keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Leppee rauhas "Martti", savukalasalaattia ja hyvää sellasta

No niihä siin sit käi jot miu taikinajuurein män iha mönkään niinku Sumatral sanotaa. Juur läks oikei terhakkaast käyntii ja mie aatteli jot hyvä, oikei hyä koht myö suahaa ommoo oikei juuree tehtyy leipee. Ja katinkontit, vuorokauve jäläkee hää ol pullahtant nii jot ei purkkii (5 l) meinannu mahtuu. Mie sörssi lusikal pienemmäks aamust päivi ja aatteli hyväst käyvä. Nii käikii, illast ol purkki iha pullollaa suul olt elemu kelemu ol aiva jalakapallona. Siin sit arvailemmaa, et mitä tuole pittäis tehä jottei yö aikan tuu purkist ulos. Ois olt sitte siivoomist ja hajjuu torpas. Hää ku ei tuoksunt oikei mukaval, enemmä semmone sen ihtesä haju. Neroleimauksen töräyti sen jiäkuappii. Se olkii se lopulline virhe. Uamust mäni kahtomaa ni purki pohjal ol ennee semmost onnetont lietet. Minkää näköst puhtii ei olt. Siin sit ihmettelemmää jot mikä ettee. No ku oon kuult jot sitä juurt voip jopa pakastoo ni aatteli, et kyl hää siit elpyy. Va eipä elepynykkää vaik mie viel yriti ruokkii hänt ohjee mukkaa. Nykäsi viel puolet poiskii ja tein sille puolikkaale ommii ertyisii temppui. Jaoin senkii kahtee ja toisee ohraruokoo ja toisee ruista. Ei onnistunu. Ruis ees vähä yritti käyvä mut ei siitkää mittää tullu.
Ees olkii sit purkkii tyhjennys ja pesu.
Mutta - tällä välin piipahdin kaupungis viemäs A:n junnaa ku hää läks Tätskyl kylläilemmää (meil huppailuaikoo M:n kaa, suatetaa männä restoranttii syömää). Mie siit junalt mäninkii Herkkuu ruokaostoksil, mieles ol kuitenkii enempi jauhot. Ostin pirruuttani speltti- ja durumjauhoo. Perskules, voitte arvata jot mie en leiväle anna periks. Mie leivon sitä ihan varmasti. Miul täs mittää muutakaa oo ku aikoo. Eikä nuo jauhot nii tolokku kalliita kumminkaa oo. Ainoo mikä harmittaa jos männöö pilale on se, et tulo haaskattuu elintarviketta ja se on synti se. Luppoon viijjä kaik epäkelevot linnuil ja jäniksel jos näyttäs oleva heil kelevollist ja jos ei oo ni sit piojätteesee.
Nii ja voisha niist kaikemaalima kannikoist pöräyttää kiljut a`la Tuntematon. Kenetköhä sais juomaa? Vaa jos hommailis keittelyvehkeet ni sit kyl loppasuita ruppeis piisoomaa näil nurkil. Tekis ommoo leipäkonjaamia ja -viskyä. Ei mut konklaami tehhäänki rypäleest, mut visky kyl onnaa. Ois se soma, saariviski niinku siel skotlanni saariltkii. Nimen vois olla Big Black Isle Viskyätä.

No nyt o sit uuvvet juuret ja uuvvet kujjeet. Vaa mitähä kuijjeita sitä keksis? Mie oon tuas ruvent kahtelemmaa kissua sielt Rekku rescuesta. Ei nyt oo olt oikee sopivoo, enkä mie tiijjä mitä tää muu kotosasto sanos, A vissii tykkäjäis mut pääjohtaja voip olla ermieltä. Ja oiskoha miust sitte lopuperi kissaelättäjäks, itekkii vähä semmoin huntalo. Ja sit jos mänis toisel paikkakunnal töihi ni jäiskö kissu tän vai ottasinko mie hänet matkaa. Voisha hää siel kämpil ol päivät, oha kissat muuteski pävit iheksee, eivätkä paa ollenkaa pahaksee. Ompaha sit tarmoo riekkuva öisi, niinku kissun kuuluuki. Sit vua joutus ain rahtailemmaa sen matkas tän kottii, jos tänne sit tulloo tultua, voipha se olla nii mukava kisun kans siel muuvalkii jot ei kottii jouva. Tää olkii pakko ylviivata muute tulloo noottia.

Pitäsköhä miu männä kahtomaa lätkee? Taija hirvitä suattaa männä tarvittavile sit kuitessii. Nii ol jo se Kanata pelkii yht jännityst koko aja. Ja sit männiit ja hävisiit iha helepola maalila, yhtää tarvint kanuski höntsätä. Siit vaa lävväytti ranteelt. Nyt sit o viel isommat panokset kehis, semmoset , et josko piäsöö hävviimää ruotsalaisile loppupelis 1 - 2 ja tietyst siin loppuvetokilipailus. Voi sitä itkun miäree. Ja jos voittaa ni voi sitä kännin ja huuvvon miäree, Mertaranta huutaa vielkii korvis sitä helekkari jankutustaa vaikken koko pellii kahton. Enkä kaho. M:kii sano jot kanata pel män mökää ku hää ol kahtomas, viimeks kahtonu vuona -77 Suomi - Neuvostoliitto matsi minkä Suomi tietyst hävis 1 -7 ku Harlaamovi tek 4 ja Mihailovi 2 ja Petrovi hyväkäs vielä yhe maali. Siit lähtii M ei urheiluu kahtont ku nyt sitte. Vissii tään jäläkee mänö sit tuas jonku aikoo. On hää sit empaattin immeine.
Ja mie en kyl taija kans paljoo urheiluu kahella muute ku, et punttisalil kahtele ihtiäin siit peilist mist näkköö mite haupper kehittyy. Iha PP-Aslakki hommii koko peilit.

Maalimalkaa tapahtunt sen kummasempii. Mitä nyt se Kesk-Ahrikka o iha Peiruttina räjjäyspisteessä. Sin pittäis lähettee rauhaturvoojia vai mitä puolustajjii hyö lieneet. Yks turaparta sannoo jot satakunta erlaista upsseerria ja muuta soltaattia sin. Noinkoha noist o pal appuu ku par miljuunoo mustoo miestä heiluu viitakkoveihtiesä ja kalasnikovie kans. Ja koht niil o tietyst somalitankit elikkäs Hiluxi varustettuna 12,7 kookoola. Hyvä ja ketterä peli ku Hiluxii vahvempoo ei oo ku rautakank ja sekkii iha vähä. Sit tää mei rillipäin tsukahara ihepuolustusminister Kalle sannoo jot eeeeee-ii sentää pannaa vaa parkymmentä esikuntaäijee paperii pyörittämmää, niil o hyät opit tiält kottoo ja lissee oppiit sitte sielt ulukomualaisilt ja ossoot sitte (auttavast) käyttee NATO kielt ja sannoo vaik missioni ja kompatti ja vikhteri ja operatio. Lyhentee ossoovat vaik äitisä nime MAPRL eli Maija Annikki Pirjo Riitta Pertti. No viimene män tietyst viäri mut mitä siit uitto maksaa.
Ja ku tul näist asjoist sitte puhet ni nyt suattaskii olla jonnii aikoo uattelevala kannala. Suattaa tuota prokkista tulla vähä lähempänäkii. Vaikuttas tuola Maidanin toril oleva jottai häikkee pari kolome saki välil. Siel o niit Klitshkon tyyppilöi sit o mellakkapolliisii ja sit viel näit tituskiloit. Viimeks mainitut o sielt itäosast tulleit Litshko vatustajjii. Sen mie kyl sanon, et jos kaik oppossiittiotyypit ois eskuvasa kokosii ni se kapina loppus varsi alakuusa, hirvee kokone kaappi. Samalaine ku Karelin.

Siin ol mualimapolliittine katsaus. Meil rauhallist höil vähemmä. Tiälä tuas tapahtu semmosta häverikkiä jot myö kahottii Puttousta. Mie romahan. Nyt hänes olkii hauska hahmo tää PP-Aslakki, pits. Mikähä siin o jot kaik nuo tuommoset homoliinihahmot jaksaa naurattoo, onkoha siin jottai sellast, et o onnelline ku ihe ei oo semmone. Vai onks siin sitte semmost jot jos sitä kuitenkii on vähä ja tavallaa sit nauraa ihellee. Määppä tiijjä.


Siin se o kauniist sanottu, ei se oo paha jos o vähä homo.

Seksuaalikeskustelu done. Niinku nykysi hienost sanotaa ja sit jos joku assii o otettu völjyy ni sanotaa tshek. Vaik sillee jot jos ruppee kahtomaa sitä lätkämatsii ni voip sannoo, rauhottavat tshek ja puruluu (ettei pure kielee) tshek ja sikarit TODELLAKIN tshek.
Saasta sentää, mie meinasi unohtoo jot miehä voinnii pössytellä tiälä ku A ei oo koton. Ei muut ku aknot auki ja tsuihake palamaa. 

Loppuu tää lätinä.
Savukalasalaattia ja hyvää sellasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti