torstai 18. joulukuuta 2014

Nytpä ruokia, kinkkuprobleemi

Nonnii, nyt se ruuvvan kans ilottelu tai mikä sit lie alakaa.
Kakku tul tehtyy ensmäsenä hommana ku sen pittää seisova jot o sit muikee makust. Täl kertoo teinnii hetelmäkakust semmose melekei lapsillehhii sopiva malli. Oikee tava kakkuvuokaa eikä siihe suurimpaa täyskärhommaa niinko sillo yhten Joulun ku oltii siel Himoksel. Netisthä mie sen resetin ruapasin ja vähä muokkasi. Miepä tärräytä tähä linkun mist piäsettä kahtomaa ohjeta. Kotlies.
Joha mie siihe laitoi korinttii rusinai sijjaa ja nesteen käyti sherryy ja vähä mustviinmarjamehhuu. Pakkoha se ol muunnel. Nii ja sit kirsikkai sijjaa laitoin semmost ervärist hetelmäpalloo. Semmost korjailuu mie tein. Tehkee työ kakkune kans mitä huvittaa. Se on arkipäivää kakkujen maailmassa.

Kinkkuva meil syyvvään tietysti, siit ei sen kummempoo.

Maksapattee mie aatteli tehä Hesari Ruokatorstai ohjee mukkaa. Hännee laitetaa kanamaksoo, porsaakylykee ja silavoo muunmuassa. Ja jo sil perusteel kuulostaa hyält. Serryy tulloo siihennii ja konjaamia eli eiku paranoo. Tulo siihe muitai aineit mut hyö ovat lähes semmossii maustei. Nii ja tää paistettaa taikinakuores ja tietyst tarvitaa joku astii. Haa onneks miul onnii leipävuoka ni mie tällee sen siihe. Sit siihe laitettaa hyytykeliem jot hänest tulloo nätti ku hänet viipalehtaa. Kahtokkee kirjast ainai tääl Tatin kirjastos hää o. Paitsi se o tietyst nyt miul. Suatta Joulu jäläkee, piättä Joulu sit. Hahahahaahhhaaaaaaaaaaa.

Samast oppaast valamistettaa ehkä porkunti-parsakualpattee. Va voip olla jot jiäp tekemäti, liia hentoo ruokoo Jouluks.

No mut tää tehhää. Rosollihyytelö tehhää niinku normaal rosoll ja sit siihe tehhää liivakoist lien jot hää hyytyy. Täs resetis ehoteltuu sienversioo ei tuatusti tehä. Siensallaatti sensijjaa tehhää iha varmast ja siihe ei käytetä mittää kermaviili vua metanoo tietyst.

Ja kuakku, siinäpä vasta onkelma. Ukimummo tulloo jo pyhänä ja sil peijjoonil o syntymäpäivä sillo. Pittää tehä joku pien hässäkkä pyhäks ja sit Joulupäiväks mustaherukka-sukkelkakku ja hyä sellane!

Jäläkiruokaosasto o viel vähä auk. Pittäis vissii ol jottai raikast. Mie näi jossai semmose sitruunahyyvvykkee mihi ei tult liivakoi. Va annaha olla ja uskoha ihmettä sehä häippäs miult. Olokoo paska. Mie tien puolukkaist jiätellöö ja jottai soossii siihe, serry? No en, pittäähä siit jiähä tarjottavaksii siit pulikast kons hänest tehhää viel kinku soossi.

Mitteekä sitä muuta, piparloi ja silakoi. Leipee en ala paistammaa, viimeks ei oikei onnistunt. Ei sit alakuunkaa. Suola jäi ja raakaks kans. Eli ketuillee män. Ja miks ain miul. Lohta pittää ottoo kaupast ku ei oo verkoil tult käytyy ku Valtamerkapteen o iha vetämätön.

Vaa mistä sen kinkkuse ostamaa. Tukkimiehest eli Reinilt tahi Votkininilt. Taitaa kiäntyvä Tukkimiehee vaa ko siel hallis o pakko käyvvä niit maksoi hakasemas ja samal kissule kanasyämmii.
Kinkkuprobleemi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti