keskiviikko 31. joulukuuta 2014

Viimestä päivää, hodarei

Käet täriste viimest päivee, nii oon vihane. Täs tulo sit kirroiluva, et elä luve jos heikottaa. Suattaa tulla koko vuoje eest. Miehä en ylleesä sitä tie.
Jo on sitte ihme hyypiöit veispuukis ja muiskii kanaaleis. Nii joutasiit oikee paskakanaalii. Nyt höil o aiheen voivotel ku venäläiset ost Helsinki telaka kokonaa ihellee. Mite eivät ois ostant ku rahhoo ol ja toise ol melekei pakko hätäpäissää myyvvä. Konkkaa vissii ois mänt. Kehtoot puuttuu Korealaise virma omistuksii, ei Suomalaist omistust sit ollenkaa. Se helekkarin telakka ku myytii kaikilt paihti parilt herralt salloopäin Norskeil ja siit tehtii se Masajaartti. Tappiolline ku ol ja myynni jäläkee tuotti Norskile satoja miljuunia voitoo vuojes. Että semmost tappijoo.
No jokatappaukses näijje vouhakkeihi ois kohtuullist muistoo jot siel o 500 ukkoo ja akkoo hommis ja niil o viel kahekspuoleks vuotta tuunia. Ois ollu hyvä panna konkkaa koko pulja ja höit kävelemmää, sekö ois hyvä ollu, "saatanan tunarit".
Viel voipkii käyttee näijje patapäijje lokkiikkoo ja panna sit kuasuhana kii tiält mei puolest, sammuttoo ytinvoimalat ja sähkötöpselinki vois vetästä pois - Venäläisii hommii ku ovat.
Vaa o meil yks isänmualline virma tuol Kuakonkulumala, Savukari hyö lopettiit kertaheitola kalamyynniin ryssäle ja suomalaisele ja muillehhii kans. Löivät Imatrala ja Huminas lapu luukul jot kalloo ei myyvvä. 18 irtsanottuu. Sekö se hyä sit o. Pelätä venäläist ku epoloo.
Hyö ovat vähä erikoist sakkii, ei siin. Mut kyl o paremp nii jot höi kans yritettäs kuiteskii toimee tulla. Ei siit oo ikkää mittää hyyää seurant jos kaikemualima sakemannii ja ransmannii ja enkelsmannii kans ruvetaa kompuksee ja venäläisil sanotaa vua niet niet.
Enkelsmannit käit pohjoses aikanaa Vennää kapina aikaa, ei auttanneet Suomalaisii, iso kapina aikaa auttoit Venäläisii tai siis Neukkuloi.
Sakemannii hommat tiijjetää, polttiit Lapi männessää. Mittää illoo höist ei olt muuta ku konjaamia jollei juomiseks ja joillei akoil. No en sit sano mitä. Ja talavisovassa olliit ryssii puolel.
Ransmannit antoit talavisottoo varte joitai vanahoja tykkiä ja sitte jonniiverra iha oikeitai kuulia.
Semmost historrijjoo, suattaa ol vähä äkkinäist ja viäree ja värittynyt mut ei se mittää. Jos iha oikei uatteloo ni meil jokkaisel o oma käsityksemmä historijast ja sil mei pitäs sitte tehä niit mielpitteit. Sano Tsharly-Pastornakki vai mikä hää o mitä tahhaa.

Sepä tais ollahhii hyä otanto historijast tähä hommaa. Miehä oon olt joskus aikasemminnii näist asjoist kirutelt mut en mie ennee oikei jaksa sillee jot perehtysi asjaa kunnol. Hyö ovat miu piäl ylleesä nii monmutkassii, vissii mone muunnii.

Mitähä mie panisi sit seuroovaks, kehtuuttaa vähäpaljo kiukutelkii koko aja. Pittäis keksii semmost jottai myönteist. Oo positiivine elä aattele nekatiivisest ni mualima pelastuup ja kansatallous ainai nousoo. Vitun valopiät, se millää Lushiloiloila vai mikä helekkari tempaus se ol, parane. Tul vissii pilikkuvirhekkii, olokoo. Hups ku män siihe jo kirjotettuu ja kirroiluhommaa.

Männääs etiäppäi ku mummo lumes. No ei tarvii ainaa tiälä mummo tarpoo lumes ku köik o mänt. Kaks päivee ollu lussala ni tietäähä tuon. Litsunlätsyn keli. Käytii salil ni ol pakko laittoo oikeet kenkulit jalakaa, viittiny Rokseis kävel ku ois sukat kastunt, jaloist viis. Salil olkii oikei mukava reeni. Tehttii semmone saltriatlooni elikkäs pyöräl, soutamal ja hiippailemal kymmenä minnuuttia peräjäläkee. Iha mukavast tul hik pintaa. Häne jäläkee jumpattii keskvartalo ja sit mäntii rautai kimppuu. A heittäyty oikei voimamieheks ja vetäs penkist uue enka. Sit viel tieti häl semmost voimasarjoo sillee jot vähä alle maksimil muutama toisto usseesee kertaa. Ihe veteli hauppereit  ja ojentajjii. A ol reeni jäläkee sitä mielt jot tää ollii iha paras reeni mitä o tehnt. Joo, iha hyä.

Ja sit tään vuojen parraasee juttuu. Ja sehä on tää - Lämmint loht. 88 lukijaa iha ku ku sen sakemannityki kaliiperi. Oiskoha jottai yhteist? Ei oo. Jos sitte rupiat lukemaa artikkellii ni hää käsittellöö huonee pitämist lämpösen. Siihe o kopsattu er lehist linkkilöit ja sit mie oon kommentoint höijjä toimivuuttaa. Sit o viel yks iha tieteelline juttui.

Nythä tää homma muutti luonnettaa, mie sain tökätä sikkaari huulee. Tonttu miul toi semmose piene H. Uppmanni ja toi kyl isommannii. Aatteli jot jos nyt alottelis täl pienel. Tai siis lopettelis tään vuojen. Ainoo huono puol täs hommas o se jot sikkaar huules ei oo mukava kirutel ja yhel käel kiruttamine o sekkii jotennii outuu. Täs joutuu harkihtemmaa ajatuksii ain sil vällii ku tempasoo huikoset pössyst. Ois se sentää jottai jos kiruttas iha sil vanhal menettelyl jot kynä käis. Sillee se ois soma. Vaa sit ei varmast kukkaa sais niist teksteist mittää selekoo. En ees mie ihe. Miul välil käy silviisii jot kaupas kauppalapust ei sua selekoo ni mänö heräteostul ja sopalaji suattaa vaihtuu hernerokast kalakeittoo. Vua o hyä sikkaar, oikei maistaa se Havanna tyttäre sormii tuoksu ku hää sitä kiers ja kuuloo sen lukijan sanat ku hää rommaanii lukkoo.
Ai lukija? Työ että sit vissii tient sitä, että niis Kuupalaisis sikkaartehtais o semmoset lukijat oikei katteeterila lukemas kiäntäjile ja muile työläisile kirjallisuutta. Siel o kuulema luettu polliittista kirjoo (ei vissii sattiiria) ja muutakii viihyttävvöö. Ei ookkaa mikkää ratiomahvia tai muu öykkämöykkäkanava soittamasa Justin Piiperrii ja sitä minkä pitäs heittee se rontsait olli posti (viel Itella) katolt. Asiallist viihet. Ilimankos tulloo hyvvii sikarrii.
Ois tiäläki monela työpaikala oltava semmoset lukijat ni tulokset paranis. Yks ehoton paikka ois Evuskunta, siel sais olla vaik kaks lukijoo, jos ne piätökset tulis sit vähä viisaammiks. Järjestelyin vois ol nii, et höil tehtäs tilloo hallitukse aitios ja sielt puotettas vaik Tuppi ja se heleveti akka jol o kaks osane nimik jota mie en just muista. Just tiijjätte se oikei ammattitaitone joka torppas soijjesuojelulain, tul mielee Raan-Laasone tai jottai. Ottakaat jakkarat työhuoneestaa mukkaa jos sallii halluut. Kirjallisuuten vois olla alakuun vaik Piätalon Kallen köik teokset yhteenmännöön. Eli pitäsivät semmosen täysistunnon. Tauvvot sillee ku muillai immeisilä töis. Yötä vois viettee omassa huoneessaa. Jos sitte homma ei kiinnostas tai tulis muita kiiruja ni sit tulis ja sanottas jot siit vua kassan kaut siel o palakka ja lomarahat.
Sit voiskii pittee pitemmä tauo ja alottoo uuestaa sillee jot luettas rauhas vaik Eino Leinoo, Veikko Huovist ja muita parempii kirjailijoi. Akkojahhii sais olla vaa ei Anna-Liena Härköst ku se o huono (nätist sanottuna).
Tietys tää homma ruppeis koskemmaa koko valtiohallintoo ja kuntii kans. Ertottee niit jotka o selevitystilas. Jatkosa pakolliseks lyhve kokkeiluaja, kaks viikkoo, jäläkee joka paikkaa.

Miuha o pakko sit laittoo se kuva tietyst, vielä ihestäin. Mie lössyytän nyt täs sitä pahamaineist mut hyyee sikkaarii. Kämpäs o kaik ovet ja ukset sulettu paitsi joku akkuna tuntuu olevan auki ja ilimanraikastin pöhhyyttää pöllyy niskan juures ja kaikkee muuta pentuu tul tupa täytee ja se sikkaar tais antoo vauhtii miu kirjostuksii jot niis ei oo mittää järkee lieneekö olt jottai vauhtiaineit siin sisäl vai onko se kuupan tyttären käin tuoksu nii voimaperräin.


Sikkaarsälli

Hyä o sikkaarrii lommuuttoo ku o tonttukultsu joka sen käi hommoomassa. Ei nyt iha Kuupasa mut Havanna-Aitasa kumminnii. Se o se hyä sikkaarkauppa mikä sai lähtöpassit silt hyält paikkoo Aleksilt missä o nyt joku iha turha Possi vuatehtimo. Mikä hävväistys, kukkaa mittää Possi riepuja käytä, ne o nii soooooooooooo laaaaaaast siiiiiison. Puku miehele tulo Italiast sil ei maha mittää. Turo tailorit ei käy, ainakaa miu niskaa ei tuu, niinku ei tietyst se Possikaa. Oisko Canali ja Alfredo Pria mitä.

Taitaa mennä melekein ens vuuen puolel tää juttu. Ei mää. Hyvvee Uutta Vuotta teile köikile vua jotka ootta melekei suaneet selevee tänä vuona. Ei tää ens vuona viisastu yhtää.
Hodarei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti