maanantai 1. joulukuuta 2014

Ei suata olla, Kenvuuti o vahva kone

Vaa se sstee massiina on nyt täs konnees. Jo o liuhakka pel, jopa wintowssikkii aukiaa ku ihmise miel. Va nyt tul toppi ku pit männä sopa keittoo. Tehhää semmost porkkanasosesoppoo mihi tulloo siskomakkaroi ja tuorejuustuu. Raavi oikee Kennukal porkuntit ruasteeks ja aja viel koko höskä möhjöks, paihti ne makkarat.
Nii eikä tää nyt tuas ollukkaa nii livakkoo ku kehuin. Erehyin nappasemmaa konnee lepotillaa virtanapist ni hää ei suostuntkaa aukiammaa muuta ku haartpuuti kautta. Sitä hää tehnt kaike aikoo vaa nyt se aukiamine onneks tapahtuu nopiampaa. Taijan ruveta laittamaa vaa luukun kii jos pittää vähäsemmäks aikoo kone jättee. No se konneest, viel kyl osta tähä muistipalika kuha rahhoo o. Ja joku toinennii suattaa samas suaha palika kaa.

Miuku se pit ruveta niihi hyvvii töihi mitä siel kympis kehottiit ni miehä löysi semmose homma alzheimeriyhistyksest. Tännää olin siel ensmäst kertoo kahtelemas jumppoo mis tää ryhmä käyp kerta viikkoo. Joo kyl mie taijjan alakaa käymää siel ku ihan tolokun porukkoo olvat, vähä vanhempii mut mitä sitte. Vähä siel jumpas tosi käi huonost ku yhtä rupes heikottammaa ja kuatuva kupsaht. Oikee sirra pit soittoo paikal ja sil hää sit lähtkii tarkastettavaks. Ei vissii kuiteskaa sen kummasempoo olt.

Joo, mie en ookkaa täs mittää kummempii puuhailt siskoo käynt kahtomas, hammashoitajal ja naputelt tätä massiinoo ja toennu, et on nää wintowssit ja muut piossit kummallissii ku ei nykyjää ennee kone uso vanhoi kunno käskyi. Enne sen muuta ko piossii piäs sai rutkautettuu konnee lähtemmää käyntii siit asemast mist halluu. Vaa ei ennee, siel o joku EHVI järjestely jost ei meikäläin tajjuu höykäsepölläyst. Tää tul essii ku uatteli jot pörräytä konnee uuäspee tikult linutsii. Vua ei, en piäst kokkeilemmaa miu posseitonlinutsii. Nyt mie arvajan jot työ että oo kuultkaa siit. Ei se mittää en miekää vähä aikoo sitte. Se semmoin tietemieste oma viritys, jos tarkkoi ollaa ni se o viritetty upupupuntust. Elekää kysykö mite. Mie vua halluisi sen tähä ko siihe sais hyvvii ilimassii ohjelmoi. Vaa ku ei oikei uskalla lähtiä räpeltämmää ettei käy ko M:n konneel jost tul kokonaa linutsi. Joo.

Volovo oussen reissiikii o seurattu ja voi armo, et yksil käi huonost. Tempasiit venneesä iha kokonaa karikol, onneks ei kellee sattunt mittää ja laivanjättöki tapahtu vissii kahlailemala. Oha se kyl homma ku keskel Intia ousseannii pörräytät vennees sillee, et se hakkajaa perä puhki ja peräsimet kappaleiks ja oot iha ei missää. Mut kippar ei hermostunt vissii paljookaa ku päivitti tilannettaa jot:"tiälä o mahottoma komia aurinkonnousu, ihana uamu". Ei oo täl miehel hermot tiukas. Kahtokeepa viteoo mite o rauhallin kaveri.



On se kova sälli.

Mie mään tännää salil oikee semmosee vasite huonoselekäste jumppaa. Mei yläkerra entine nuaras vettää sitä. Passooha nähä piäsöökö sitä uamust pyykkitupasele lähtemää. Tuppoo joskus nuo toiste vetämät yhteisjumpat oleva tiukkoi. Ku ain o paremp kuntossii joukos eikä periks kehtoo tietenkää antoo, ei vaikka ver suussa maistus. Ja sisätilois ku ollaa ni ei voi norttiikaa laittoo suuhu tauo syyks. Ulukonaha se käyp hyväst :"uotellaas vähä ku mie tään sätkä piuhauta ni jatka sitte." Yksis sotaoppilaitokse hiihtokisois miul ol termarikkii mukan ja join välis kahvit. En ollu ees viimone ku toiseksviimone. Eivät herrat tykänt siit ollenkaa. Sou vat aattelin mie. Kuuma ryhmä pistel sillä helekkari luistelutyylil het ensmäisen koko laut iha mössöks ni hiihä siin sitte uito lauvvoil. Jotka tosin on kyl parraat sukset mitä voip olla ku niil voip hiihellä siel mis sattuu huvittammaa, eikä luntakaa välttämättä tarvia. Va annaha olla näit nykyaja suksii, niil hiihtäis pittää olla viientoist miljoona, ellei kalliimpiki, hiihtoputk tai muu tuultunnel. Voi armo sitäkii puuhoo.

Nyt tää suap loppuu. Sopast tul iha kelepo mut A loihti lausumaan jot ol liia silleeks surrattu.
Kenvuuti o vahva kone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti