maanantai 29. huhtikuuta 2013

Naapurissa, ja nukkumaan

Naapurisaarella ollaan vietetty aktiivi viikonloppua kun M:n jalkakin kuulemma tarvitsee aktiivista sairaslomaa. Aika outoo hoitoa niveltulehdukselle meistä.
Saarihomma lähti käyntiin A:n viemisellä kauppatorille lähtemällä 0445 kotoa. Hohhoijaa kun pikkusen väsytti, onneks sain unen päästä kiinni kun tulin takaisin. Naapuriin lähdettiin joskus kympin maissa lämmittelemään taloa jossa oli 15 astetta lämmintä. Sunnuntaina olikin jo mukavan lämpöistä.
Päivällä huuhailtiin pitkin saarta ja M otti koko rullallisen kuvia tai miten sen nyt sanos näin digiaikana. Koko kortillisen vai?
Itekkin otin joitain kuvia kännyllä mutta kun kasveja ei oikein ollut vielä näkösällä niin aika vähiin jäi. Nämä olivat nousseet esiin. Mitäs nää on?


Sen verran paljastan, että erittäin yleinen kasvi ja syötäväkin kaikenlisäksi.
Viime vappuna kevät oli paljon pidemmällä.

Päiväunia harrastettiin ja tietty iltapäiväkahvia. Sellaista normi mökkeilyaä siis. Illalla tuhautettiin sauna kuumaks jossa menikin hieman aikaa kun kiukaan veto ei jostain syystä ole kovin hääppöinen sensijaan padan alus vetää niin jottei puita meinaa saada syttymään ja ne palavat vain toisesta päästä. Ihan hyvät löylyt kummiskin tuli, semmoiset lenseät ja vähän enemmän kun heitti vettä niin kuumaakin oli.

Ruuaksi paistelin naminami kuhafileitä, keiteltiin perunoita ja parsaa sekä tietysti hollandaisekastiketta Stockan purkista.

A soitteli tulevansa puoli kasin lautalla kotiin joten hänethän olikin het ruuan jälkeen lähettävä hakasemaan kotoa. Samalla pyykit pyykkikoriin ja lisämuonaa kotoa.
Poika oli pärjännyt kisoissa kohtuullisesti, taitokisassa 19/32 ja tietokilpailussa 5/12. Saisivat hieman enemmän miusta treenata kilpailuja varten. Vaikka toisaalta, eihän se VPK mitään kisoja varten ole.

Illalla maittoikin uni joka sorkalle jo hyvissä ajoin.

Pyhäpäivä aloiteltiin oikein kunnon aamukahveilla, ei nyt sentään pekonilla ja munilla mutta kuiteskin.
Saarikierros jatkui pienemmässä Kuninkaansaaressa joka on aikalailla toisenlainen kuin Vallisaari. Luonto on karumpaa ja kuivempaa, suurelta osin mäntymetsää.
Sauna.
Päivälliseksi grillailtiin possun sisäfilettä jonka maustoin itse lisäkkeinä munakoisoa, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä sekä salaatti. Hyvin uppos pötikkä.
Illalla huuhailua A:n maantiedon kokeisiin luvun kanssa, mitään ei hommasta meinannut tulla, eikä vissiin tullutkaan. Oohhooh.
Ja sit nukkumaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti