sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Kiintiöjuttu, ja pyhäl hepoista

Kyl se sitte o kummallist ku nykyjää pittää olla jokkaisessa töllöttime ohjelmas kiintiöt erlaisile immeisile. Pittää olla heteroi, hommoi, tummaihosii, ylpainosii, vanhoi ja nii eellee. Ohjelmatha o tietyst jottai vormaattia. Minkeekä tautta ei suata olla tavallista ohjelmoo. Nythä hyö o jottai mitä eriskummallisempii kilipailuja. Kissaa otetaa kaikemualima pöljii jotka ei tiiä ihe asjast enempee ku sika siit satelliitist. Niinku kokkikissaa otetaa rekkakuski ja kampooja. Ei hyvvee päivee ja sitte heitä aletaa arvostelemmaa ja sanomaa, et tää siu rillette o iha pahhoo ja lisäks mautonta.
Eiks voitas sitte panna semmone kilipailu jos rekkakuskit kissailoo keskenää vaik sillee jot kuka noppeemmi ajjaa 80 tonni tukkilasti Inarist Helsinkii vähemmil sakoil. Noh täs esmerkis o nyt semmone pien juksu, et Inarist ei oikei sua tukkilastii, ainakaa monnee autoo, ja 80 tn on selekee yllast. Va siinähä se onnii, kene kantti kestää ajjoo ja kuka keksii reiti mis tinanappii ei näy. Nii ja mist ne pöllit pöllii. Hah sanaleikki.
Yllätys näis ohjelmis onnii tää Puttous, se ei taija olla mikkää ulukomaine vormaatti vua iha kotmaist keksintöö. Pöljähä se o mut sit kuiteskii vähä poikkeukselline. Ainoo mitä mie siin vähä karsasta o ne hölömöt hahmot ja se jot niit iänestettää. Iäne antamine maksaa näppäse euro, mitehä sil rahottaa ohjelma tekkoo? Mie en kyl mittää iänii oo ees aatelt männä antammaa, en iha varmast. Mukavoo ohjelmas o viel sekkii jot siin essiintyy ala ammattilaiset ni suavat hyökii koulutust vastaavoo työtä. Ei tarvii kortistos notkuu.

Tätä tekstii mie taisi alotel jo perstain, mite lie jiänt tuas keske, ain tulloo jottai joutavoo vällii. Niinku ruualaittoo sun semmost.
Pejantainha meil ol se Pösö haku ni samal käytii sit Hertsikas Litlis hakasemas M:n linnuil jyvvii ja kaikkee muutai mikä o olevinnaa halavempoo siel. Ruuvaks aateltii kanasalaattii rillikanast ja siihe vihannekset samast kaupast. Hertsika Äsämarketist käytii kanakoipii.
Eellisist tehtiinkii semmone poikkeukselline sallaatti jos vihannekset ja kanaritulat lykättii salaatilehe vällii. Soosiks mie tekasi semmost pikamajoneesii. Täs o kuva hänest.

Sallaattitaco

Semmone hää o vähä ku se taco. Sallaattina ol semmone ku Cosmopolitan. Se o semmone pitkäomane ja rappee lehtine. Oikei maukas. Nii ku näkkyy siel o paprikata ja punasipullii. Tommaatit tais vähä niinku unohtuu.

Laupäivän oltii laiskoi eikä mänty kaupunkii ja ostettii Saiwast janssonikiusaukse aineet elikkäs sitä pakaste pottu-sipulii, janssonivilleit ja ruokakermoo. Ois kyl tehty iha oikeist potuist vaa ku ei siel olt yhtää syötävee pottuu, iha vihreit kaik tyynni. On se sit kans ettei pottuja osata säilyttee.

Ja pyhäl hepoista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti