi. Aatteli hoiella kumie vaiho iha ahkerast ihe, samalha mie sit kuule ne muuttii renkaat jos niis o sammoo vikkoo. Lensu kyl sano jot ei olis. Takapiäst kuuluu semmost pient kolinoo ku ajjoo romistelloo nupukivkavula. Nii ku esmes Kanavakavult Pohjosrantaa kiännyttäis. Vua se suattaa kyl ol siitkii ku renkaat o semmoset matalarohviili 45 malliset. GT-piili ni pittäähä se olla. Viienkympi villitys ku isköö ni ei sil mittää maha. Moine pit hankkii.

Täs uamust mie en oo tehnt tuas sen kummempii ku juont kahvi ja lukent Hesari. Hesari mie lue nykysi ain puhelimest, tiiä mikä siinki o, iha hyvi vois nousta tähä konneelkii. Tietyst voip olla alempitajuntain juttu jot ei tuu murrui "työpisteele". Mis töitä o tehty iha yht paljo ku valtio virastos ainakii. Täs vua ei oo suatu rahhoo kulumaa hukkaa nii paljoo eikä oikeestaa mittää vahinkookaa. Lukijat tietyst o suattanu suaha jottai veresyöksyi jostai jutuist.
Mie tein töit. Käin kahtomas työpöyält (tietokonnee) mitä ohjelmii miul o. Ja löytyhä sielt ne Qgis ja GRASS gis mitkä muisteli asentanneinkii. Nää o niit mitä miu pit opetel käyttämmä täs joutomiehen ollessain. Lisäks pittäis ol semmoin laserkeilaus ohjelmakkii mut se ei kyl pöyäl olt. Se o kyl vähä semmoin arkajalaka ettei mää tekemää kuvakkei iha minne sattuu. Ei se tehnt miu entiselkää konneel ja siin ol tää vi** vista. Joka ol kyl paremp ku tää 8. Tai oikeest 8.1 ku mie päivitin, kehotuksest. Ehä mie muute.

Raskaa työ ohhee keitteli Russelil kahvii ja mäni hakasemmaa sitä kyökist vaa mitä ihmettä, sumppii ei pannus. Aaaaarrgh, sehä ol sitte veet jiäny laittamat. No, sillee äkkiseltää kuatammaa vettä säiliöö ni joha hää tsihkas ja tsuhkas höyryt pihal. Onneks ei tult näpeil ku pein varain. Tulpaha hyvä seisokkipaussi tuas istumise vällii. Öile töllöttimes varottiit kovast jot ei sua istuu liia paljoo ja pitkii aikoi. Mie oonkii suhtautunu tähä vakavast ja pitänt tupakkitaukoi sillee 45 minuuti välei. Pittää vissii tihentöö suositeltuu puolee tuntii. Eipähä tuu sit syän- ja verisuonvaivoi.
Nonnii, nyt o sit tsufeet, vai mite se pöljä Puttoushahmo sannoo, kupis. O niit kaikemaalima ohjelmii. Onneks huomen alakaa Downton Abbey uusintan, miehä en niit alakuossii kahtonu ku pein häntä iha joutavan höpötyksen. Sitähä hää onkii mut sillee mukaval taval. Herrat o herroi ja piiat piikoi. Silviisiihä herrat näyttäs nykysinkii viel enemmä asiat oleva.

A meinoo leipasta tännää Ruuneperi torttuloi, Ruuneperi tuski ikkää niit leipo. Outo juttu ku o esmes Hannatädin pikkuleivät ni varmast joku Hannatäti o niit leiponu ni nim o siit tullu, ehkä.
Miu pittää lähtee assisteeraajaks Herkkuu ostamaa kottoo puuttuvat tarpeet ja sitä rommiiha ne ei sille pitkäripases tietyst myykkää. Meil ei mittää punsseja laitella ku ei sitä sit mihinkää muuhu voi käyttee. Rommila liekittää ja sytyttää kyökkipalo kummast. Suap palomiehe tekele (A) hyvvee harjotust samala.
Minnuuha tarvitaa tietys rahottajaks, uamust ol pantu lappu jot "kato hyvä pappa mitä aineit puuttuu ja laita rahhaa miu kortil ni mie käy Herkus". No mie kyl aatteli jos mie vaik lähe sit matkaa ni suan läsäytettyy par kärpäst samal. Katastukse ja ruua hankinna täl päivee.

Mie öile valitteli jot Saiwatsus ei oo ku kanapalasii liemes. Sielpä ollii kana rintavilleit iha vaa suolattun. Niit ja vokkivihanneksii pakkasest. Laitoi pannul tavallist öljyy ja siihe maustei, kurryy, pippurrii, maustepippurrii, sili unohin ja muskottii. Kärräyti leikkoomain kanapalaset ja punasipullii ja turskauti kalakastii :), makkeeta soijoo ja kanavontii ynnä kookkosmaitua piäle. Ja eiku vihannekset siihe ja vähä vettä. Valakosipulii puristi nii vähä etten kehtoo mainita. Annoi kiehuu jonnii aikoo ja laitoin levyn piältä ja mänin kahtomaan puol seihtemee.
Puol seihtemä onnii iha tolokku ohjelma ja sen juontajattii o iha järissää olevii ja hauskoi. A ol silväli pelloomas sählyy, hää tul seihtemält ja mie porauti keitokse kiehumaa ja laitoi siihe vähä riisnuutelia. Niie keito jäläkee sitä sit syötiinkii iha hyäl halul. Kyl aasialaisperäsii ruokii syöp ku hyö ei oo liia tulissii tai ouvon (tai pahan) makusii.
Tänään jotain kalaa ja jotain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti