perjantai 14. helmikuuta 2014

Nahkaruoskat soi, ruoka arvelukses

Vääryyvvellä ja viekkauvvella kalenterrii iskostettu ystävänpäivä on tuas tännää. Mikä tekomairee ja tyhjänpäiväne höpötys. Nii, nuo nahkaruoskatha o tään päivä alakuajoilt Roomast mis nuoret miehet pukkeutuit vuohennahkoihi ja läiskiit toisiaa vuohennahkaremmeil. Paremma hetelmällisyyve toivos.  Tään ties paha wikipetia joka myös viäryyvvelä ja viekkauvvela haluvaa rahoja toimintaasa. O se sit kumma jot jos joku hyvvää palaveluva halluu ylläpittee ni siihe ei sais rahhoo kerätä. Eihä tuoho oo kenenkää pakko sitä tunkia. Ahasmielist sanon mie.
Tää ystäväpäivä o iha turha ku se toinenkii se helekkarin halloveeni. Hui ku puistattaa per suomalaist.

Per suomalaisist kohoskii mielee tämmöne vähä polliittine kysymys. Nythä on tää mei piäminister Kattaine haastelt jot opposiittio pitäs tulla häne kanssaa miettimmää mite valtiotallout oikei hoieltais jatkos. Pärssuomalaiste Soini ja keksusta Tiilikaine ei oikei oo lämmint kahvistelukutsust. Urpilaine tuas oikei hikkeenty Tiilikaisel ku jäläkimmäine ehotti kolome miljartti onkelmoo hallitukse onkelmaks. Sano jot se kyl koko muan onkelma. Nii on mut ku Urplainkii o olt vetämäs tätä muata siihe onkelmaa. Nyt sit pittäis toiste tulla jeleppimmää. Kyl miekii kuumottelisi hallitust tuol jutul vaik aika selekiätä sekkii o jot kyl siit asiast pittää iha oikeest keskustel ainakii jos meinoo seuroovis vualeis olla yhtää iskusa. Ei nimittäi näytä hyväl jos tallous oha iha retuperäl ja hallituspuoluveet piäsöö sanomaa jot nää toiset hyväkkäät ei suostunt yhtää auttammaa. Toisaalt voip siin käyvvä niinnii jot mikäl homma männöö hyväst ni hallituspuoluveet sannoot jot kahtokee, myö hoijjettii näi hyväst homma kottii. No molemmil tavoil siel asjaa jankataa ol mikä ol. Ja Nalle suap muatalloustuvet kummiskii.

Mua- ja mehtätallouvest tul tuassiisa mielee semmoin juttu ku Kutsetti elikkäs tää nykkyin Stora-Enso lähettellee miul semmossii uutiskirjei ku mie oon hoijjellu Hepikse mehtäjuttui joskus. Siin kirjees ol semmone ilimotus jos pyyvvettii plokikirjottajjii höi nettiavviisii. Minnuuha alako het sillää kiinnostammaa semmone juttu. Sais kirutella joskus vähä tolokumpiikii ku mitä tää töherrys o. Vaa annaha olla, mie kahteli niit sielä jo olevii plokkauksii, niit ei mont oltkaa mut kaik ne kerto siit mite hienoo o nykymuotone mehtätallous. No siithä mie sit kahtelemmaa jot ketkäs näit juttui kiruttellee. Hyö oltkii kaik jollai viisii mehtätalloutee sittoutunneit immeisii. Siis tähä enemmä ja vähemmä nykyse mallisee mis harrastettaa päätehakkuit ja semmossii. Siin sinäsä mikkää vika oo, kylhä se joka mehteesä peltona halluu pittee ja tulloo sielt suaha ni sehä se o varma tapa. Mie vua ku oon tämmöne änkyrä (siinäki) asjas ni mie halluisi tehä asjat toisi. Ainaki jossai paiko. No nyt niijje nettisivut ei sit toimi, oisi pannu tähä linki sinne. Hohhhoo, oiskoha Linkola Pena iskeny joukkonee jollai Roijja hevosel, sekkii ku ol vissii puust väkerretty. No ei sinne oltu isketty, vika ol miu konnees joku helekkari vintovssi päivitys tuas tukki kaikki. Täs linkki http://www.storaensometsa.fi/blogi/ .
No toine vaihtoehtoha miul sit tulkii vasepooki kaut. Se o Suome Luonto lehe kaut, vaa sinne o tuas sit iskeny ilimeisest Metsäteollisuus ry konsortiumi plokihakkerit eikä sekkää toimi. No siel ois kuitessii olt kans plokkari paikka vappaan. Hänes näytti kirjottajin oleva semmossii anorakkii pukkeutunnei tyttöi ja poikii. Elikkäs hyö ei sit kyl puit iha paljoo mehäst kuatas. Ja täs o sit se Luonto-Liito ploki http://metsablogi.wordpress.com/blogista/ .
Mitäs mie nyt tekemää, oiskoon järkevä ilimottautuu mehtätallousinsinnööriks Suome Luontoo kiruttelemmaa mehtätallouve hoijost nykymalli mukkaa ja Kutsetile semmosest enemmä pienekierro metä hoijjost.
Nii, mikä ihmee pien kierto? No se o semmone ku mehäs tapahtuu semmossii pienalasii tuhoi eli puit mennee nuri tai pahaks vähä sielt sun tiält. Ja se suurkierto o sit semmoin jos nää tuhot o sit semmossii isoalasii niinku isois myrskyis tai mehtäpalois käyp. Mehtee männöö kymmennii tai jopa sattoi hehtaarei yhel iskul. Täl jäläkimmäisel muute perustellaa niit pääte- elikkäs avohakkui.

No se mehtätallouvvest. Aaaah, ku ratiost tullee hyvä piisi miu o pakko laittoo se tähä teikii kuultavaks. On miust nii koskettava.


On siin kaverit iha mahtavas vejos ja nyt ku tätä piisii sit viel kuunnellaa ni tää o kyl kans iha älyttömä hyä Jorma Kääriäinen .

Ku nyt tietty pittää ottoo joku olumppialaisaihe tähä juttuu ni semmone häverikki käi yhele saksalaise naispuolisele ampumahiihtäjäle, et hää män kuatumaa polokupyörälä toukokuus oikei vuarallisest jot selekänikamii män niks naks. Siit hää ol antant jutu tämmösele ameriikkalaisele julukasule ku Playboy. Mikä lie iha tuntemato ainaki miul, mut kylhä mie jutu luin, iha vaan saksataitoo ylläpittääksein, jahvol nii ku M sannoo. Tähä mie sit pärräytä linki teil siihe juttuu Miriam Gössneri haastattelu . Ei kannata huolestuu vaik se o saksaks ni silt kannattaa tutustuu artikkellii. Ainaki miespuoliste könsyje, työ ymmärrätte kyl tätä kieltä.
Hommaa o muute loihtinu hyväst sopiva kappaleen tietyst mei kansallissäveltäjä-sanottaja Suntkvisti Jösse. Kappalee nim o tietyst Kyllikki


Täs o viiteos o kans könsyil iha sama helepost ymmärrettävä sanoma.

No jot ei mänis iha könsykkäije suosimiseks ni mie sit laita rakkail naaras- ja puumalukijoil tähä semmosta viestii kans minkä työ ymmärrättä, ainaki jos ootta aaltopittuuvella mei M:n kaa.


Oha sit pakko laittoo viel siit toisest hyväkkääst kans juttu vaa se o nii roisi jot mie en laita viteoleiket vaa pelekä linki. Varotukse kans kahtokee Kortonkii .

Jooho, eikös täs nyt oltkii pöhinöö iha tarpeeks. Miu pittää lähtiä kaapuntii passikuvvaa ja tietyst rehvile M:n kaa ja sit männää Herkkuu ja sit iha tavalliset perjantaset viikolopu alottajaiset. Ai kossupullo kaupast miehee ja naisee, no ei nyt sentää. M suattaa haluta piene situkapullo ja mie jonnii holittoma kalja.
Ruoka arvelukses.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti