keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Ihme unohtelijoi, oisko kala?

Mie kävi öile tietyst salil ku ol salipäivä Aalki. Hää ko käyp tiistaisi pellailemas sählyy joka myös salpäntyn tunnetaa. Asja laita o nyt nii jot mie ihmettele ihmisii jotka unnouttellee tavaroitaa sinne sun tänne. Tuas ol joku sampoosaippuvaputel jätetty pesutuppaa. Mie kyl ymmärrä jos pennut jättäät tavaroitaa mut aikuiset miehet. Niit pentui tumppuja muute ol siel yhten päivän jaos aika laumale. Vaa ei olt yksiikää neulakintait. Joko ossaat pittää kallisarvosist tumpuist huole tai niit ei ennee sit kellää oo. Viimene vaihtoehto lienöö oikiampi.
Ja sit nää miehe hyväkkäät käyttäät kaikemualima sampoosaippuvoita, ihme aineit. Kuluttaat naha iha huonoo kuntoo ja kulluu tolokuttomast. Mie käytä ain palasaippuvata ja sit semmost hyyää sampoota. Sekkii sampoo käyttö ois vissii vähä joutavoo, vois käyttee iha hyvi koko ropa pessuu mäntysuopoo.
Mie oo kuitennii semmoin hienostunneempi härräsmies niinku työ ootta huomant. Ni miehä tietyst käytä semmost italjalaist hajusuopoo, aaaa ku tulloo nahka hyä hajuseks ainai vähäks aikoo. Ja ihole hyvvee. Taitaa olla samast virmast ku Lecteri Hannipali käsrasva. Häähä se käytti semmost spesiaali rasvoo ku ol vähä semmone keekoilija. Siin ol amproo, Tennessee laventellii ja muit hyvvii tuoksui. Ja lanoliinii tietyst.
Palasaippuut o iha tolokuttoma pitkäikäisii, eellistä saiputta mie käyti vissii vuoje. Eikä M kyl huomautelt jot sie haiset pahale tai ainaki p****le. Nykyse saippuva mie jouvui palast pilikkomaa pienemmäks ku ei mahtunt askii, sitä puolikast mie oon joulukuu alakupuolest kulutelt ja se ei oo puoleskaa. Siirtykee hyvät immeiset pois niist helekkari samppoosaippuvoista mitkä kulluu noppeesti ja kuluttaa naha ja kuluttaa luontova ku ne o pakattu muovipänikkää.

No se Hannipali rasvoist. Pittäähä se täs viel tuo otsiko mukkaa jottai kirjottoo. Oha se sitte otettava ihteesä tämä unohtelukkii. Miu ol pakko alottoo tää ploki jo öile jot en ois unohtant aihetta, siis tätä unnoutteluva. Meil käytännös homma tarkottaa sitä jot uamust tai päiväst pittää tehä jottai M:n käskemmii hommii niinku lintulauva huolehtimist tai muuta pyykkeemist ni mie sano hänel jot laita lappu. Ja A tekköö samal viisii: "laita lappu". Öile ol pyykkipäivä ja mie yriti sannoo M:lle jot paa lappu mitä pestää ni hää sanomaa jot en kehtoo ennee. Miepä olinkii teknine ja ilimoti jot sähköpostil sit. Tulha se posti vua unnouti osa pyykeist pesemät. Oho.
A vasite o semmone jot sille ku laittaa lapu mitä häne pittää syyvä joko uamijaiseks tai välpalaks ni ei varmast mäne ne ruuvat suuhu. Uamula mänö puahtoleipä tai keksi ja välpalaks jumjumit tai mamat kumpii vain sattuu olemaa.

Noh tästä jatkuu sit seuraavan päivän jos mie muista tätä plokia olevan tai jos muistan kene äitin poikia oon.

JTKUU, eikä unohtunu ku yks kirjain. Yö o muattu vaihtelevala menestykselä. Voi että ku jalakaa kivistel, tai ei oikei kivisteltkää vaa hää ol semmoin levoto. Vissii tult reenattuu liika lujjaa, ei pitäs näi vanhal ikkää vaik viiskymppin viel mikkää vanha oo. Ihmeellist ku ei omas sängys sua unta mut sitte ku männöö kahe istuttavale sohvale sikiöasentoo makkoomaa ni sit tulloo un. Siin sitte pötköti, paitsi välil pit käyvä urinaalis. Vail viis heräsi ja käin omal paikal ja makasinnii mukavast vail yheksää ja sit urinaalii. Mikähä siinkii, jokoha o kaikemualima rauhasvaivoo vai onko nyt vua nesteet paremmi kierros. Voip olla kiertooki ku sall tulloo ryystettyy vettä enemmä ja vähemmä. Oikei sillee muternisti urheilujuomapullost, nii ettei oo vanha jallupullo astian. Käis sekkii iha hyväst ku niit o muovisen. Mie kyl ain oon karsastant muovist viinapulloo, se o jotenkii semmost hyvä ainee häpäsyy ja viemist kertakulutuskulttuurii. Ja vihoviimene o muovine sidukapullo, se o kyl jo niiiiii nolo.

Ai et ku miu tekis miel leipasta leipee. Oikee semmost kunnollist juuree tehtyy eikä mittää hiivahökötyst. Mieku se oon nii kovast täs somes ni mie kuulu yhtee leipurii G+ yhteisöö. Hyö tekkeet nii mahtava näkösii leipomuksii jotta. Kahoin yhe taikinajuure tekemis viiteonkii, vaa vaikutti miust vähä hankalalt. Mie ku oon enemmä tämmöne kokkityyppi enkä välitä nii tarkoist mitoist mitä leipomises pitäs käyttee. Kuus rammoo sitä ja 125 tuota, ei oikei sovi miu luonteel. Vaa vois sitä tietyst kokkeilla. Pitäs ostoo keittiövuaka ku Verkkokaupa ritaleest ostettu män het alakujaa pa****ks. Kehannu lähtee sinne asti kinuammaa uutta ku ei olt nii kallis jot tikettii ois mänt enemmä. Mie sitä vuakoo johonnii muuhunkii kyl sillo tällö tarviisi. Niinku amf*****nin keittoo. Äääh en tietenkää. Vaik olisha siihe aikoo, menekki hyvä ja tuotto kans. Pitäs vua suaha mankelit pisneksii mukkaa. No joo vitsi vitsi.
Oisha se kottekone leipä varmaa hyvä juttu, sais päivittäi tai ainaki pari päivä vällei uutta leipee ja vois sit viritel makuja.

Joo kyl mie hanki sen puntarin, pittää vissii muutennii lähtee kaapuntii ostoksil ku ei kehtoo jatkuvast Saiwa pöperöit syyvvä ja se hyvä minestroneata loppu. Ostaskoha kalloo, Herku perkule ei oo laittant tarjouksee ku jottai paellata ja tukkimies paakerry leipee. Elikkäs leipä o jostai saksast tahi muualt kuskattu paistettavaks. Just tään takkii se oma liepuska oissii hyvä juttu. Vähä miul män selevittäis ku niis ohjeis puhutaa T65 wheat flourist mut sehä onkii aika tavalline vaalee leipäjauho elikkäs mie käytän hiivaleipäjauhoo. Päätetty.
Josko sit löytäs jonku hyvän kalan. Henri Alleeni puhu ratiossa jostai matikkareseptist mis matikka vileerataa ja palat jauhotettaa ja paistetaa pannul. Pääle reilust piparjuurta. Miust kuiteskii tuntuu et jos mie matika osta ni mie jouvu sen kans soppaa. Hahahaha, olpas hyväst sanottu.

Haaaa, mie sain päähäni jot mie lähe iha justisa kaapuntii hammasliäkärrii ku pitäs se yks palikka paikata. Ja netist kahtelemmaa mihi sitä mänis ja löytykii yks linikka. Eiku varroomaa ku ei ollu varrausmaksuukaa ku just ois varannu, mikä lie perruutuspaikka. Niihä mie tein ja kahtelin jo, et lauttakii soppii. Lomakkee kimppuu, siin kyseltii vähä tietoi ja mie painoi lähetä nappuloo. Ei muuta ku uuvele kahta kauhiammale kyselysivule. Siel ois pitänt täyttee kaik isä kengä numerost lähtii. Liäkkeet mitä käyttää, miulha niit ei sit montoo ookkaa. Ei kerent tää poika siihe kelekkaa. Olokoot, mie tallustele paika pääl iha muin miehin ja sano jot nyt palikka kuntoo ja het. Mie oon maksava asiakas.
Nyt viel miettimmää mist sen vaakasen sais. Kahtokeepas muute mite näppäräst sain kierrettyy heittomerki käytö. Taija iha kieltoimisto mukane olla.
Oisko kala?




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti